• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Aralık Anneleri

ben doğum günü yapmayı düşünmüyorum.. daha çok küçük zaten anlamıyo bişeyden nasılsa.. ama bi pasta alırım eşimin ailesi bide bizimkiler bi pasta keseriz.. gerçi ozamana fikrim değişirmi bilmiyorum :1:

bugün ilk kez naza bağardım...:1shok: şuan tahmin edersinizki müthiş bir vicdan azabı çekiyorum.. ama gerçekten çıldırma noktasındaydım.. sabah uyandığından itibaren akşama kadar sürekli bağırıp ağladı ya.. hiçbişeyde yemedi.. ne yapsam memnun olmadı. sürekli kendini geriye doğru fırlatmalar.. oyuncaklarıyla oynayalım dedimyok. yürütiim yok. yürütecine koyim hayır. oturalım hayır.. hadi dışarı çıkariim dedim. bin pişman oldum. bir başladı ağlamaya parka gidince allahım gelene kadar kucağımda nasıl itiyo beni nasıl geriye doğru fırlatıyo. zor tuttum.. herkes bize baktı eve kadar.. evde zar zor bibanyo yaptırdım annem geldi..belki rahatlar diye.. az sakinledi gibi.. akşamda babası gelince lunaparka gittik :) kızımla atlı karıncaya bindik... ama ordada başladı kendini attırmaya..mafoldumben alahım kabus gibi bi gündü.. amma yazdım ama okadar fenayımki. kollarım tutmuyo.. sinirim laçka..uykusuzluk yorgunluk başğırısı ve yarın iş günü.. şimdi bu geçe durmadanda kalkar. ohh sefamız olsun..

fatmacım ben naza yatarken muhallebide versem aynı vermesemde aynı. gece kalkıyo emiyo her seferinde ama az az. gerçi dün çok emdi ama sabahta kustu.. yani açlıktan değilmiş gibi geliyo bana.. bildiğin uyanıyo yahu. sabah gibi.. sonra uyut uyutabilirsen. dün gece bi hamakta salladım bi emzirdim.. bi saat yaa.. o uyudu benim sinirim bozuldu sabah olmuş beş.. zaten altıdada kalkıyo.. e ben yedibuçukta işe gidiyorum. çok zor çok. ben eski düzenimizi istiyorum.. mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

şimdi bu doğumgünüyle ilgili birşey diycem ama kzımayın bana
naçizane kendim öyle düşünüyorum :)
biliyorum ilk bebek, ilk doğumgünü, ilk heves, hatıra olsun istiyorsunuz
bende Nilayda aynısını yaptım sizi çok iyi anlıyorum ama

ben daha sakin sessiz kendi aramızda birşey düşünüyorum
çünkü ;
zaten bizim bebelerimiz akıllı uslu olmayan yerinde durmayan cinsinden,
kalabalıkta iyice azıtıyorlar, huysuz oluyorlar,
şimdi kalabalık olunca kendisi birşey anlamayacak, o alacakk diğeri alacak, diğeri öpmeye kalkacak,
her kafadan bir ses çıkacak, sende her tarafa yetişmeye çalışacaksın

kısacası sen ve bebek hiç birşey anlamayacaksın, gelenlerde keyiflerine bakacak,
daha önce bu deneyimi yaşamış biri olarak
kendi aramızda küçük bir kutlama yapmayı düşünüyorum.

sanırım o yüzden daha pasta, kutlama bişi düşünmedim

aynı şeyi düşünüyorum burcu... bizde dış kapıdayız dikiliyoruz naz kucağımda bi megafona dokunmak istiyo bi gözeleme değiline bi kapının koluna sonra en başa.. hemen dokundurtmazsam kendini geriye tam gücüyle fırlatmak suretiyle basıyo çığlığı :s sonra yürümek istiyo vazgeçiyo atıyo kendini yere bide tutamazda biyerini vurursa hadi sustur sustura bilirsen. ya ne oldu bu kıza yine anlamadımki..

