2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

aftabru ya senmiydin birisi tek tip meyve yemememz gerektigini soylemsti belkide evristi
ama ben elma portakal ve mandalinadan baska yiyemiorum kiviler cok eksi gelio muzda cok tok gelio
acaba hep portakal elma yemek ii deilmi tek tip beslenmeyemi girer sizce

Yok baby.. ben öle bişi demedim.. ben sadece meyvelerı üst üste yiyerek kendinize eziyet etmeyin demek istedim.. çünkü günde bir muz gercekten her acıdan gerekli.. bacaklara kramp girmemesinden tutunda.. daha neler var.. ondan ısrarım bir muz.

Ama yiyemiyorsanız da elbette kendınıze ezıyet etmeyın derım ben.. ama bir adet kivi de bir kilo portakala eş değerdir,bunu unutmamak lazım. Hele ki şimdi kış ayındayız.

Unutmadan.. gözün aydın mercimekim..
 
söylediğin 2 ilacı ilk defa duyuyorum.coraspirin bende kullanıyorum.hangi faktördü canım senin.genede kendi doktoruna sor ve hangi dr ye guveniyorsan onla devam et.bu cok önemli.diğer ilaçlar demir yada vitamin gibi birşeydir herhalde.ama iğne dozunun arttırılması ilginç.genede aklın takılırsa hemotoloğa git ve kanını ölçtür derim.ben doktoruma sormustum kanımı ölçturmeme geek varmı diye gerek yok ama aklın takılacaksa yaptır demişti.doktorumada müthiş güvendiğim için ölçturmedim.

ölçtürmem gerekiyormuş kanımı mutlaka. Ona göre belki daha da artırmak gerekirmiş dozu. Benim doktorum 0.4 yeterli şimdilik demişti. Ama dünkü doktor bu konuda daha uzman bir isim (daha ünlü diyelim yanlış olmasın) ve o dozu az buldu , 0,6 yaptı bi de üstüne coraspirin verdi. Ben pek istemiyorum coraspirin kullanmayı. Ama kanımı ölçtürürüm duruma göre bakarız artık. Bende homozigot factor v ile heterozigot mthfr var. Bi deeeeeee protein s aktivitem düşük. Dünkü doktor bunun üstünde çok durdu. Bu 3ü birlikte çok çok riskliymiş.
 
ölçtürmem gerekiyormuş kanımı mutlaka. Ona göre belki daha da artırmak gerekirmiş dozu. Benim doktorum 0.4 yeterli şimdilik demişti. Ama dünkü doktor bu konuda daha uzman bir isim (daha ünlü diyelim yanlış olmasın) ve o dozu az buldu , 0,6 yaptı bi de üstüne coraspirin verdi. Ben pek istemiyorum coraspirin kullanmayı. Ama kanımı ölçtürürüm duruma göre bakarız artık. Bende homozigot factor v ile heterozigot mthfr var. Bi deeeeeee protein s aktivitem düşük. Dünkü doktor bunun üstünde çok durdu. Bu 3ü birlikte çok çok riskliymiş.

bencede ölçtür o zaman bende sadece homozigot c677t mutosyonu var ona rağmen bebe asprini ve iğne kullanıyorum.ama dr. ölçtürmeme gerek olmadığını söyledi.benim dr de uzman bir dr. ölçtürmeyeceğim o yuzden.dozun fazla olmasıda sakıncalı olabiliyor.şimdilik sorun olmadı rahatım.böyle devam edeceğiz.hayırlısı olsun ihmal etme genede.
 
serdi canım hamilesin demek cok sevindim.içini rahat tutmaya bak.inşallah bişe olmayacak bebeğine.tebrik ederim.sürekli dinlenmen gerektiğini biliyorsundur umarım.

gelgit sendemi hamilesin yoksa ay çok sevinirim valla.... hayırlısı ya...
 
yaa arkadaşlar bişey sorcam neden doktorlar bana ikili test ol demiyorlar ? bide vitaminlerden kullan diyen doktorda yok hiç .. üç tane doktor degiştim bu yüzden ama anlamadım gtti neden ilgilenmiyor bunlar yaaa........
 
SERDİ, bebeğin için en iyi dileklerimi yolluyorum. umarım kalpatışı filan da hızlanmıştır. mutlu etsin seni ilk kontrolde inşallah. içini ferah tut arkadaşım. herşey olacağına varıyor.
 
evet serdi sana özel msj atmayı denedim şimdi ama sanırım kapalı gönderemedim.bende ağustos annesi olacağım inşallah.aynı zamanlarda hamiş kalacağız diyordum bak oldu işte.inşallah sorunsuz bir gebelik geçirirsin bundan sonra.bu aralar kasık ağrılarının olması normal.
 
