2008 Kasım Anneleri

ben tüy konusunda şanslıyım:)sakal bıyık falan hiç yok.kaşlarımı 2-3 ayda bir aldırıyom bacaklarımıda senede 2 defa epilasyon aletimle kendim alıyom.koltukaltı ve genital bölgesinide yine epilasyon aletiyle 10 dk. ayda bir alıyorum yetiyo..ama hiç tüysüz olmak güzeldir tabi.acaba bana az tüylü olduğum için indirim yaparlarmı doğumdan sonra bende gidebilirim:)

Amann Atacım,
Biraz daha sabır, zaten hamile ve süt verenlere kesinlikle riskli diye epi yapılmıyor. Dediğin gibi 5 kere acı var sonra acı yokkkkkkk. Sapsahane!

günaydın güzel anne adaylarııııııı..:))
ne kadar çok şeyler yazmışının oku oku anca sona geldim...

evet kızlar sonunda bizde ense kalınlığı testinden geçtik ... sırf bunun için 3 kere gitsemde her seferinde bebişleri göreceğim için mutlu oluyordum.. dün benim yaramazlar yine uğraştırdılar ama ikisininde ölçüldü doktor normal ikisininde ince dedi.. yazarken gördüm birininki 2.0 çıkmış sanırım.. raporu alamadım henüz hocanın görmesi gerekiyormuş.. ama sorun olmadığını öğrendik rahatladık.. ikiside hala çok harektlilerdi doktor tamam biliyorum oyun istiyorsunuz ama benimde çok işim var hadi inat etmeyin dedi...:)) onlarda söz dinlediler ama biraz uğraştırdıktan sonra tabi...

bu arada hastanede koşturdum dün bir yukarı bir aşağı.. benim ilk yapılan kan testlerimde tsh değerim düşük çıkmıştı onun için testlerim yenilenmişti.. t3 t4 değerleri normal tsh dşük çıkıyordu yani tiroit hormonlarım fazla çalışıyormuş.. doktorum bunu bir endokrinoloji uzmanı görmesi lazım demişti salı günü.. dünde ense kalınlığı ölçümünden çıktıktan sonra tüp bebek bölümündeki doktoruma gittim ona testlerimi gösterdim.. genelde testlerin normal kansızlık için demir hapını mutlaka kullan dedi ayrıca benden demir + demir bağlama testi istedi ilk testlerde buda istenirmiş... endokrinoloji bölümünede istek yapıldı değerimi görmesi için..
önce demir testimi yaptırdım kan verdim, yukarı çıktık endokrin uzmanını bekledik önce yanındaki asistan bana saç dökülmesi oluyormu, kalp çarpıntın varmı, çabuk yoruluyormusun demişti bu hormon (tsh)fazla çalışınca böyle oluyormuş. bende saç dökülmesi çok olmuştu başlarda şimdi iyi durumda çarpıntım ve çabuk yorulmamda oluyordu..
hoca geldi baktı sonuçlara normal dedi gebelikte böyle olur şu anda değer gebelik için normal değerde endişelenecek bir durum yok dedi ve oradanda güzel sonuç aldık..

gelirken carrefourra uğradık biraz alışveriş yaptık ama üzerime daha almadım bişeyler.. gerçekten kızlar şimdi tüm kıyafetler bol büzgülü hamile kıyafeti gibi 15 ytl olanlarıda var boşuna büyük mağazalardan çok paraya almayın. çok güzel kaliteli şeylerdi 2-3 çeşit alabilirsiniz.. benim şimdilik bu tür kıyafetlerim var o yüzden almadım ama bir iki ay sonra alacağım göbüşün şişme durumuna göre..

dün istanbul felaket sıcaktı, ama akşama 5,30 gibi biz eve gelirken şimşeklerle birlikte bizim semte çok yoğun yağmur yağdı yağmur sıcağı imiş ama bugüne basık hava...
bende licralı kot kaprimi giydim dün hala bol oluyor ikide bir çektim yolda çocuklar gibi yani yazın rahatlıkla giyerim kaprimi.. bu arada ishalden dolayı kilo vermişim şu anda baştan beri 3 kilo oldu verdiğim hala almadım.. doktorumda fazla alma gidişat böyle iyi dedi..

