2009 Aralık Anneleri

maşalahh diyelim bizimki çok ince telli. herşeyi gibi oda bana çekmiş.. :9:

aynene bizimkide tüy gibi yeni yenii arkaları örtüldü.... :9:
bilge nerden buluyosun bunlarııı ..

burdan şekerim

kızlar bir sorum olcak bebişine mama verenlere bu ek gıda olayından sonra günde kaç cc mama içiyo bebişler ve hangi arada veriyosunuz benim oğlum eğer çorba kahvaltı vs yediyse mama içmiyo ama kalsiyumu nasıl olcak böyle kafama takıldı nasıl çözüm bulmak lazım

bizimki mamayı zaten içmiyor muhallebi içinde veriyoruz günde sözde 270 ml alması gerekiyormuş ama bizimki 90 alıyor napayım yemiyor işte çocuk!!!
üstelik bizim peynir yoğurt gibi kalsiyum kaynaklarımız da yok
smilie_girl_226.gif

Bilge burda yaz olmuyorki hep kış :))ağustosta bile kazak giydik biz şuan dışarda kar var kalorifer yanıyor :)

sen hiç kazıtma bacım :9: burada da sabahları 3-5 derece ve kalorifer ful yanıyor ama tabii kar kış yok keşke olsaydı
smileygarden.de_Schneeball.gif
bayılırım kara
smileygarden.de_zwergis10.gif

nilgün sağol canım gökay nasıl varmı yürüme çabaları ondada bizimki 2 adım atıyor sonra koşmaya çalışıyor ve düşüyor :)

walla sıralıyor , farkında olmadan ayakta da duruyor, ama adım atmaya hiç niyeti yok, bir yere gidecekse ya emekliyor, yada bağıra bağıra elinden tutturuyor
sonra da koştura koştura gidiyoruz, yürüme yok ama, arkamızdana atlı kovalıyor,

ablasıda tam 12 aylıktı yürüğmeye başladığında, bakalım gökkuş ne zaman başlayacak,
gerçi şimdi zaptedemiyoruz yürünce ne fok yeriz bilmiyom canan :27:

amann Nevranın mesajının içine yazmışım:P
uyuttum durmadı.nben de gidim artık öptüm sizleri byeeeeeeee

sağol bilge canım iyiki varsınız
övünç kıyamam dünyaya bu isanlara gıcık oluyorum niye canını acıtırlarki ağlatırlar birde gülerler ay ay ağladı diye
ecrinnaz a da kocaman maşallah zoru başarmış bizimkilerde başarırlar inşallah bnde istiyorum hemen yürüsün ama daha zaman var belli :)

Canancım sorma insanları...Sadece tümgün benimle olmasına rağmen hiç öyle yabancılık filan şimdiye olmadı. Herkese yollarda gördüğü filan başbaş yapar gelgel yapar, kucağa gider, yüzündeki gülüş bile gitmez ilk kez gördüğü yüze karşı hiç yabancılık olmaz. Heyecanlanır alın kucağınıza diye hatta..Hüüü diye diye iç çeke çeke nasıl ağlıyo içiniz parçalanır...Bebek arbasında oldu herhalde ne olduysa arbaya koyar koymaz feryat...Umarım travma olmaz. Yoksa ben bittim. Bebek arabasına oturmaması demek ihtiyaç olduğunda 9 kiloyla heryere kucak demek...Yani bu olacak iş olmadığı için bittim demek... :(

ya kızlar benimki koltuktan yataktan kendi başına iniyodu epeydşr dün birden unuttu şimdşş sonuna kadar geliyo bodozlama inmeye çalışıyo kafa üstü gösterdim böyle yapcan diye ama nafile napsam ki

hey allahım yarabbim yaaaa "sıkıştırınca ağlıyor mu"
"yok benim çocuğum psikopat mutlu oluyor sıkıştırılınca!!!"
:57: ya koca koca insanlar sıkıştırılınca daralıyoruz el kadar bebek ağlamaz mı :57:

Kızlar nazlı oluyo be Bilge. Yanağı kıpkırmızıydı. Nerdeyse kanayacak gibi. Ten de beyaz ya besbelli izden aslında. pöfff...Biliyordum ben başıma gelecekleri...

