2008 KPSS İLE İLGİLİ GÜNCEL BİLGİLER(Paylaşalım arkadaşlar)

gerçekten ilginç bir soru cvp anahtarı 1 ve 2 diyor ama anayasa mahkemesi üyeleri mümkün degil sanırım cvp buna göre yalnız 2 oluyor.

ayça;_27 arkadaşım beni can evimden vurdun anayasa ufff kabusum olmuştur.Ve ben anayasanın daha kapagını bile kaldırmadım.Sınava çok çok az kala bakmaya düşünüyorum oda bazı seyleri ezber yapmak için .Kusurabakma canım bu soruyu cevaplayamıcam yanlış bilgilendirmek istemem.

canım bende anayasaya yeni çalışıyorum sende bir anönce başla bence çünkü tarih gibi unutuluyor tekrar şart yani ben bitirdikten sonra tekrar etmeyi düşünüyorum off ya içimiz dışımız ezber oldu:KK43:(

Doğru söylüyorsun ayça arkadaşım fakat ben daha tarihi bitmredim 10 gündür bazı sorunlarım yüznden acamadam kitabı fakat çok az kaldı sınava konsantrsyon sorunum başladı ne yapmam lazım derse kendimi veremiyorum ders çalışmayıncada vijdan azabı duyuyorum yaaa.UFFF ne yapacam bilmiyorum dönem dönem herkezde oluyormuş sanırım bu kopukluk.Ne diyelim hakkımızda hayırlısı .Alalh kimsenın emeğini boş cıkarmasın.Amiiiin.

Doğru söylüyorsun ayça arkadaşım fakat ben daha tarihi bitmredim 10 gündür bazı sorunlarım yüznden acamadam kitabı fakat çok az kaldı sınava konsantrsyon sorunum başladı ne yapmam lazım derse kendimi veremiyorum ders çalışmayıncada vijdan azabı duyuyorum yaaa.UFFF ne yapacam bilmiyorum dönem dönem herkezde oluyormuş sanırım bu kopukluk.Ne diyelim hakkımızda hayırlısı .Alalh kimsenın emeğini boş cıkarmasın.Amiiiin.

aynen canım bendede havalar ısınınca bi isteksizlik oldu ama tarihle anayasaya az da olsa kendimi zorlayarak hergün bakıyorum.şu sınav bi geçseydi ya.inşallah allahım hepimizin gönlüne göre verir.

Arkadaslar anayasa için mutlaka ama mutlaka 2007 de yeni çıkan yasa ve kanunları bilin mesela cumhurbaşkanı seçimindeki değişiklerden mutlaka soru gelır diyorlar.5 senede bir seçileceği .En fazla 2 defa görev yapabileceği gibi...Aklıma geldikçe yazıcam .İyi çalışmalar herkese...

mavicem;

arkadasım sakın son zamanlara bırakma gibi bir hata yapma anayasayı heleki benim gibi butip konulara bi'haber birisiysen ...Tarihi düzeltelim soru kaçırmayalım derken anayasadan cogunu yanlış yapmayalım :KK43:

elanie arkadaşım haklısında insanda çalışma şevki kalmıyor artık 4, girişim olacak bıktım artık ders calışmaktan.Neyse toparlarım albet kendimi .Bende güncel bilgileri buldukca sizlerle paylaşacam arkadaslar.Birde 1, sayfada sizlere tairh zihin haritası sitesini verdim baktınızmı güzel ve kodlama şaklinde umarım işinize yarmıştır.Bu arada sizlerin kaçıncı girişi diğer sınavlarda kaç aldınız ben geçen sene 76,495 aldım malesef ki yetmiyor 90 almam gerekiyor.Herkez için hayırlısı demekten bşka bir şey gelmiyor elimizden allah hepimizin yardımcısı olsun.

inşallah bu yıl atanırsın maviacem.benim ikinci girişim olcak geçen yıl okulum vardı pek çalışamadım 65 aldım.inşallah bu sene 75 geçersem giderim.allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.bende güncel bilgi ve tarihle ilgili püf noktalar filan olursa paylaşırım.elanie nin dedigi gibi bu yıl referandumdan soru gelebilir bide kosova ile ilgili gelebilir.hepimize kolay gelsin arkadaşlar.dualarımızı eksik etmeyelim.