canım bize normal geliyo ama nazın boyu 71 cm di en son.. kiloda en son 9 du.. umut paşa daha uzun ve kilolu olduğu için ona uymayabilir. ama ben bazen çıkarıyorum üstünü yerde oturarak oynuyo..

ah arzum allah rahmet eylesin.. benim babamın da en çok istediği şey benim çocuğumu görmekti evlendiğimi bile göremedi.. mafoldumben bayılır kız çocuklarına. ablamın kızına almadığı yapmadığı kalmamıştı. her gün gider görürdü..ah canım babam benim mafoldumben

bugn davetiyemiz geldi bi arkadaşım 7 sinde bi parti evinde yapıyo onun kızıda kasım doğumlu işte. bi bakim nası oluyo söylerim sana.. 600 tl ye tutmuşlar..

hadi ya :1shok: ben böyle giderse ya işyerinde uyuya kalıcam yada bi bayılcam bi hafta uyuycam -tatlicadiarzu-

oy maşallah bakalım. önemli olan sağlıklı olmaları..

ah canım ne temizliği naz okadar huysuzduki tam uyudu bi girimbakim dedim geri uyandı yirmi dakka uyudu.. canıma okudu bugün..

Nilgun benim cok istemiyorum disarda yapmak uykusu gelcek zor olcak ama. Ama aileler benim cagirmazsam kirilcak arkadaslarim ve eylülün arkadaslari . Hepsi ayni evde imkani yok eve sigmaz . Bolum bolum yaparsam da insanlar gelmeden temizlik yap hazirlik yap gittikten sonra bi daha temizle hem bana eziyet hem keseme . Amacim oyle cuppa cuuppa super olsun amacim .Ufak bi cafe filan benim isimi gorur .Yanimda bana yardim edecek biri olsa belki altindan kalkarim ama tek basima cok zor.
Sibel parti eve cok pahaliymis beni asar .

canan sorma, dün gece yüzüstü dönüyo sandım bakıyorum evet döndü sonra emekler pozisyonuna geldi bi iki adım attı ama gözler kapalı sonra başladı ağlamya hey allahım yarebbim...

ya yazık zaten burcu altıyüztl verilirmi ya daha bebek bunlar anlamıcaklarki.. o paraya ne ihtiyaçlarını karşılarım ben kızımın.. azcık anlamaya başlasın mc te filan yaparım ben hani çocuklar oynar parkında filan.. şimdi anca dediğin gibi eziyet olmasın diye cafe tarzı biyer mantıklı..

ya yazık zaten burcu altıyüztl verilirmi ya daha bebek bunlar anlamıcaklarki.. o paraya ne ihtiyaçlarını karşılarım ben kızımın.. azcık anlamaya başlasın mc te filan yaparım ben hani çocuklar oynar parkında filan.. şimdi anca dediğin gibi eziyet olmasın diye cafe tarzı biyer mantıklı..

Tabi veremem bende o kadar para. Bi de gunduz yapcam mecburen bazilari !! gitmek bilmez aksam yemege de kalir iyice canimi cikarirlar . O yuzden cafe tarzi bi yer yeter de artar bana .

kızlar ya siz bilirsiniz ama bu bebekler için doğum gününde o kadar paraya yazık bence anlamayacaklar ki belli bir saate kadar duracaklar uykuları gelecek yorulacaklar ve çok rahatsız olacaklar ben iyice caydım zaten yılbaşında eşimin ve benim ailem bende toplanacağız o arada keseriz güzel bir pasta zaten 28 inde doğdu nüfusta 1 ocak görülüyor sonraki seneler yaparım gönlüme göre hem kış ortası teyzemler name yapacak o gelecek öbürü gelmeyecek geleni memnun etmek zor olan bana olacak yatırırım kızımı öper koklarım normal saatinde alırımda hediyesini eşimle kutlarım aile oluşumuzun birinci yılını ohhhh

kızlar ya siz bilirsiniz ama bu bebekler için doğum gününde o kadar paraya yazık bence anlamayacaklar ki belli bir saate kadar duracaklar uykuları gelecek yorulacaklar ve çok rahatsız olacaklar ben iyice caydım zaten yılbaşında eşimin ve benim ailem bende toplanacağız o arada keseriz güzel bir pasta zaten 28 inde doğdu nüfusta 1 ocak görülüyor sonraki seneler yaparım gönlüme göre hem kış ortası teyzemler name yapacak o gelecek öbürü gelmeyecek geleni memnun etmek zor olan bana olacak yatırırım kızımı öper koklarım normal saatinde alırımda hediyesini eşimle kutlarım aile oluşumuzun birinci yılını ohhhh