günaydın millet bizde erken kalktık bugün kahvaltı falzn derken hanımın uykusu geldi yine kafa kanmadı tabi uyumaya çalışıyo koluma sarılmış bacagıma cici yapıyo :)

helal sana gece 3 te burdaymışsın
şimdide

kızlar bir sorum olcak bebişine mama verenlere bu ek gıda olayından sonra günde kaç cc mama içiyo bebişler ve hangi arada veriyosunuz benim oğlum eğer çorba kahvaltı vs yediyse mama içmiyo ama kalsiyumu nasıl olcak böyle kafama takıldı nasıl çözüm bulmak lazım

bizimki devam sütü hiç alamdı almıyorda, bu aralarda niyeyse zor yiyor ne yiyecekse,
önceden herşeye ağzını açan çocuk şimdi çeviriyor kafayı,
bende geçici bir dönem deyip çok üzerinde durmuyorum ama böyle devam ederse ne yapcem onu bilemiyorum:28:

dün diyordu çok güzel smiley'ler buldum diye, kesin ordan çalıyordur ama itiraf edeyim züpermiş

152.gif

ya kızlar benimki koltuktan yataktan kendi başına iniyodu epeydşr dün birden unuttu şimdşş sonuna kadar geliyo bodozlama inmeye çalışıyo kafa üstü gösterdim böyle yapcan diye ama nafile napsam ki

sen göstermeye devam et şekerim benim arkadaşım oğluna ısrarla gösterdi sonuç başarılı çocuk hiç çakılmadı
017.gif

günaydın herkese,

CANAN kocan gitmiş, ALLAH kavuştursun canım,
TÜLAY maşallah kuzuna yaşına girmeden yürüdü, 11 aylık olmuş hemde nice 11 aylara yıllara...

dün diyordu çok güzel smiley'ler buldum diye, kesin ordan çalıyordur ama itiraf edeyim züpermiş

günaydın canımm.. kuzular nasıl iyilerdir inşll.

günaydın millet bizde erken kalktık bugün kahvaltı falzn derken hanımın uykusu geldi yine kafa kanmadı tabi uyumaya çalışıyo koluma sarılmış bacagıma cici yapıyo :)

günaydınnn canımmm .. ahh allah bitirmesinde bitmiyoo dertleri. :9:

öncelikle herkese selamlar ..ne yazıkki artık eskisi kadar giremiyorum . .Tabiki ana sebep Halit baska zaman kafasına gore takılan beebük ben veya babası pc basına oturunca değişiyor buraya yoneldimizi gormesin bizden once gelip kuruluyo pc ye . . birazda pc nin yeri musait olmadı ondanda sureklı parmaklar tuslarda bide suratıma bakıp allta 2 dişiyle tükrüklerini akıtarak yaramazlık sırıtısı yokmu . .:))
İnşallah herkesler ıyıdır yazamasamda okumaya calışıyorum. .bizimkide tay tay duruyor şimdilk okadar . .
sadece bu aralar aklıma takılan bişey var acaba Haliti yeterli besliyemıyormuyum gibi nedense bu beni çok rahatsız ediyor sabah 6 ..7..gibi kalkınca 8 tahıllı mama veriyorum kahvaltı arada meyve sonra corba ama bidaha hiçbişey yemıyor sabaha kadar ama şimdilik sadece geceleri emmeye devam zaten
yani oyle devam sütü felan kullanmıoruz yada milupa mamalar felan yok bunları vermelimiyim gereklimi ona takıldım bide kalsyum felan . .

bak ya analar neler doğuruyor? kendi başına iniyormuş:30:
çalışkan bu kızlar çalışkan maşallah:nazar:

bizimkide tam tersi hep kafa üstü iniyor, ben de hep çevirip doğrusunu gösteriyorum

Kızlar dün bir programda çocuk doktoru yoğurdu anne sütüyle ya da devam sütüyle yapın dedi. 2 yaşa kadar inek sütü bebeklerde demiri azaltıyormuş(biliyoruzda) devamsütü demir içerdiğinden eksikliğe neden olmuyormuş. Ben bildiğiniz günlük sütlerle ve bildiğiniz markaların bildiğiniz doğal yoğurtlarından birkaşık alıp yapıyorum. Sizlerin görüşünü almak isterim. Ben demir ilacı vermiyorum. Emzirmeye devam. Eksiklik olur mu acaba bilemedim şimdi.