Kızlar çok teşekkürler.
Bende bu sene sınava giricem ama ben önlisans mezunuyum o yüzden 21 eylülde olan sınava giricem. Benimde en az 85 almam lazım ama ben bu ara çalışamıyorum :KK43: nişanlandım ve fırsatım olmuyor bir türlü :KK43:

En azından burdan bilgilere güncel olarak bakayım

ülke zaten işgal altındaydı bu dogru yani 2.si tbmm kurulunca saltanat ile birlikte yürüyemeyeceği için saltanat tan kurtarmakta amaclarından bırıdır (hilafet Cumhurıyet ılan edılınce dahi kaldırılamıyor bir süre çünkü tepki den korkuluyor.3. şık ta bir ulus kurmak içinde Kurtuluş savasını kazanıp bagımsızlıgı ılan etmekte amaclanıyor.

ayc arkadaşım ben 1,3, demiştim fkat 2, sıkkın da doğru olması mantıklı çünkü 1. tbmm aclmdan önce mebuslar meclisi toplnısında alınnn krralar itilaf devletlrinin çıkarlarına ters düşünce itilaf biliyorsunuz ki istanblu işgal etti(16 mrt 1920) ve istnbul hükümetini hlfe ve padişahler esir düştüve sonra 1, tbmm(23 nisan 1920) açıldı doğal aolarak 1 ve 3, sıkın doğru olamasının yanısıra 2, sıkında doğru olma ihtimali doğuyor.Her ne kadar tbmm hükümeti istnbul hükümeti ve halife yanlısı olmasada 1. tbmm nin amaçları içeisinde yer alabilir.Umarım aydnlatmışımdır.

Bir de arkadaşlar 1 dünya savası sırasında osmanlının bulgaristanı ittfak gurubu içerisine alma istegi üzerine bulgaristan önce razı olmadı fakat osmanlı kendi topraklarından bir tanesi olan DİMETOKO yı bulgaristana rüfet karsılığı verdi.Bunun üzeine bulgaristan ittifak gurubu içerisinde yer aldı.Bilgilerinize sunulur.

elania arkdaşım asılında tbmm nin amacı saltanatı ve halifeliği kurtarmak değildir.Bir nevi osamnlının sah damarı olan istanbulu istanbul işgal altında olduğu için kurtarmaktır fakat tbmm bunu halife ve saltanatı kurtarmak başlığında gerckleştirdi. Birde senın de dedğin gibi bu sağ göstrip sol vurmaklada saltanat yanlılarının tepkisini çekmek istemedi.

evet arkadaşlar soruyu bende tarihçi bir arkadaşıma sordum 3 üde dogru dedi.2. seçenegin dogru olmasının nedeni m. kemal kurtuluş savaşı boyunca saltanat ve halifeye karşı olmamışlar maviaceminde dedigi gibi halkın yani saltanat ve halife yanlılarının tepkisini çekmemek için.hepinize teşekkürler.böyle soruları tartışmak iyi oluyor.a.s.

slm arkadaşalar.
osmanlı halifeliğinin islam dünyasında etkili olmadığının en önemli göstrgesi aşagıdaki gelişmelrden hangisiyle ortaya çıkmıştır.
A.milli mücadele
B.balkan savaşları
C.şeyh sait isyanı
D.1. dünya savaşı
E.trablusgarp savaşı
Kızlar bu soruyu yanlış yapmışım çok sasırdım cevaba acaba şıklar mı yanlış.Sizler hangi şıkkı doğru buldunuz.

evet nefin hariksın cevap d ve senın söylediğn doğru sen söyleyince aklıma geldi ozamn cevap doğru yanlışlık yok.Bu arda taihten kaç hedefliyorsun kaç net yapman lazım.Gecen sene kaç net yaptınız?Çok mu soru soruyorm.:)

iki tane daha güncel bilgi öğrendim sizinl paylaşmak istedim.

Güney Kıbrıs-Kuzey Kıbrıs arasında 2008 yılında açılan sınır kapısı lokmacı sınır kapısıdır.

2008 yılını Türk Yılı ilan eden ülke rusyadır.

ben fen bilgisi mezununyum nefin .Malesefki benimde 90 almam lazım .Banada hayal gelmiyor değil ama umut dünyası ne yapalım.Ben geçen sene tarihten sadece inkılap tarihine çalıştım 22netim cıkmıştı Bu sene en asağı 25 net yapmam lazım .Bakalım surular nasıl olacak bu sene gecen sene herkez sorulara sok omuştu..

merkez bankası yeni başkanı durmuş yılmaz.
kosavanın bagımsızlıgını tanıyan ilk devlet ABD dir.

X