2009 Aralık Anneleri

doktordan geldim şimdi
nihayet taktırdm spirali..tansiyonum düştü stresten :bbo: çok fazla acı hissetmedim iğne batması gibi ama fazla sıktım kendimi galiba çok başım döndü sonra..şu andada aklım hep orda biraz sızlama var sanki..alışıcam inşallah..bidaha regl olduğumdada kontrole gidicem kayma olabiliyormuş ilk adette..neyse rahatladım bi yandana aklımdaydı hep..

hadi hayırlı olsun öznur iyi ettin valla... inşallah sorunsuz olur

bizim dr.da ventolin veriyor her fırsatta.ben de buna sinir oluyorum benm çocuğum astım mı ki ventolin veriyprsun.az hırıltısı olsun yada öksürsün hemen ventolin veriyor başka da bişey yok.burnu için de bi şurup vermişti.kullandım bir iki kez hep öğürdü kusuyordu nerdeyse.içini okudum onda da alerji lerde kullanılır diyor ne alaka burunla ozaman.onu da vermiyorum.dr.uda aramadım.hiç bişey vermiyorum tek burnu akıyor zaten.temizliyorum okadar.zaten akması tıkalı olmasından iyi.bilmiyorum yanlık mı yapıyorum.azaldı ama biraz.

doktorları anlamak zor

bence cok cok dogru yapiyorsun. ben bu kadar kucuk bebeklere bu kadar siklikta sacma sapan ve agir ilaclar verilmesine hayret ediyorum. nasil olabilir boyle bir sey? o ilacin verecegi zarar hastaligin kendisinden cok daha kotu olabilir.

gecen ay alin de hafif bir soguk alginligi gecirdi, burnu akti, aspiratorle surekli temizledik, buharda tuttuk, bol bol uyuttuk gecti. ne ilaci yahu! kötükedihüso

Son düzenleme:
azyep tşk bilgilendirme için bende sevmem antibiyotik kullanmayı önemli bi kriter benim içn

rica ederim canım.

evet canım bizim dr.da öyle ama çoğu ilacı kullanmıyorum hatta almıyorum bile.çok dr değiştirdim ama ne yazık ki durum değişmiyor.burnu tıkanırsa eğer coldmix damlatırsan yastığına rahatlar..

Ben de Kadir Tuğcu nun cevaplarını takip ediyorum makalelerini okuyorum ve yaklaşımları pekçok konuda mantıklı geliyor sizin sorunuzu ve cevabı da hatırlıyorum.

Müzeyyen tekrar çok geçmiş olsun aynı durum yani boğaz enfeksiyonu ve yüksek ateş mayıs ayında benim de başıma gelmişti yorgunluk, uykusuzluk sonucu vücut direncinin düşmesiyle oluyor olanlar işte.
Penisilin alerjisi içinse test yapılsaymış keşke Allah korusun daha kötü sonuçlarla da karşılaşabilirdiniz.
Genetik konusuna gelince nesiller öncesinden aldığımız çekinik genler de şekillendirebiliyor durumu kardeş olsalar bile gelişim ve hazır oluşları farklı olabiliyor işte. Hatta senin izah ettiğin Ayberk le Berkay arasındaki fark beni bu işin gerçekten de genetikle alakalı olduğuna biraz daha inandırdı.
Tabii alıştırmanın da rolü vardır elbet ama bir yerde ne zaman hazır oluyorlarsa o zaman yapıyorlar bu minişler yapacaklarını.
Ben de körü körüne ilaç kullandıran, anlamadan dinlemeden sırf reçete doldurmuş olmak için dolduran doktorlara düşerim diye ödüm kopuyor.
Bizim kadar gerekli gereksiz yere antibiyotik kullanan bir toplum yoktur nezle olmuş daya antibiyotik, gribe daya ondan sonra gerçekten ağır bir enfeksiyon oluştu mu fayda etmesin hiçbiri doktora güvenmek lazım evet ama güvenilebilecek bir doktor bulmak da lazım, işte o zor biraz.

Hadi geçmiş olsun Öznur şu an biraz sıkıntısı olması normaldir sanırım birkaç güne bir şey kalmaz inşallah.

Son düzenleme:
sağol arkadaşım kadir tuğcu'yu da bilmiyorum ama benim de en önemli kriterimdir en ufak bir şeyde ilaca sarılıp sarılmadığına mutlaka bakarım bir doktorda vereliniortak

aynen oyle! bu ilac olayi nedense turkiye'de hala bu kadar populer. ilac sektorlerinin baskisiyla doktorlarin rastgele ilac dagittigi zamanlar coktan gecti gitti dunya'nin geri kalaninda. 1 yasindan kucuk bebeklere hicbir sekilde hicbir ilac verilmiyor. ama orda doktorlar hala prim aliyorlar galiba bu ilac isinden. yoksa her firsatta bebeklere ilac vermelerini baska sekilde aciklayamiyorum.

Tabii ki akması tıkalı olmasından daha iyi burun tıkanırsa kulak enfeksiyonu sinüzit vs. oluşabiliyor o yüzden de burnu açık tutmamız önemli onun için de sık sık serum fizyolojlk ve aspire etmek yeterli olur diye düşünüyorum.

