2008 KPSS İLE İLGİLİ GÜNCEL BİLGİLER(Paylaşalım arkadaşlar)

bencede çıkış belgeni alıp ordaki tarihi yazman lazım.

Kim dediki canım uzun sürüyo diye_? ben 1 - 2 ayda almıştım sen bi okula git bastır olmazsa öğrenci işleriyle konuş mezuniyet tarihi olarak oraya ne yazman gerektiğini sor onlar yardımcı olurlar...

arkadaslar guncel bılgıler ıcın cok tesekkurler bende edebıyat mezunuyum sadece ah bıde evlendık ders calısmaktan cocukda yapmadık once ış dedık ne iş var ne bebebk şimdiye cocugumu buyuturdum of herşey kpsssyeee baglı ne zaman rahat nefes alcazzzzzzz

arkadaslar guncel bılgıler ıcın cok tesekkurler bende edebıyat mezunuyum sadece ah bıde evlendık ders calısmaktan cocukda yapmadık once ış dedık ne iş var ne bebebk şimdiye cocugumu buyuturdum of herşey kpsssyeee baglı ne zaman rahat nefes alcazzzzzzz

hiç söyleme canım ya.sınavlardan kurtulamadık gitti öss yi kazandık üniversiteyi bitirdik buseferde kpss bela oldu ne diyelim artık hakkımızda hayırlısı.buarada senin branş ne?

arkadaşlar allh hepımızın yardımcısı olsun az kaldı kısmet artık ben turk dılı ve edebıyatı mezunuyum artık bu sene polıslık ıcın basvurcam onu da olabılırsem artık kısmet hakkımızda hayırlısı.

merhaba.tarihten iki tane aklıma takılan soru var cvp anahtarı yanlıştır belki bide sana sorayım bakalım

23 nisan 1920 de açılan birinci tbmm

1.ülkeyi işgalden kurtarmak

2.istanbulda esir düşmüş halife ve padişahı esaretten kurtarmak

3.kurtuluş savaşını kazanarak milletin bagımsızlıgını saglamak

hangilerini amaçlamıştır?

a-yalnız 1
b-yalnız 2
c-1 ve 3
d-1,2 ve 3
e- yalnız 3

diger soruda türk devletleri ile ilgili

1.büyük selçuklular
2.gazneliler
3,karahanlılar
yukardakilerden hangisinde veya hangilerinde ikta sistemi uygulanmıştır?

a-yalnız 1
b-yalnız 2
c-yalnız 3
d 1 ve 3
e- 1,2 ve3

cvplarınızı bekliyorum.a.s.

1.sorunun cevabı tabiki c, ikinci ise e,ikta sistemi b.selçuklularla başlamış,gaznelilerde kullanarak devam ettirmiştir.karahanlılar da kullanan devletler arasındadır

arkadalar kpss deneme sınavlarında hangi testlerden başlıyorsunuz.ve cevap anahtarlarını nasıl şıklıyorsunuz,kitapçık bitincemi yoksa soruları tek tek çözerken mi?

en çok doğal göl akdeniz bölgesidir,hiç doğal göl bulunmayan güneydoğu anadoludur.

kurtuluş savaşında ilk kurtarılan yer kars ilidir,

ilk türk şehri- ordu-balık

kapitiilasyonlar ilkkez kanuni döneminde fransaya verildi, lozanda kaldırıldı.

düyunu umumiye orhan bey kurdu,fatih geliştirdi,2 mahmut kaldırdı yerine nazırlıkları kurdu.

2 mahmut döneminde kaldırılan enderun yerine açılan kurum mülkiyedir

tımar sistemi 2 mahmut kaldırdı yerine redif birliklerini kurdu.

ilk banka bankı dersaadet abdülmecit zananında kuruldu-para basma yetkisi abdülaziz zamanında verildi..
ayrıca ziraat bankası temeli olan emniyet sandığı abdülaziz zamanında açıldı

ilk bakır para-osman bey
ilk gümüş para orhan bey
ilk altın para fatih-ıı mehmet
ilk kağıt para(kaime) abdülmecit
ilk bütçe tarhuncu ahmet paşa
mecelle(islam hukuku) kadın haklarına yer vermeyen sadece erkek haklarından oluşan bir islam medenei kanunudur.
okadar var ki aklıma gelenler bunlar..ii çalışmalar..

ayrıca arkadaşlar güncel bilgilerde çok ayrıntı beklmiyorum ben arkadaşlar ın bazıları aşırı ayrıntıya kaçmışlar.geçmiş yılları incelerseniz ayrıntının olmadığını göreceksiniz.daha çok ortaöğretim-lise kpss de ayrıntı fazladır..

tekrar merhaba bu seferde anayasa sorusu soruyorum.