burdan şekerim

bizimki mamayı zaten içmiyor muhallebi içinde veriyoruz günde sözde 270 ml alması gerekiyormuş ama bizimki 90 alıyor napayım yemiyor işte çocuk!!!
üstelik bizim peynir yoğurt gibi kalsiyum kaynaklarımız da yok
smilie_girl_226.gif

sen hiç kazıtma bacım :9: burada da sabahları 3-5 derece ve kalorifer ful yanıyor ama tabii kar kış yok keşke olsaydı
smileygarden.de_Schneeball.gif
bayılırım kara
smileygarden.de_zwergis10.gif
dışarda büyük bir derece var lojman içinde gece eşim baktı -10 du 11 gibi sabaha karşı daha soğumuştur tahminim bnde çok seviyorum kar ı ya çook güzel bembeyaz mutfakta yemek yaparken falan izliyorum perdeyi çekitm sonuna kdar :)
walla sıralıyor , farkında olmadan ayakta da duruyor, ama adım atmaya hiç niyeti yok, bir yere gidecekse ya emekliyor, yada bağıra bağıra elinden tutturuyor
sonra da koştura koştura gidiyoruz, yürüme yok ama, arkamızdana atlı kovalıyor,

ablasıda tam 12 aylıktı yürüğmeye başladığında, bakalım gökkuş ne zaman başlayacak,
gerçi şimdi zaptedemiyoruz yürünce ne fok yeriz bilmiyom canan :27:
yağmurda çok düşüyor o yüzden hemen yürüsün istiyorum dengesini sağlar en azından
Kızlar nazlı oluyo be Bilge. Yanağı kıpkırmızıydı. Nerdeyse kanayacak gibi. Ten de beyaz ya besbelli izden aslında. pöfff...Biliyordum ben başıma gelecekleri...
olacak bunlar övünç geçende bnm başıma bnzeer bir olay geldi arkadaşın oğlu sıktı yanağını kulağını çekti kızardı kuzum ama 2 yaşında oda aklı ermiyorki kadın napsın olacak bunlar

öncelikle herkese selamlar ..ne yazıkki artık eskisi kadar giremiyorum . .Tabiki ana sebep Halit baska zaman kafasına gore takılan beebük ben veya babası pc basına oturunca değişiyor buraya yoneldimizi gormesin bizden once gelip kuruluyo pc ye . . birazda pc nin yeri musait olmadı ondanda sureklı parmaklar tuslarda bide suratıma bakıp allta 2 dişiyle tükrüklerini akıtarak yaramazlık sırıtısı yokmu . .:))
İnşallah herkesler ıyıdır yazamasamda okumaya calışıyorum. .bizimkide tay tay duruyor şimdilk okadar . .
sadece bu aralar aklıma takılan bişey var acaba Haliti yeterli besliyemıyormuyum gibi nedense bu beni çok rahatsız ediyor sabah 6 ..7..gibi kalkınca 8 tahıllı mama veriyorum kahvaltı arada meyve sonra corba ama bidaha hiçbişey yemıyor sabaha kadar ama şimdilik sadece geceleri emmeye devam zaten
yani oyle devam sütü felan kullanmıoruz yada milupa mamalar felan yok bunları vermelimiyim gereklimi ona takıldım bide kalsyum felan . .

Ben artık yediğimiz herşeyden vermeye başladım. Sebze, bigün tavuk,birgün mercimek ya da et. Sabah kahvaltıda hergün 1 yumurta(yediği kadar) pirinçununa karıştırıp pekmez, z.yağı. Herşeyden yedirsek te ben de de kalsyum muallakta. Acaba var evet ben de de. Araştırmak lazım kalsyum nelerde var onları yedirelim.

Son düzenleme:
ay canan sen anlatırken nasıl özendim şimdi..ne güzeldir oralar bide kar yağınca süper olmuştur..evden izlemesi güzel istanbuldada ama işe gitmek filan tam bir eziyet oluyor..

sabahın 6 sında uyanan paşam saat 9 gibi yakışıklılık uykusuna yattı biz yine uykusuz . .:((
aman onların canı sağolsunda sağlıkları yerinde olsun tüm bebelerin ..

Back