gelelim sizlere....
julianne bel ağrısı yaşıyormuşun ve bikaç arkadaşta daha varmış bunu yaşayan geçmiş olsun.. doktor herşey yolunda demiş.. bişey olmamasına sevindim.. bel ağrısı bende de oluyor ama benim bel fıtığı ameliyatım var öncesinde çok dikkat ediyorum özellikle sırt üstü yatarsanız hem ağrı yoğun hemde gece kramplar giriyor yan yatmaya çalışın..

pamukum başağarısı hamilelikte zor bende bazen sabah erken kalkıp arada şekerleme yaparsam çok ağrıyor birde yorulunca.. ama sürekli değil çok şükür sanada geçmiş olsun..

ateş durumu bende de var yanıyorum daha 2-3 gün öncesine kadar üşüyüp parmaklarım morarırken şimdi gece üzerimi sık sık açıyorum.. havalar birden çoştu.. güneşlerde fazla dışarı çıkmayın kendinize dikkat edin kızlar..

ata-tanem ve hale temizlik yapılmış evlerinizde ne güzel hale ayrıca sen taşınıyormuşun kolay gelsin ama sen yapmıyormuşun fazla bırak onlar yapsın ne güzel işde... benim evede bir temizlik lazım camlar çok kirlendi, evde dip köşe bucak temizlenecek yine.. anca kociş evde olunca birlikte temizleriz evide camlar için bir kadın tutarım heralde yada tüm temizliğe bilmiyorum şimdilik.

çitos urfaları gezdin geldin... hoşgeldin güzel bir değişiklik olmuştur sana..sonucunda iyi çıkmış sevindim canım..

halecim benimde cildimde pullanmalar oluyor ne kadar krem sürersem geçmiyordu şimdi oda düzene girdi ve ilk defa yüzümde bir tane sivilce çıktı bende diyorum bebişin biri kızmı olacak acaba diye.. cinsiyetlerini bir kaç hafta sonra dedi doktor.. ee o kadar uğraştı ölçmek için birde onunla oyalanmak istemedi belki ama belli olmuyor daha dedi sadece..

son olarak dudağınızda uçuk çıkacağını anlayınca hani kaşınır sürekli ya o zaman taze limon suyu sürün çıkmadan geçiriyor ben çok tecrübe ettim bunu hatta sürmede geç kaldıklarımda uçuk çıktı ama fazla uzun sürmeden hemen geçti...

sakuracım ben geldim de sen çıkmışın canım....:))
bende kendim epilasyon aletiyle alıyorum ama traş başlığı ile :eek: normal epilasyon başılığı ile bişey olurmuki diye almadım yani bende tedavi döneminden sık sık vajinale girdiğim için alışkınım hazırlıklı gitmeye... ama kökten halletmek ne güzelmiş bende doğumdan sonra düşünsenmi acaba.. benimde çok yoğun sayılmaz...

aşı işini duymadım doktorda bahsetmedi ama umarım geç kalmayız yürüyüşe çıknca eşimle sağlıkocağına bir sorayım bende...

Bak iyi insan yazının üstüne gelirmiş. Sakura da tam seni sormuş Nazlımelek :) Sevindim canım sonuçlarının güzel çıkmasınaa ama sen yandın gibime geliyor. Bu yaramazlar seni çok uğraştırıcak annesi :)

Hale ve Nazlımelek, benim de iki hafta öncesine kadar cildim kurumuş ve sizinki gibi pul pul dökülmeler başlamıştı. Ama sorunun çözümünü buldum. La Roche'un bir ürünü var. Şiddetli cilt kurulukları için mükemmel bir cilt temizleyicisi ama. Bir haftada cildim eski haline döndü. Hatta şimdi de yağlanmaya başladı. Tam ismini isterseniz eve gidince yazarım size.

