2009 Aralık Anneleri

dün gece öğrendim bugun kesınlesti;ikinci bebişim yolda..dileyen herkese nasib olsun..

Kostur kostur yasiyoruz resmen minan ilk uykusuna daldi anca yemegini minanin hazirlarim birde kahvalti masasini toplarim uyanana kadar ikinci uykuda yerler silinecek ucuncu uykuda bize yemek yaplacak nekadar sasmayan bir program :))

ay aynı pelin hayatımın programı nazın uyumasına göre ayarlı kaydirigubbakcemile3

amaan burcu yaa amma aksilik olmuş.. umarım halletmişsindir..

çok geçmiş olsun canım. şimdi nasılsın..

hadi bakalım hayırlı olsun. ben asla taktıramam öyle bişey. emzirme bitsin doğum kontrol hapına devam..

arkadaşlar bişey paylaşmak istiyorum sizle ve hepinizden görüş ve öneri bekliyorum..

bugün eşim dediki görümcem demişki ona çok yoruluyomuş naza bakarken akşamları 6 da çıkmak istiyomuş.. ptesileride yılbaşına kadar (yani bentatil olduğum sürece) gelmicekmiş.... ben müthiş sinirlendim ve eşimle tartıştık.

1. sabahları eşim genelde işe geç gidiyo görümcemde dokuz gibi geliyo
2. akşamları eşim erken geliyo genelde o gelir gelmez çıkıyo altıbuçuk gibi
3. evde ütü dışında hiçbir iş yapmıyor (sabah kendine tost yapar makineyi öyle kirli bırakır, mikrodalgada yemek ısıtır onu öyle bırakır, fırında yemek pişirir onu öyle bırakır..vs.)
4. nazın yoğurdunu yemeğini ben yapıyorum çoook nadiren yemeğini pişiremediysem o pişiriyor.

üstelik bugün hesapladım toplam 25 gün aslında naza bakmış.. ben 2 eylülde işbaşı yaptım ama o ikisinde başlamadı. sonra bayramdı benim yıllık iznim hsonu ptesiler derken kala kala 25 gün çalışmış ve ben yarın ona bu 25 günün karşılığında 2. maaşını vericem (500 tl veriyorum)

daha 25 günde yoruldum demeye başladı.. ben yılbaından sonra beş gün çalışıcam ve akşamları geç çıkıcam. artık iznm vs de yok.. ozaman nolucak acaba??

artı altıda o çıkınca kim bakcak naza dedim eşim diyoki akşamları annen gelir.. ben zaten bi o bi bu bakmasın diye ablama baktırmadım o yüzden para verip görümceme baktırıyorum... ne anlamı kaldı ozaman..

siz olsanız ne yapardınız... ben ya benim şartlarımla baksın yada hiç bakmasın diyorum. zaten ben ona yeterince özveride bulunuyorum. yeri geliyo oğlunu getiriyo ödev yaptırmak için yeri geliyo alıyo nazı alışverişini yapıyo. kendi evi gibi istediğini yapıyo hiçbişeyine karışmıyorum.. çook sinirlendim ya 25 günde insan nekadar yorulabilirki....

he bide eşim diyoki sabah yedibuçuk akşam yedibuçuk kim çalışır haklı kadın diyo!!!!!!!!!!!!!!!sonuçta onunda evi varmış işi gücü varmış!!!!!!!!!!!!!!!dedim ben!!!!!!!!!!farkındaysan yedibuçukta servise biniyrum ve akşam yedibuçukta geliyorum. ve benimde evimin işi gücü var bende yapıyorum. sen hiç 9-6 çalışan dokuza beş kala evden çıkıp altıyı beş geçe eve gelen insan gördünmü dedim.. hey yarabbim.

ya amma yazdım dimi canım çok sıkkkında kızlar kusura bakmayın....

son bişey daha yazıp çıkıcam eşimin bu tavırlarından nefret ediyorum sinirim birazda ona.. ben 5 aylık hamileydim bende spondlortropati diye bi hastalık var (eklem arasında iltihaplanma) ara ara tutuyo ama çoookk ağrılı bişey tuttuğu zaman yattığım yerden kalkamıyorum öyle felç gelmiş gibi ama bide ağrısı var düşünün yani.. neyse beş aylık hamileyken o tuttu.. tuvalete bile eşim kucağında götürüyodu. ağrıdan ağlıyorum filan.. neyse eşim birlikte olmuyoruz ayrı yatıyoruz diye bana trip atmıştı.. hep hastaymışım filan.. hep hasta derkende hamileliğimin başındada çok fazla bulantım vardı.. neyse bikaç hafta sonra görümcem hastaydı bi baktım eşim ağlıyo nooldu dedim kadın çok hasta demezmi!!! ona üzülmüş.. ya çıldırıyorum ya...