Benim icin evde yapmak daha fazla masraf Melike . Bende 600 filan tabiki vermem ama uygun bi cafe bulursam orda yapicam

aynı düşüncedeyim canım naz da 26 doğumlu zaten geçenlerde de diş buğdayımız vardı. gerek yok bence.. ben aile arasında pasta kesicem bu sene okadar. ya biz yazdıramadık bir ocak siz nası yazdırdınız ya gitti kuzumun bi senesi :(

aynı düşüncedeyim canım naz da 26 doğumlu zaten geçenlerde de diş buğdayımız vardı. gerek yok bence.. ben aile arasında pasta kesicem bu sene okadar. ya biz yazdıramadık bir ocak siz nası yazdırdınız ya gitti kuzumun bi senesi :(

aynen benim kızda 21 ocaktı geldi 24 aralıkta ben de yazdıramadım ya üstelik calıstıgım yerde dogurdum bide :)) gerci zeynoş küveze gitti özel hastaneye orası hemen nüfus kagıdı ve dogum belgesi istedi kuzumun eve gelmesi 1 ocaktaydı gerci

ya nekadar beceriksiz bi ev kadınıyımb ben:(((( yok olmuyo ya ne yapsam bişey eksik üfffff...
kabak tatlısı yaptım 2.kez ama rezil oldu buda çok severim halbuki nasıl heveslenmiştim..

doğumgünü planları başlamış:)
hadi bakalım :)
benim aklımda bazı fikirler var ama daha karar vermedim
sade ama anlamlı bir yaşgünü olsun istiyorum büyük ihtimal aile ve çok yakın dostlarımla olcak...
ev o kadar kişiyi almaz çünkü maalesef...birde nehir zaten bişey anlamıcak önemli olan güzel bir enerji ile geçmesi benim için...anlamlı sade ve manidar...zaten inş ilerleyen yaş günlerin yeterince cafcaflı kutlıcaz gibime geliyor:) kısmet bakalım...ama parti kelimeside kulağa hoş geliyor yani.:)))))

ütüm vardı bitti..biraz dinlecenğim...eşimle nane moluz...aman uff uğraşamıcam valla...
neyse birzdan yatarım bende iyi geceler

günaydın arkadaşlar... nasılsınız? bebişlerimizin keyfi yerindedir umarım. ben genelde yazmıyorum. sadece okuyarak takip ediyorum sizleri. bugün size bir uyarıda bulunmak için yazıyorum...
önce başımdan geçenleri yazayım...
dün akşam altı gibi mutfakta uğraşıyordum. senam da ortalıkta geziniyor, dolapları karıştırmaya çalışıyordu. baktım huysuzlanmaya ağlamaya başladı eşime verdim, ilgileniyordu. ben de işime devam ettim. bizimki hala ağlıyor, mızmızlanıyor ben de her zamanki huysuzluğu diye önemsemedim. eşim kucağında gezdirerek uyutmuş. bir ara yine ağlayarak uyandı, mama yedirdim ama susmaya niyeti yoktu. karnı ağrıyor herhalde diye düşünerek ağrı kesici verdim, masaj yaptım. ayağımda sallayarak uyuttum. üzerinde mus kilotlu çorap üzerine penye pijama giyiyordu. saat sekiz gibi sağ bacağı dikkatimi çekti. pijaması bacağına yapışık duruyordu. şurup üzerine damladı da yapıştı herhalde diye düşündüm. pijamayı bi açtım ki çorap erimiş, pijama derisine yapışmış. pijamayı çıkartınca kabuğu biraz soyuldu, dizinden bileğine kadar kızarmış bacağı, iki yeri de yara olmuş. sonradan anladım ki mutfakta oynarken porçöz damlatmış bacağına. ağzı kapalı, çocuk kilidi de var şişenin ama bastırınca sızdırıyor...
velhasıl apar topar acile gittik. silverdinle pansuman yaptılar. birazdan da pilastik cerrahına götüreceğim. gerçi çok bişi yok ama yine de göstermek istiyorum.
siz siz olun çok dikkatli olun. benim düştüğüm hataya düşmeyin. ya ben farketmeseydim öylece uyuyordu, sabaha kadar kuruyup kalırdı pijama bacağında... ya da daha fazla dökülseydi, başka bir yerine değseydi Allah korusun... bir arkadaşın kızı da yağçöz veya çamaşır suyu gibi bişi içmişti midesini yıkamışlardı... artık çok yaramaz oldular. yetişemiyorum hızına, enerjisine... Rabbim tüm kuzucukları korusun:Saruboceq:

çok geçmiş olsun allah korumuş yine az bir yermiş... hay allah ya

günaydın herkese geçmişi okumaya gidiyorum

günaydın arkadaşlar... nasılsınız? bebişlerimizin keyfi yerindedir umarım. ben genelde yazmıyorum. sadece okuyarak takip ediyorum sizleri. bugün size bir uyarıda bulunmak için yazıyorum...
dün akşam altı gibi mutfakta uğraşıyordum. senam da ortalıkta geziniyor, dolapları karıştırmaya çalışıyordu. baktım huysuzlanmaya ağlamaya başladı eşime verdim, ilgileniyordu. ben de işime devam ettim. bizimki hala ağlıyor, mızmızlanıyor ben de her zamanki huysuzluğu diye önemsemedim. eşim kucağında gezdirerek uyutmuş. bir ara yine ağlayarak uyandı, mama yedirdim ama susmaya niyeti yoktu. karnı ağrıyor herhalde diye düşünerek ağrı kesici verdim, masaj yaptım. ayağımda sallayarak uyuttum. üzerinde mus kilotlu çorap üzerine penye pijama giyiyordu. saat sekiz gibi sağ bacağı dikkatimi çekti. pijaması bacağına yapışık duruyordu. şurup üzerine damladı da yapıştı herhalde diye düşündüm. pijamayı bi açtım ki çorap erimiş, pijama derisine yapışmış. pijamayı çıkartınca kabuğu biraz soyuldu, dizinden bileğine kadar kızarmış bacağı, iki yeri de yara olmuş. sonradan anladım ki mutfakta oynarken porçöz damlatmış bacağına. ağzı kapalı, çocuk kilidi de var şişenin ama bastırınca sızdırıyor...
velhasıl apar topar acile gittik. silverdinle pansuman yaptılar. birazdan da pilastik cerrahına götüreceğim. gerçi çok bişi yok ama yine de göstermek istiyorum.
siz siz olun çok dikkatli olun. benim düştüğüm hataya düşmeyin. ya ben farketmeseydim öylece uyuyordu, sabaha kadar kuruyup kalırdı pijama bacağında... ya da daha fazla dökülseydi, başka bir yerine değseydi Allah korusun... bir arkadaşın kızı da yağçöz veya çamaşır suyu gibi bişi içmişti midesini yıkamışlardı... artık çok yaramaz oldular. yetişemiyorum hızına, enerjisine... Rabbim tüm kuzucukları korusun:Saruboceq:

cok gecmış olsun...gercekten sanıyeler ııçınde neler yapıyolar

herkesee gunaydınn ,,bız dun gece nıspeten daha ıyı uyuduk,,en azndan gecenın bı koru ayağımda sallamadım yanı buna da şükürrkaydirigubbakcemile2

çok geçmiş olsun canım.. allah korumuş... dolap ve çekmece güvenlik kilitleri almalıyız hepimiz aslında kocişe söylüyorum ama tamam alırız dio o kdaar
nerden bulurum bilen varsa nolur yazsın.. allah esirgesin içerler miçerler.. allahım sen koru onları

Back