1.anayasa mahkemesi başkanı
2.tbmm başkanı
3.başbakan
4.cumhurbaşkanı

1982 anayasasına göre yukardakilerden hangilerini dogrudan tbmm seçer?

a yalnız 1
b yalnız 2
c yalnız 3
d 1 ve 2
e 1,2 ve 3

arkadaşımburadaki çeldirici ve düşürücü olan referandumla seçilen ile tbmm arasında seçileni karıştırmamaktır.
anayasa mah başk-c.başk
tbmm başk-tbmm üyeleri
başbakanı-c başk-tbmm arasından
c.başk halk

cevap yanlız 3 yani dogrudan tbmm seçtiği meclis başkanıdır..

arkadalar kpss deneme sınavlarında hangi testlerden başlıyorsunuz.ve cevap anahtarlarını nasıl şıklıyorsunuz,kitapçık bitincemi yoksa soruları tek tek çözerken mi?

ben türkçeden başlıyorum matematigi atlayıp çünkü matematigim ii degil genel kültürü yapıyorum sonra matematige dönüyorum yapabildigim kadar yapıyorum en fazla 15 çıkartabildim şimdiye kadar.kitapçık bittikten sonra işaretlemeyi yapıyorum.sen nasıl yapıyosun?

düyunu umumiye orhan bey kurdu,fatih geliştirdi,2 mahmut kaldırdı yerine nazırlıkları kurdu

burada divanı humayunundan bahsediyoruz sanırım.duyunu umumiye apayrı birşey çünkü.

haklısın nefin duyun u umumiye borçlarla ilgili ve 2.abdulhamit döneminde kuruldu arkadaşın söyledigi divan ı humayun.

düyunu umumiye orhan bey kurdu,fatih geliştirdi,2 mahmut kaldırdı yerine nazırlıkları kurdu

burada divanı humayunundan bahsediyoruz sanırım.duyunu umumiye apayrı birşey çünkü.

evet ya yanlış yazmışımfisfisfi
ders çalışırken aklım demekki öbür konuya gitmiş...:eek:
bide sorudaki cevap yanlız 3 değil tbmm başkanı yanlız 2yerimseniben

ben türkçeden başlıyorum matematigi atlayıp çünkü matematigim ii degil genel kültürü yapıyorum sonra matematige dönüyorum yapabildigim kadar yapıyorum en fazla 15 çıkartabildim şimdiye kadar.kitapçık bittikten sonra işaretlemeyi yapıyorum.sen nasıl yapıyosun?

ben aslında türkçeden başlayıp genel.kültürü yapıorum en son matematiği yapıyorum.
cevap anahtarına en son şıklıyordum fakat hep geç kalıyorum bu defa cevabını çözdükten sonra şıklayacağım çünkü en sona kalınca telaş oluyor,yanlış geçirme ve işaretlemeyi yapamama riski var..:kahve:

:enbuyukkk:kızlar size tarihle ilgili sifrelr vereyim:
93 harbinden sonra imzalanan berlin antlaşmasıyla SaKaR bağımsızlığını kazndı.Bunlar:
sırbistan,karadağ,romanya.
Berlin antlaşmsıyla;KAB rusyaya verildi.Bunlar;
kars,ardhan,batum dur,
mısrda kurulan ilk türk islam devletlri TEMA dır.
bunlar sırasıyla TULUNOĞULLARI,MELUKLAR,EYYUBİLER,AKŞİTLER.sırsı bu sekilde arkadşlar umarım işnize yarar ben öğremndikçe sizlerle paylaşacam.Herkeze iyi çalışmalr diliyorum.

merhaba arkadaşlar 2008 yılı kaşgarlı mahmut yılı ilan edildi. diye biliyorum yukarıda bir 2008 var 2009 var
yanlışsa düzeltin. herkeze iyi çalışmalar

danıştayın 140 yılı kutlandı
atatürkün ölümünün 70 yılı kutlandı
....arkadaşlar çok derin konuşarı vermek çok sağlıklı gelmiyor..çalışmakta gereksiz bence..sonuçta kpss formatı belli özellikle güncel sorularda türkiyeyi ilgilendiren konuları soruyorlar..dikkat edersek kpss müfredatı belli ortaöğretim kurumları ayrıntı soruyor fakat lisans öyle ayrıntılı değil..
tüm arkadaşlara başarılar dilerim artık sınavdan sonra görüşürüz..allah emeklerinizi ziyan etmesin..

danıştayın 140 yılı kutlandı
atatürkün ölümünün 70 yılı kutlandı
....arkadaşlar çok derin konuşarı vermek çok sağlıklı gelmiyor..çalışmakta gereksiz bence..sonuçta kpss formatı belli özellikle güncel sorularda türkiyeyi ilgilendiren konuları soruyorlar..dikkat edersek kpss müfredatı belli ortaöğretim kurumları ayrıntı soruyor fakat lisans öyle ayrıntılı değil..
tüm arkadaşlara başarılar dilerim artık sınavdan sonra görüşürüz..allah emeklerinizi ziyan etmesin..

arkadşım ATatürk 'ün ölüm yıldönümü mü kutlandı ? Türkçe mizi doğru kullanalım dimi ama :1no2:

arkadşım ATatürk 'ün ölüm yıldönümü mü kutlandı ? Türkçe mizi doğru kullanalım dimi ama :1no2:

ölümyıldönümü değil ölümünün yazdım arkadaşım..dikkat edersen sevinirim.
bilginiz olsun diye söyledim eleştirmek için türkçe forumuna gidinsen ii olur.gözlerimebaksanab teşekkür ederim..

X