Buyuk konusmayayim ama 2. Bebegi dusunmedigim icin ve olursa aldirmayacagim icin ve oznurdan gaza geldigim ici. Hic dusunmedigim ve adindan bile icimin urperdigi zimbirtiyi :) taktirmayi dusunuyorum

sibelcim onların anaları babaları kardeşleri kıymetli..biz ve bizim ailewmizin hiiç önemi yok..yani durumlar bizdede birbirine yakın..bizde az önce bu mevzuudan tartıştık..zor işler zor..

Buyuk konusmayayim ama 2. Bebegi dusunmedigim icin ve olursa aldirmayacagim icin ve oznurdan gaza geldigim ici. Hic dusunmedigim ve adindan bile icimin urperdigi zimbirtiyi :) taktirmayi dusunuyorum

hiç korkmadan git pelin valla..oldu olacak stresi daha çok yordu beni..
tecrübe edeyim ben sana söylerim nasıl olduğunu:))

sibelcim onların anaları babaları kardeşleri kıymetli..biz ve bizim ailewmizin hiiç önemi yok..yani durumlar bizdede birbirine yakın..bizde az önce bu mevzuudan tartıştık..zor işler zor..

Yorum yapmama karari aldigim icin yorumumu kendime sakliyorum icimde kaldi diye olmem sanirim ama anladin sen ne diyecegimi sıkma canini diyorum sadece

hiç korkmadan git pelin valla..oldu olacak stresi daha çok yordu beni..
tecrübe edeyim ben sana söylerim nasıl olduğunu:))

Allah seni iyi yapsin hic gulecegim yoktu :))) sizi falan varmi bak dogru soyle taktiririm olursa ne kandirdin agriyoooo diye ararim zirt pirt :)) tum gercekleri soyle ltfn

Son düzenleme:

simdi olaya objektif yaklasmak gerekirse sabah 9 aksam 6-6:30 bana normal gibi geldi. daha gec cikarak kadinin yorulmasi naz'a bakmaktan kaynaklanan yorgunluk degil de kendi evinin isiyle ilgilenecek zaman kalmamasindan kaynaklanan yorgunluk olabilir. arti bir de utu yapiyormus ki bence kendi basina utu az bir is degil. baska hicbir is yapmiyor demissin de, zaten yapmasin? yapmasin ki kizina odaklanabilsin. ama bunlardan daha onemli olan, kizin onunla mutlu mu, o kizini seviyor mu, iyi bakiyor mu, bunlardan yana sikayetin var mi? eger yoksa geri kalan sikayetlerinin bir onemi yok. onemli olan o 6da cikinca annen ya da bir baskasi 1 saatligine gelebilecek mi? eger boyle bir sey mumkunse cok da bir o bir bu bakmis olmuyor, sonucta 1-1:30 saat.

sanirim senin asil sinirlendigin esin. yoksa bu durum anlasilmaz bir durum degil. eger gorumcenin naz'la iliskisinden memnun degilsen hemen bakici ara derim, yok eger memnunsan 6'da cikma istegi tolere edilebilir diye dusunuyorum.

cok herseyi okuyamiyorum ama sanirim esinle problemleriniz var. sana bir tavsiyede bulunayim: eger bu problemlerin ustesinden gelmeyi ayrilmaya ya da daha kotu olmaya tercih ediyorsan ayri yatma olayina son ver. duzenli cinsel iliski (cok pardon) gercekten evlilikleri kurtariyor, saglamlastiriyor, ciftleri birbirine daha da yakinlastiriyor. kendisinden bu kadar sogumusken bu zor olabilir senin icin ama hala seviyorsan bi yerinden basla, birlikte uyuyun, ayri yatmayin.

nacizane onerilerim bu yonde. iyi sanslar! a.s.

yaa pelin bende ikinciyi kesinlikle düşünmüyorum kazara kalırsamda vicdanım el vermez.. ama ben taktıramam öyle şeyler ya içimde yabancı bi maddeyle gezicem... ıyk düşüncesi bile.. neyse ben senin işini de bozmiimde sen taktır :))

sibel canım çok zor durumdasın canım ya ben de çok üzüldüm okurken bile sıkıntı bastı kalmışki birebir yaşamak ..
peline katılıyorum.. hem halası hem para alıyor hemde nazına katlancan hanfendinin oldu canım de.. bul güvenilir birini koy şartlarını..ihtyacı olan birini bulman gerek ama nsıl yapmak gerekir bilmiyorum ki.. keşke yardımcı olabilsem.. kız ben mi baksam naz'a da yoksa.. becerebilirmiyim acaba..
ya eşinin dedikleri de ayrı bir cinslik ne diyim canm ya.. herşeyi hallediyoruz ya.. herşeyin altından kalkan kadınların kıymeti bilinmiyor malesef..

