Kızlar bugün sabahtan beri tam bir maratondu benim için. Sabahın köründe devlet hastanesinde sıra bekledim, dahiliye doktorum 3 değişikkan tahlili istedi, biri şüphelendiğim guatr için, diğeri şeker-kollesterol, 3. sü de hemogram. Hepsi iyi çıktı şükür, sadece bira kollesterolüm yüksekti o da kilomdan. Dahiliyeci kronik hastalıklara sevk etti, o da diyetisyene. Uzun zamandır diyetisyene gtmeyi istiyordum. Bana güzel bir diyet listesi verdi. 1400cal. Diyetisyenim bir kadın doğumcuya da görün dedi ve son olarak şeker mi şeker bir kadın doğumcu buldum. Öyle rahtlattı ki beni. Bilseydim böyle olacaını 11 ay hiç beklemezdim. Ultrasonda yumurtalıklarım aşırı büyük çıktı, sebebi de kilom özellikle bel bölgesindeki yağların östrojen birktirmesiymiş. İçinizde benim durumumda olanlar varsa kızlar o can simitleri gidecek öncelikle. Bunları hepimiz benzer durumlarda olduğumuz için yazıyorum. Sonra muayene etti ve rahmimde ileri derecede iltihaplanma olduğu otaya çıktı. Adet düzensizliklerim buna bağlı kilo almalarım yine adet düzensizlğim,..anlayacağınız tam bir kısır döngü. Eğer birkaç ay daha gelmeseydin adetinin araları yavaş yavaş uzayacak ve sonunda hiç adet göremez hale gelecektin ve bebek de hayal olurdu dedi.
Kızlar, benim gibi uzun zaman beklemeyin hemen doktora gidin. En azından bişey yoksa bile içiniz rahat eder. Kesinlikle korkmayın.
Şimdi 2 antibiyotik ve bir adet söktürücü kullanmaya başladım. Adetimin 3. günü gidip testlerimi yaptırıcam herşey yolundaysa yeni bir rota çizecek doktorum bana. Kızlar hekese söyleyeceğim tek söz doktora gidin. Benim doktorum çok şeker bir bayan, inşallah hep böyle gider, sanırım ben artık devamlı hastası olucam. Bu arada diyetisyenime de 1 ay sonra gidip rapor vericem Kızlar dua edin, hpimizin hakkında en hayırlısı olsun.
Sizler olmasaydınız ben doktora gitmezdim. Bebekim123 guatır hakkında yazınca bu benim olayımın başlangıcı oldu. İnşallah ben de irilerine faydalı olurum. Hepinizi çok seviyorum, çok rahatladım. İnşallah bekle beni bebişim bu yaz annenin karnında yerini alacaksın.