2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

yeni gelenlerin pek devami olmuyo yazıp kacıolar ondan pek kaale almıyorum acıkcası

kızlar bende dunden beri yanma var midemi yemek borummu neresi bilemedim cikolatadan sonra oldu bikac bisey daha yaptı sizdede varmı

ayyyynen babymom. dün resmen midemle kalbim arasında bir yer acayip yandı. ekşime ile başlamıştı. acaba şu kusmalar yemek borumuza mı zarar verdi? o mu yanıyor acaba? mide kapakçığımızda sorun olabilir.
 
canım mide yanması bende de var sanki sürekli açlık hissi var. yesemde geçmior.

yeni gelenler dünden küserek başlıor olaya. saniyede cvp gelmeyince kaçan kaçana. mimlencez artıkhihoyyyt

defne damla ne kadar güzel besleniosun. maşallahh valla darısı başıma.
 
AFTABRU aynı seyi bende dusundum cunku kusarken bazen kan geliodu onuda netten arastırmıstım o yolda biyerde asitin oraya zarar vermesinden kaynaklanıomus ama hamilelikte normalmis diye yazmıstı dr. bi kız sormustu. simdi dedim belki yedigim bazı seyler orayı sızlatıodur. midemin ici deil mideyle kalp arasındaki yolda oluyo o yanma.
 
Herkese günaydıın,

Dünkü seminerde aldığım bazı notları paylaşayım sizinle. Aslında çok da kayda değer, aaa bunu bilmiyordum diyebileceğim şeyler anlatmadı doktor. Gebelik süreci ve hamilelik egzersizleri ile ilgili nette de sürekli okuduğumuz şeyleri anlattı.

- 12. haftadan sonra rahimde büyüme ve yukarı doğru çekilme başlar. Bu yüzden 13-14. haftalarda kasık ve karın ağrıları, gerilmeler görülmesi kanama olmadığı müddetçe normaldir. (Evet epey panik yapmıştık o dönemde:)

- İlk 3 ay serviks, rahim girişi çok hassas ve yumuşak olduğu için kanamalara çok açıktır. Basit bir doktor muayenesinden sonra bile (alttan muayne) kanama görülebilir.

-Meme büyüklüğü ile sütün çokluğu arasında doğru orantı yoktur. Memesi nispeten küçük olan kadının, memesi büyük olanınkinden daha fazla sütü olabilir.

-Hamilelikte kalp atım hızı ortalama 10 vurum daha fazla atar. Bu yüzden kalp çarpıntısı, vs.. görülebilir.

- Hamilelikte kalbe yapılan yük ve kalbin pompalaması gereken kan miktarı artacağından son 3 ayda sırt üstü yatarken tansiyon düşmesi ve bayılmalar görülebilir. Panik yapılmamalı.

- Hamilelikte 14. haftadan sonra görülen varislerde varis çorabı ve ayağı yukarı kaldırıp dinlenmekten başka bir şey önerilmiyor.

- Hamilelik boyunca (ki hepimiz biliyoruz) 12-15 kg alınmalı. Hamileliğinde yaklaşık 11 kg alan bir annede, alınan kilonun 6 kilosu annenin, 5 kilosu bebeğin ihtiyaçlarını karşılar.

-C vitamini bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra, bebeğin içinde olduğu plasenta için de faydalıdır. Plasentayı güçlendirir.

- Bol su içmek, erken doğumu, kabızlığı ve ishali önler.

-Kuşburnu ve ıhlamuru rahatlıkla içebilirsiniz.

- Kan akımı ve kalp basıncı arttığından 5. aydan sonra sola yatarak uyumak öneriliyor.

- Hamilelikte karın kasları zayıflar, sırt kasları güçlenir, bu da postür yani duruş bozukluklarına, kulunç oluşumuna ve bel fıtığına neden olabilir.

-Çömelme egzersizi normal doğum yapacak kadınlara çok yardımcı. http://www.gebelik.org/dosyalar/lumbalji.html

- Egzersizlere asla doktor onayı olmadan başlanmamalı. Ve 4. aydan sonra, haftada 3 kere egzersiz yapılmalı.

- Doğal yürüyüş ve doğal nefesle egzersiz yapılmalı, asla nefes hızı arttırılmamalı.
 
