merhaba benim kızım da 8 mayıs 2008 doğumlu.. çalıştığım için 4 yaş grubunda devlet anaokuluna gitti.. bu sene de 5 yaş grubunda devam edecek ancak bir sonraki sene için kararsızım .. aslında bir sonraki sene 1. sınıf için zaten isteğe bağlı olan gruba giriyor.. ancak 1. sınıf müfredatı şu anda açıklanana göre birinci dönem anasınıfı gibi ikinci dönem okuma yazma çalışmaları olacakmış.. o zaman benim kızım yaklaşık 3 buçuk sene okul öncesi eğitim görmüş oluoyr ki bıkkınlık yapmasından korkuyorum.. isteğe bağlı erken göndersem zaten minik 11.8 kg , sınıfta belki oyuncak bebek gibi durucak
( iyice kararsız kaldım açıkçası ... kızımın öğretmeni sınıfın seviyesinin çok iyi olduğunu, çocukların alğılama gücünün yüksek olduğunun ve isteğe bağı erken gönderilseler bile başarılı olacağını söylüyor...bir de bazı arkadaşlardan duyduğum kadarıyla birinci sınıf öğretmenleri birinci dönem okuma yazma çalışmalarına başlayacaklarmış... iyice kafam karıştı..
kendim öğretmenim ve bir aksiilik olmazsa seneye birinci sınıf okutacağım, açıkçası ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz? birazdan hazırlanıp seminer için uzaktan eğitim konferansına gideceğiz ki konferansta 4+4+4 ile ilgili hiç bir şey anlatılmıyor .... sadece üniversitede gördüğümüz ancak 11 senedir gerçek hayatta işimize yaradığını görmediğim konuları anlatıp duruyorlar..
en iyisi gelecek seneyi beklemek ... bakalım ne olacak? müfredat nasıl uygulanacak?
benim şahsi düşüncem eğer bu sene ilk defa anasınıfına gidecekse erken göndermeyin.. kardeşimin oğlu da 24 mayıs 2008 doğumlu ve bu sene ilk defa anasınıfına gidecek ..ona da aynı şeyi söyledim... eğer bakanın dediği gibi olacaksa yaklaşık 2 buçuk sene okul öncesi eğitim almış olacak bu da okul öncesi için makul bir süre...