2008 KPSS İLE İLGİLİ GÜNCEL BİLGİLER(Paylaşalım arkadaşlar)

selam kızlar.öncelikle hepinize başarılar diliyoruma.s.işyerindeki arkadaşım kpss ye girecek ösym nin sitesine baktık ama göremedik.bankaya ne kadar yatacakmış bilen varmı?şimdiden teşekkürler Şeniz

arkadaşım kpss nin kaç oturumuna girecek arkadaşın.Ona göre fiyat değişiyor.Cumartesi sadece sabah otutrumu 35 öğleden sonraki oturumunada girerse 45 ytl.pazar oturumundanda hangisine girecekse fiyat dahada değişiyor.

arkadaşlar matematikten bi soru sorcam belki basit bi soru olabilir ama ben yapamadım:deneme sınavında çıktı yardımcı olursanız sevinirim.

(6m7n)rakamları farklı dört basamaklı bir çift sayıdır.bu koşula uyan kaç farklı sayı yazılabilir?

a)28 b)35 c)40 d)45 e)50

şimdiden saoluna.s.

cevap a sıkkı arkadaşım şimdi bu sorunun cevabı söyle

6m7n
n yerine 0 2 4 8 sayılarının yazabilirsin
m yerine ise 0 dan 9 a kadar olan ve içinde 6 7 ve eger son rakamı 0 alırsan olmaz yni 1 2 3 4 5 8 9 yazabilirsin yani toplam 7 sayı sonu 0 olursa
eger son rakam 2 olursa yine aynı mantıkla 7 sayı yazılır
diğer 4 ve 8 içinde aynı mntık olacak yani toplamada 4 defa 7 değişik sayı yazılabildiğinden 7x 4 den sonuç 28 olur.

nefin rkadaşımcalışmlar pekte iyi gidiyor sayılmaz bazen dersten kopuyoum ve bir kç gün bakmıyorum sonra tekrar bakmay çalışyorum derken yarım yarım ders çelışıyorum işte umarım sizlerin iyi gidiyordur ben umudumu kestimde işte blki memurluk olur diye bu sınava gircem bakalım hersey nasip.

teşekkür ederim mavi acem cvpladıgın için.başvurularınızı yaptınız mı arkadaşlar?hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah kazanırız.

bende dha başvurmadım kızlar.Bu arada ayça arkadaşım umarım soruyu acıklayıcı bir şekilde anltabilmişimdir.

anladım canım soruyu.ben başvurumu yaptım.ikinci girişim oldugu için kolay oldu netten hallettim hemen.ii çalışmalar arkadaşlar.

eski adayların ınternetten basvurması gerekıyormus,bilgisi olan varsa yazabılırmı nasılyapılcakmıs ?

önce ais.osym.gov.tr den şifre ediniyosun sonra bankaya parayı yatır.iki gün beklemene filan gerek yok bankayı yatırdıktan hemen sonra başvurabiliyosun.tc kimlik numaran ve şifrenle giriş yap fotografın ve bilgilerin çıkıyor boş alanları doldur başvuru işlemini tamamla de ve yazıcıdan çıktısını al işte bukadar.umarım yardımcı olabilmişimdir.

kızlar size başka bilgiler daha buldum:
AB DÖNEM BAŞKANI: BAROSSO

AB SON ÜYE OLAN : BULGARİSTAN -ROMANYA

AB GENİŞLEMEDEN SORUMLU KOMİSERİ: OLY REHN

BM GENEL SEKRETERİ: BOON Kİ MOON

İSLAM KONFERNS ÖRGÜTÜ(İKÖ) SEKRETERİ veya müdürü mü ?? :İHSAN EKMELDİN OĞLU

BU YIL İKÖ SENGALDE TOPLANDI

İMF BAŞKANI :KK70:OMİNİQUE STRAUS KAHN

DÜNYA BANKASI HER YIL İSVİÇREDE TOPLANIYOR.

2007 UNESCO Mevlana yılı ve kaşgarlı Mahmut(divani lüğatıt türk ilk Türkçe ansiklopedik sözlük) yılı ilan etti

2008 AVRUPA (EURO) FUTBOL ŞAMP. AVUSTURYA-İSVİÇRE ORTKLIĞI

2010 DÜNYA BASKET BOL ŞAMP. İSTANBUL

2010 KÜLTÜR BAŞKENTİ : İSTANBUL

2010 DÜNYA KUPASI (FUTBOL) G.AFRİKA

2008 OLİMPİAYATLARI (A dan Z y tüm sporlar) :ÇİN (PEKİN)

ŞU AN KABİNEDE OLUP ESKİDEN DÜNYA BANKASINDA GÖREVLİ OLAN BAKANIMIZ : MEHMET ŞİMŞEK

İKLİMLENDİRME PROTÖKOLÜ: ENDONEZYA DA

11,KEZ NATO BU YIL 2008 DE ROMANYADA BAŞKENTİ BÜKREŞTE TOPLANADI

buraya yaz nefincim çok saol.bende denemelerde çıkan bikaç güncel bilgiyi ekleyeyim.

nisan ayında seçilen italya başbakanı silvio berlusconi.

olimpiyatlar dört yılda bir yapılır.

26 kasım 2007 de israil ve filistin arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için ortadogu barış konferansı annapolis kentinde yapılmıştır.

bi de siyasi partinin kapatılması için anayasa mahkemesinin 5/3 oyunun yani 7 kişinin oyu gereklidir.güncel olaylarla ilgili belki çıkar.

teşekürler nefincim ben bunu biliyordum ben de size başka bir bilgi vereyim
HAKTAÇ = hazar,kovada,tortum ve çıldır
dışa akıntıları vardır ve elektirik üretimi yapılar unutmayın

bende biseyler yazıyım..
amasya genelgesi (22 haziran 1919)
bu genelgenın turk tarihi acısından büyük onemi vardır.M.Kemal bu genelgeyle istanbul hükümetini tanımadıgını ,halkın kendi kaderini kendisinin cizmesi gerektigini bildirmektedir.
erzurum kongresi( 23 temmuz-7 agustos)
sivas kongresi (4-11 eylül )
sivas kongresinde yurttaki butun dernek ve cemiyetler birleştirilerek Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adını alır.

kızalar ben bısey sorucam ben ocakta tek ders sınavına gırıp mezun oldum ama cıkısımı okuldan almadım henuz mezun olunan tarıhe ne yazıcam bılen varsa cvp yazabılırmı lutfen?

kızalar ben bısey sorucam ben ocakta tek ders sınavına gırıp mezun oldum ama cıkısımı okuldan almadım henuz mezun olunan tarıhe ne yazıcam bılen varsa cvp yazabılırmı lutfen?

Canım bence alırsın çıkışını gittin mi okula hiç ? Canım bildiğim kadarıyla okuldan mezuniyet tarihi olarak mezuniyet belgesini hazırladıkları günü yazıyorlar...

X