2009 Ales İlkbahar Dönemi

kuzum85

aşk bir yangın
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
2.988
19
683
Arkadaşlar Ales ilbahar sınavına başvuru ve sınav tarihleri açıklandı.
16.03.2009-03.04.2009 Tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapabilirler
Sınav tarihi ise 10.05.2009 olarak açıklandı.
Aramızda ales için hazırlanan yada bu sınava girmeyi düşünen arkadaşlar var mı?
__________________:1ninca:

ben düşünüyorum kpss ye alternatifim olsun diye ne yalan söyleyim

ben de girecem bu sene alese..ama hiç çalışmaya başlamadım..sanırım 3 ay kaldı üç ay çalışmak yeterli mi arkadaşlar?nasıl çalışmalıyız

bence 3 ay yeterli bi zaman
ales için piyasada kitaplar mevcut bi tane onlardan edinip
her gün düzenli bi çalışmayla başarılmayacak bi sınav değil

Son düzenleme:
bende düşünüyorum alese girmeyi süre 180dk sorularda 160 dakikaymış yetişiyormu??süre problem olmuyor mu?ben ilk kez giriceğim

bende gireceğim inşalah, dün kitap aldım, sorulara baktım, hiç çalışasım gelmiyor süprizzzzz

bende giriyorum bu dönem ilk defa
kitap aldım çözüyorum tv nin karşısında kaydirigubbakcemile3
ilk defa gireceğim için süre konusunda bir fikrim yok ama yetişeceğini zannediyorum :CüvCüv:
burjoo senin branş nedir ?

Geçen sene bahar döneminde girdim ve 72 aldım.Bugün başvurduğum asistanlık sınavında gördüm ki notum yerlerde sürünüyo..:çok üzgünüm:
Bende yine girip en azından notumu 80 yapabilmek..yetiştirme konusuna gelince; yetiştirmiştim ama bayaa da boşum olduğunu hatırlıyorum..mümkün olduğunca çok test çözmek lazım ki elimiz alışsın..

bende sınava giricem bişeyi merak ediyorum ben tezli yüksek lisans yapmayı düşünmüyorum sadece formasyon yerine geçen tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum en az kaç puan almalıyım ortalama da önemli galiba okul ortalamam çok yüksek değil malesef

sayısal da süre sıkıntısı yaşanıyor.o yüzden bolca pratik yapın
paragraf soruları da biraz sıkıntılıdır.çok uzun paragraflar verilir
tezsiz y.lisan için her ünvnin farklıdır puan barajı
girmek istediğiniz bölümle ilgili ünvnin internet sayfasından bilgi alabilirsiniz

Söylenenler gerçekten doğru arkadaşlar süre problem oluyor,ben iki kere girdim üçüncüye gireceğim inşallah. Cinsilatif arkadaşımın söylediği gibi oldukça uzun mu uzun paragraflar oluyor ve zaman öldürüyor.Belki de bana böyle gelmiştir bilemiyorum ama paragraflarda genelde cevaplar birbirine çok yakın oluyor ve insan arada kalıyor bir daha okuyayım derken zaman geçiyor.Edebiyat bölümü okumama rağmen bana böyle geldi yani:) Sayısal sözel diye ayırmıyorum ama her ikisinde de kesinlikle süre en büyük problem.Çalışırken daha doğrusu soru çözerken süre tutup çözmek gerekiyor.Ne kadar hızlı düşünüp doğru cevap verirsek o kadar yüksek puan alabiliriz...Girecek olan herkese şimdiden başarılar...

ben de girmek istiyorum ama off yaa çalışma ekonomisi için kaç almak idealdir bilemedim..bu bölümde okuyup girenler var mı ?

Ben son sınıf öğrencisiyim. 2008/sonbahara girmiştim. Yani en son yapılan LES e.İlk girişimdi.Hiç soru falan çözmeden girdim. 77.421 geldi. Hedefim 82-83 olduğu için bu dönem tekrardan gireceğim. Bakalım artık hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…