Son düzenleme:
Günaydın kızlar, yeni bir güne merhaba..
nihayet yerleşebildim odama...ohh bee..
bugün biraz kırığım..sanırım grip olucam..akşam annemlere gittim..maaile yatak döşek yatıyodu...galiba onlardan kaptım..
akşamları mide yanması bende de oluyor ve de gaz durumları tabiki...gaviscon işimi görüyor..evde 1 şişe, işte 1 şişe, annemlerde 1 şişe, çantamda 1 şişe,...tedbir olsun diye heryere bıraktım 1 tane..
 
AIDA cok ama cok tskler canım verdigin degerli bilgiler icin

MERCIMEKIM cok am acok gecmis olsun ıhlamur limon ins faydasını gorursun
 
canım mide yanması bende de var sanki sürekli açlık hissi var. yesemde geçmior.

yeni gelenler dünden küserek başlıor olaya. saniyede cvp gelmeyince kaçan kaçana. mimlencez artıkhihoyyyt

defne damla ne kadar güzel besleniosun. maşallahh valla darısı başıma.

örnek olsun diye yazdım imrenin diye 3 aydır aç geziyordum en çok bulantı çekenlerden biride benim ama yeter aaartıkkk dedim darısı hepinizin başına
 
geçmiş olsun mercimekçim. aftabru göbişin minnacık hala ama çekim de birz kötü belki ondan belli olmuo. bu mide yanmasından oluşan açlık hissi nassı yenilir
yani aç deilim ama o yanmadan öle zannediorum galiba.
 
bende ağustosta doğum yapıcam bi aksilik olmazsa..sizlere birşey sorucam arkadaşlar bende zaman zaman çok şiddetli kramplar oluyor adet sancısı tarzında ama daha şiddetli bunlar normalmi sizlerdede oluyormu?

hoşgeldin gypryesra, hayırlı olsun.
bende hiç kasık ağrısı ya da kramp filan olmuyor ama arkadaşların çoğu müzdarip bu ağrılardan. normalmiş tabi ki... sıkma canını.
 
babymom, lal , defne çok teşekkür ederim kızlar..
aidaa; bilgilerini bizle paylaştığın için çok teşekkürler...arada benim bilmediğim 1-2 şey vardı..iyi oldu ...saol canımcım...
 
günayydınn herkese:) geçmişi okumakdan vazgeçmiş biri olarak nasılsınız diyorum?? umarım hepiniz ve bebişleriniz iyidir...2 gundur sabahları kusmuyordum bu sabah içime korku düştü acaba bebeğim iyimi neden kusmuyorum ki diye ama benm akıllı kuzucum anneinin telaşlandıgını hissetmiş olmalıki hemen koştuk lavoboya..:)napalım hareketlerini hissedinceye kadar bizde kusmalarla kendimizi ve bebeğimizi guvende hissedices..ahh ahh evrişin kocası gibi bizede dinleme cihazı alan bi kocamız yokkii...
 
Lalece, yakından çekeyim de iyice belli olsun demiştim. özellikle göbeğime zoomladım. Hatta özellikle dar giyindim hatlarım belli olsun diye. Geçen gün albüme eklediğim kazaklı fotomla hiç belli olmuyordu diye. Kalın şeyler giyince kayboluveriyor göbiş. Böyle dar giyince fırlıyor.
 
Herkeşlere günaydın :))

MERCİMEKİM yerleşmene sevindim kırıklığına üzüldüm geçmiş olsun.

BEHİYEESEN sende hoşgeldin.

AFTABRU göbişinde pek güselmiş maşşallah :)
 
Son düzenleme:
aidaa paylaştıgın bilgiler için çok saol ben özellikle ıhlamur ve kuşburnu konusunda tedirgindim...iyi oldu bu bilgi artık içim rahat..
aftabru NAZ bebek artık ben burdayım diyor maşallah ne güzel olmuş....darsıı başıma..bende hergun umutla bakıyorum göbüşüm çıkmışmı diye ama bizde babmız daha çok göbeklendi sanki ebbek bende değil onda...:CüvCüv:
 
daha önce yazmış olduklarınızın hepsini okudum ve arkaşlıklarınızın ne kadar güzel ilerlediğini gördüm.bende arkadaşlıklarınızdan ve bilgilerinizden faydalanmak istedim.hepinize şimdiden teşekkürlerŞeniz
 
pinky ticker eklesene canım

tickeri olmayanlar eklerse daha ii olur daha net takip edip haftaya gore yorum yapabiliriz
 
X