serdicim hayırlı olsun tatlım inşl hayırlı bir şekilde tamamlarsın hamileliğini.benimde kanamam oldu ama cok şükür iyiymiş bebiş.lekelenmeler her hamilelikte olabiliyomuş korkma tatlım.
kıslar evet bende göbek fotomu koydum.ama herkese acık yapmamıştım ama hemen değiştirmeye çalışıcam.bu arada pekmezi tahinle karıştırıp yiyin cok güsel oluyo...
bu arada kıslar bişey sölicem kanamam olduğunda doktora gitmiştik ya bebeğimiz meğer ikizmiş ama biri gelişmemiş,doktor o kanama yapıyor dedi.yani şimdi 2 tane olaabilirlerdi:KK43:
 
bu arada kızlar akıntılarınız ne alemde.benim azalmıstı ama 2 gundur gene coğaldı.normal değilmi bu.sizde devam ediyormu.sanırım adet gunlerimiz yakın ondan değilmi kasıklarımda ağrıyor ara ara.
 
kızlar bişey sorcam.sağlık ocağına gidenler orda da ultrason cihazı varmı..aklıma geldi de..hani gidip kayıt yaptırmak zorundaymışız ya...bi hastane, bi sağlık ocağı...bebişimi daha sık görebileceğim aklıma geldi...ne süper olur ya..sırnaşık şey..çünkü benim dr.um ayda bir gitmemi istiyor.en son kalp atışını duymuştum da..çok ösledim yaa..
 
sağlık ocaklarına kayıtmı yaptırmak zorundaymısız.ben bilmiyorum.ne diye gidecez ben hamileyım kaydımı yapınmı dicez yahu.dur benim bir arkadaş var oda hamile benden 1 ay önde.onu görürsem sorarım o biliyordur kesin.
 
merhaba serdi hoşgeldin.....

lekelenme yaşayan biri olarak tecrübelerimi aktarayım.... benimde ilk olarak 6. haftada kahverengi lekelenmelerim gelmeye başladı dr. hemen progestana başlattı ve ben lekeler geldikten 3 gün sonra kontrole gittim şükür kalp atışlarını gördük ondan sonrada hep geldi ha düştü düşecek acaba birşey oldumu korkusuyla yaşadım sonra bir daha 8+3 günlükken gittim herşey yolundaydı bir dahada gelmedi şükür.... inşallah birşey yoktur sen içini ferah tut belli bir zamandan sonra geçiyor...

kalp atımından anlamıyorum çünkü dr.um bana daha önceki gidişimde kalp atışını söylemedi sayı olarak enson geçen hafta gittiğimde 160 atıyor dedi öncesini bilmediğim için bir yorum yapamıcam.... rabbim hayırlısını ve sağlıklısını versin......

canım bi sorum daha olucak bende 1 aydır günde iki adet progestan içiyorum doktorum şimdilik kullanıcaksın dedi sen ne kadar sğre devam ettin merak ettim...
 
mercimekim hadi gözün aydın
milkshake küsmek yok yasak : ) itiraf ediyorum benimde bazen canım küsmek istiyor kaydirigubbakcemile3

Kayra iyiyim çok uykusuzum sen nasılsın

kızlar yazdıgınız yiyecekleri fecii canım çekiyo, dün biri kurupilav yazmıştı dün akşam pişirdim, evde pekmez var yemem canım nasıl istedi şimdi tahinle yesem çok kilo aldırırmı acaba
 
Son düzenleme:
çok teşekkür ederim kızlar hepiniz sağolun çok iyisiniz... umarım hepimizin bebişleri sağlıklı , hayırlı, ömürlü olur inşallah . b.zde sağ sağlim kolayca doğuralım inşallah amin.
 
serdi canım ben şuan 12+1 günlük hamileyim hala devam ediyorum dr. bir müddet daha kullan dedi yani bakalım cumartesi yada en geç pazartesi gidicem ikili test sonuçlarımı almaya belki ozaman söyler bırakabilirsin diye....

ben sabah 1 tane akşam 2 tane birden alıyorum 6. haftadan beri halada devam ediyorum....
 
sağlık ocaklarına kayıtmı yaptırmak zorundaymısız.ben bilmiyorum.ne diye gidecez ben hamileyım kaydımı yapınmı dicez yahu.dur benim bir arkadaş var oda hamile benden 1 ay önde.onu görürsem sorarım o biliyordur kesin.

evet canım kayıt yaptırmak zorundayız.hele bir de senden önce davranıp evini adresini öğrenip gelenler var.kızıyorlar bir de niye gelmedin diye..ben henüz yakalanmadım.çünkü bütün gün işteyim.ama iyi oluyo diyolar, onlar da kendi çaplarında kontrol ediyolarmış.5.aydan sonra tetanoz aşısı felan vuruyolar.
 
serdicim canım hoşgeldin. hayırlı olsun bebişin inşallah sorunsuz geçer bir dahaki kontrolde pıt pıtlar hızlanmıştır inşallah
 
peki istediğimiz sağlık ocağına yaptırabilirmiyiz benim kayıt olduğum sağlık ocağı kayıtlı olmadığımdan daha uzak.neyse dediğim gibi ben sorayım arkadaşıma o bilir.tetenoz aşısınıda sağlık o cağında yaptıracağız öylemi.hatırlattığın için sağol.bende özele gidiyorum diye önemsememiştim.
 
X