2008 mayıs anneleri çok büyük kararsızlıklar yaşıyorum. Oğlum mayıs 2008 doğumlu. Şu an 49 aylık. Gelecek sene eylül ayında 64 aylık olacak. Gelecek yıl İstersek 1.sınıfa istersek anasınıfına gidebilecek. ben bir türlü karar veremiyorum. Bu yıl anasınıfına verirsem 64 aylık 1. sınıfa başlayacak. Ama vermez ise 64 aylık anasınıfı 76 aylık 1. sınıfa başlayacak. Çok kararsız kaldım. ya sınıfın en küçükleri arasında yada sınıfın en büyükleri arasında kalacak. Bir türlü karar vermiyorum.
Mayıs 2008 anneleri sizler ne yaptınız. veya ne karar verdiniz?
Benimkide tam tersi ocak doğumlu olduğu için 68 aylıkken 1 e başlamak zorunda kalacak bizim durumumuzda tercih şansımızda yok senin ne güzel var ben senin yerinde olsam küçük göndereceğime büyük gönderirim kesinlikle
merhaba benim kızım da 8 mayıs 2008 doğumlu.. çalıştığım için 4 yaş grubunda devlet anaokuluna gitti.. bu sene de 5 yaş grubunda devam edecek ancak bir sonraki sene için kararsızım .. aslında bir sonraki sene 1. sınıf için zaten isteğe bağlı olan gruba giriyor.. ancak 1. sınıf müfredatı şu anda açıklanana göre birinci dönem anasınıfı gibi ikinci dönem okuma yazma çalışmaları olacakmış.. o zaman benim kızım yaklaşık 3 buçuk sene okul öncesi eğitim görmüş oluoyr ki bıkkınlık yapmasından korkuyorum.. isteğe bağlı erken göndersem zaten minik 11.8 kg , sınıfta belki oyuncak bebek gibi durucak( iyice kararsız kaldım açıkçası ... kızımın öğretmeni sınıfın seviyesinin çok iyi olduğunu, çocukların alğılama gücünün yüksek olduğunun ve isteğe bağı erken gönderilseler bile başarılı olacağını söylüyor...bir de bazı arkadaşlardan duyduğum kadarıyla birinci sınıf öğretmenleri birinci dönem okuma yazma çalışmalarına başlayacaklarmış... iyice kafam karıştı..
kendim öğretmenim ve bir aksiilik olmazsa seneye birinci sınıf okutacağım, açıkçası ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz? birazdan hazırlanıp seminer için uzaktan eğitim konferansına gideceğiz ki konferansta 4+4+4 ile ilgili hiç bir şey anlatılmıyor .... sadece üniversitede gördüğümüz ancak 11 senedir gerçek hayatta işimize yaradığını görmediğim konuları anlatıp duruyorlar..
en iyisi gelecek seneyi beklemek ... bakalım ne olacak? müfredat nasıl uygulanacak?
benim şahsi düşüncem eğer bu sene ilk defa anasınıfına gidecekse erken göndermeyin.. kardeşimin oğlu da 24 mayıs 2008 doğumlu ve bu sene ilk defa anasınıfına gidecek ..ona da aynı şeyi söyledim... eğer bakanın dediği gibi olacaksa yaklaşık 2 buçuk sene okul öncesi eğitim almış olacak bu da okul öncesi için makul bir süre...
Arkadaşlar biraz önce mahallemize bağlı okulumuzu aradım ana sınıfı için. Hoca 48 aylık cocukları kayıt yapacaklarını ama çok küçük olduklarını diğer eylül de 62 aylık cocuğu istersem 1. Sınıfa yada tekrar anasınıfına verebilceğimi ama oda çocukta sıkıntıya yol açacağını falan söyledi. Benim çocuğum olsa göndermem dedi yani kısacası.birde yarım gün ya sabahçı ya öğleci. Ufacık cocuk soğukta sıcakta sabah git öğle gel. Eee biz çalışıyoruz servis bırakacak ya babanneye yada ananeye rezil olacak kaendini kollayamaz gibi geliyo. Benim fikrim en güzeli galiba tam gün yine milli eğitime bağlı anaokuluna vereceğim. Sabah 08:30 da işe giderken kendi elim ile bırakaıp yine 05:30 de kendi elim ile alayım. Birde 3 Ögün yemeği falan arkadaşları oyun kulupleri kendi başına kalmayı ve başının çaresine bakmayı öğrenir. Seneyede ana sınıfına gider...
merhaba,ilk önce konunun uzmanı değilim ama zamanında çok araştırdım kendi çocuğum için sene sonu doğumlu olduğu için geçen yıl 1.sınıfa başlaması gerekirken vermedim çünkü pedagoglar vede öğretmenler bi sonraki sene başlamasının daha uygun olacağını söyledi.oğlum 3 sene okul öncesine gitti 1 senesi kreş 2 senesi anasınıfı ve ben bundan hiç pişmanlık duymadım şimdilik.2008 doğumlu çocuklarda bence çok ufak olacakları için 2 yıl mutlaka okul öncesine gitmeliler bende tam günden yanayım ilk başta çocuklar zor alışıyor bende çalışan bir anneyim ve ilk kreşe 4 yaşında tam gün gönderdim çokda faydasını gördüm.Çocuk sorumluluk almaya paylaşmaya sosyalleşmeye başlıyor ve çalışan annenin işini kolaylaştırıyor.bence kafanızda soru işareti olmasın arkadaşımın kızıda 2008 eylül doğumlu bu sene tam gün devlet anaokuluna yazdırdı seneyede anasınıfına gidecek ve şimdi büyük bir heyecanla eylülün gelmesini bekliyorlar.
Benimkide tam tersi ocak doğumlu olduğu için 68 aylıkken 1 e başlamak zorunda kalacak bizim durumumuzda tercih şansımızda yok senin ne güzel var ben senin yerinde olsam küçük göndereceğime büyük gönderirim kesinlikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?