Mecbur olmadıkça ilaç kullanılmasına ben de karşıyım ama bu da çok iddialı bir söz olmuş, ilaç verilmenin gerçekten gerektiği endikasyonlar oluşmuşsa eğer bence orada da dünyanın başka bir yerinde de yani " gerektiği" zamanda ilaçlar kullanılıyordur mutlaka. Kullanılmalıdırda ama en küçük grip nezle virütik diğer enfeksiyonlarda alakasız ilaçların kullanılması gerçekten çok yaygın ne yazık ki.

iddiali bir soz degil cunku soz benim sozum degil. uygulama boyle, benim fikrim degil yani. cok ciddi durumlarda ilaca basvuruluyor elbette ama konumuz su anda nezle, soguk alginligi vb. hastaliklar ve bu durumlarda kesinlikle 1 yasindan kucuk bebeklere ilac verilmiyor.

hadi geçmiş olsun darısı başıma diyorum her taktıranla ama bir türlü icraata geçemiyorum.

arzu naber canım? arda nasıl? geçmişi uzun zamandır kaçırdım ama gelişigüzel bir sayfaya tıkladığımda senin sıkıntılı bir mesajını okumuştum. daha iyisinizdir umarım.

berkay geçen kış ağbisine anaokulundan bulaşan mikroplar sayesinde çok sık hırıltılı enfeksiyonlar geçirdi ama hiç ventolin vermedi doktorumuz. bricanyl kullandık en kötü olduğu durumda. burun sürekli açık olmalı tabi çok önemli. kulak ve sinüsler açısından. geçmiş olsun canım çabuk iyileşir umarım mert efe paşam.

sağol ebrucum aynen doktor da bu kadar hızlı ilerlemesi için bağışıklığımın çok zayıf düşmesini ve yorgunluğu sebep olarak gösterdi. ben de aynı sitem de bulundum gittiğim hastaneye ama artık penisilin testinin yasaklandığını çünkü test dozunda dahi çok ağır sonuçlar yaşanabildiğini söylediler. ben bunu duyunca daha da delirdim çünkü ya benim vücudum da daha ciddi bir reaksiyon verseydi. bazen ilk enjeksiyonda olmasa bile 2. 3. enjeksiyonda direk anaflaktik şoka girilebiliyormuş falan bunları anlatıyorlar bana bir de özel hastane burası. artık canımın derdinden çok uğraşamadım.

hiçbir şekilde ibaresine katılmıyorum başlangıçta basit ve yan etkisi en az olan ilaçlarla hastalığın önüne geçilmezse çok daha ciddi boyutlara ulaşılabiliyor ve bu aşamada daha ağır ilaçlara mağruz kalıyor bebekler. bizim doktorumuz da tamamiyle antibiyotik karşıtı olsa da gerekli gördüğüm anda da antibiyotik vermekten hiç kaçınmam diyor.

vereliniortak

mehtap nasılısn canım ne oldu güneşin son tahlil sonuçları bir de başında bir şişlik var diyordun ya baktırabildin mi?

iyiyim canım tşekkür ler sorduğun için.. herşey yolunda şuan bazen geliyorlar işte hepimize olduğu gibi

mehtap nasılısn canım ne oldu güneşin son tahlil sonuçları bir de başında bir şişlik var diyordun ya baktırabildin mi?

saol cnm iyiyiz çok şükür tahliller temzi çıktı çok şükür o şişliği gösteremedim doktorumuz kongredeydi gidicem en kısa zmnda genel muayenesine ozmn sorucam inş sen nasılsın?

yukarda peluse'ye yazdim canim, sana da yazayim: ibareye katilip katilmama gibi bir durum olamaz cunku bu bir fikir degil. burdaki uygulama boyle. bahsettigimiz konu olan soguk alginliklarinda 1 yasindan kucuk bebeklere ilac verilmiyor. yani tartisilacak bir sey yok ortada.

iyiyim canım tşekkür ler sorduğun için.. herşey yolunda şuan bazen geliyorlar işte hepimize olduğu gibi

sevindim canım iyi olmana evet zaman zaman hepimiz yorgunluktan geriliyoruz ve bunalıyoruz.

sen nasılsın müzeyyen cim paşalar nasıl keyifleri yerindedir inşallah
ben de daha iyiyim bugün çok şükür. paşalar da iyi canım ama sanırım berkaya da benden geçti hafiften ateşi yükselmeye ve huysuzluk yapmaya başladı. bakalım izlemedeyiz.

saol cnm iyiyiz çok şükür tahliller temzi çıktı çok şükür o şişliği gösteremedim doktorumuz kongredeydi gidicem en kısa zmnda genel muayenesine ozmn sorucam inş sen nasılsın?
iyi hadi gelmiş geçmiş olsun canım gözünaydın. bugün iyi hissediyorum çok şükür ben de.

yazdığını okudum tabi ki. demek ki sadece türkiye de değil sağlık sistemindeki yanlış uygulamalar ya da eksiklikler. berkay daha 10,5 aylık ama geçen kış çok basit serum fizyolojik ile geçistirdiğimiz soğuk algınlıkları da yaşadı soğuk algınlığıyla başlayıp hırıltıya dönüşen ciddi enfeksiyonlar geçirdi. ve balgamı ilaç olmadan atamadı mecbur sökücü ilaç verdi doktorumuz. ilk anda ilaca sarılan bir anne değilim çok şükür ama gerektiği durumda gerekli ilacı kullanmaktan da gocunmuyorum. doktoruma da güveniyor olmamdan geliyor belki de bu rahatlık.

ha, burasi tartisilabilir iste. ben soguk alginliklarinda 1 yasindan kucuk bebeklere ilac verilmesini saglik sistemindeki eksiklik ya da yanlislik olarak gormuyorum, ardindaki nedenlere bakinca; bilakis isabet diye dusunuyorum. ama elbette ki isteyen istedigi durumda istedigi ilaci istedigi kadar verebilir cocuguna, kimsenin bunu engelleyebilme sansi yok. diyorum hicbir bebek hasta olmasin diliyorum ve konuyu kapatiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…