Yorum yapmama karari aldigim icin yorumumu kendime sakliyorum icimde kaldi diye olmem sanirim ama anladin sen ne diyecegimi sıkma canini diyorum sadece
anlamammı hiç:))) sen söylemeden düşündüm ben bunu zaten:))
Allah seni iyi yapsin hic gulecegim yoktu :))) sizi falan varmi bak dogru soyle taktiririm olursa ne kandirdin agriyoooo diye ararim zirt pirt :)) tum gercekleri soyle ltfn
ya küçük bi sızı oluyo arada ama öyle kayda değer bi ağrı filan olmadı hiç..onuda kendimi çok dinlediğim için hissediyorum eminim aklım hep onda çünkü:))

Sibel paranla rezil olacagina biranonce o bakarken bAkici bul aceleyede getirme baksin sen iyi birini bulana kadar

ah pelin ya kızımı tanımadığım birine emanet etmek te zor geliyo.. benimki ne şeye ne şeye geliyosun gibi oldu ascık ama :))

evet canım aynen öyle.. görümcem ev aldığında da ağlamıştı bu.. aldıkları ev çok kötü diye.. dedim iyide bak onların en azından bi evi var bizim oda yok bence bize ağla demiştim..

canım sabah 9 akşam 6 normal çalışma saati ok. bende 9 6 çalışıyorum ama servise yedibuçukta biniyorum ve akşam yedibuçukta geliyorum. o işte çalışmak istiyosam oranın çalışma şartlarına uymak zorundayım.. ben de eve gelince evimin işlerini yapıyorum ama işverenime ben yoruluyorum bi saat erken çıkiim diyemem.. anlatmak istediğim bu. yani parayla bakıyo bu onun işi hatır gnöl işi yapmıyoruz.. ütü dediğim bizim okadar az ütümüz çıkarki nazın bikaç parça şeyi bide eşimin bi iki gömleği hepsi bu. ben ütü gerektirmeyen kumaşlardan alırım kıyafetlerimi genelde. hiç sevmediğim için ütü yapmayı. bide kurutma makinesindn çıkınca güzelce katlayınca ütüye gerek kalmıyo zaten ki ütü yapmasını ben istemeim canı sıkılıyomuş gün içinde kendi yapıyo... başka hiçbir iş derken kendi dağıtıklarını temizlemiyo onu diyorum yoksa zaten evimin işini yapmıyo.. ki benim arkadaşımın bakıcısı 1000 tl ye hem evi temizliyo hem çocuğa bakıyo hem çok ta güzel bakıyo.

hee kızıma istediğim gibi bakıyor ve memnunum o ayrı..bikaç şey dışında.. o huyunu da sevmiyorum zaten kızı kat kat kat giydriyo bin kere dedim bukadar giydirme böyle alışsın istemyorum diye beni tınlamıyo bile. böyle bi huyu var kendi bildiği doğruyu yapar. evi havalandır derim soğuk diye camları açmaz.. ama neyse iyi bakıyomu bakıyo işte. annemde hani işi olur gelir ama her gün gelmez bakmak için.. zaten yaşlı kadın bakamazki.. o da ayrı.. artık hareketlendiler peşinde koşturmak lazım zor yani..

eşime gelince de hala sevmek derken zaten severek evlenmediğim için halası yok :) aslında ayrılmak istiyorum ama şuan kız çok küçük ve imkanlar el vermediği için ayrılamıyorum yoksa benim için tamamen bitmiş bi olaydır..

görüşlein için çok teşekkür ederim..

Sibel ya kabus gibi benim icin ben muayenede bile bacaklari titreyen hatta muayene olmadan bile korkup titreyen diyeyim biriyim ama hamile kalmak daha kabus gibi geliyor suan gozumu karatmam lazim benim Ay aglarim kesin ben :)))))) benim dogum sancilarim basladiginda bile ebe soka girmisti kendimi kasmamdan dolayi acilma kontrolunde kadin iyi niyetle normal dogumu tavsiye edyrdu ben nobetciyim bak yapariz gayrey falan sonra ilk muayenede yok yok sen sezeryan ol dedi bana :))))))

Yeminle anladim suan nasil hissettigini oyyoyyoyy

sağol arzucum.. amaaan boşverelim. çok daraldım yazdım işte o sinirle. sonuçta ben kendimi biliyorum kendi bildiğimi okuyacağım kim ne derse desin :)) bide felaket inadımdır.. kadına 25 gün çalışma karşılığında hem iki kere maaş ödiycem bide hanımın dediği olacak yok öyle. istemiyosa kapı orda hiç uğraşamam valla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…