juliannecim ben gebelikten öncede adet dönemlerinde hafif pullanmalar olur 1-2 günde geçerdi.. bu sefer hiç bir krem fayda etmedi vazelin sürdüm en sonunda o biraz yumuşattı.. şimdilik yok oldular ama ben bunu hep yaşıyorum bu kremi denemek lazım senn aklında olsun ilacın ismini unutma akşama yaz olurmu..
bu rada evet bebişler doğunca çok işimiz varm durum onu gösteriyor.. ama sağlıklı doğsunlarda yaramazlıklarınada alışırız heralde...

kızlar meraba . ben de bu aralar baş ağrısndan çok şikayetçiyim. dün hatta halka halka kesilmiş elma sardım başıma ve öyle uyudum gece bi ara kalktım hala ağrıyodu.bana fayda etmedi yani.
nazlımemelkcim haklısın sırt üstü yatınca daha çok bel ağrısı oluyo. geçenlerde temizlik yapcam diye gün boyu ayaktaydım sonra sırt üstü yattım dinleniyim diye öyle bi ağrı girdi ki gün boyunca. bi de benim belim değil de daha çok sağ kalça kemiğim ağrıyo. halk arasında kengi denilen bi ağrı varmış, böyle kramp girer gibi kasılıp kalıyomuş kalça kemiği falan. ileriki aylarda daha da ağırlaşıyomuş. herhalde benim yaşadığım böle bişey. dikkat etmemiz lazım. sonra doğumdan sonra da sıkıntı çekeriz. bi de duymuşunuzdur sola yatmak rahatlatıyo. sağda hayati atardamarlar olduğu için sağa dönüp o damarlara baskı yapmamalıyız.

selma kızlar nasılsınız bebişler napıyo cinsiyetlerinizi öğrendiniz mi Ya bizim doktor cok prensipli söylemiyor inatla 18 haftada tahmin edicez doğana kadar kesin bişi yoktur diyor en son gittiğimizde benden önce 4 aylık hamile biri girdi onlarada 2 hafta sonra dedi belki renk verir diye bana erkekmiş gibi gliyo dedim hiç sesini cıkarmadı

selma kızlar nasılsınız bebişler napıyo cinsiyetlerinizi öğrendiniz mi Ya bizim doktor cok prensipli söylemiyor inatla 18 haftada tahmin edicez doğana kadar kesin bişi yoktur diyor en son gittiğimizde benden önce 4 aylık hamile biri girdi onlarada 2 hafta sonra dedi belki renk verir diye bana erkekmiş gibi gliyo dedim hiç sesini cıkarmadı

nasıl bir prensipmiş bu anlamadım doğrusuCADIARZU

zaten hepsi tahmin ki bunların,sonra yok yok değilmiş,şöyleymiş falan der ileri ki haftalarda.. ne olur ki yanitatlicadiarzu

ben de o günlere ulaşırım inşallah bi an önce..

doktordan doktora göre değişiyor herlade..bazıları kesin bişi diyemiyor..ama bence çok gıcık bi durum :)) benim arkdaşımın doktoru 6.ayda söyledi o daha kötü :KK43:(

günaydın kızlar bugün çok kötü bir rüya gördüm bebeğimin ense kalınlığı 3.97 çıktı
ve ben çok kötüydüm hayırdır inşallah düşünmekten kafayı yiyorum galiba

şeker sen diğer grupta ben 4.8 dedikten sonra mı yattın uyudun yoksa etkisinde kalmış olabilirsin veya seninle bu konuyu konuşacağımız varmış o yüzden ayan olmuş olabilir bazen rüyamızda birşey görürüz ve o konuyla ilgili birşeyler olur gün içinde takma kafana sadece bir rüya bende dr. bana bu rakamı söylediğinde ablama ne olur beni uyandırın bu bir rüya olsun demiştim ama ablam maalesef canım bu rüyayı hepimiz görüyor olamayız demişti ama bebeğim çok şükür sınavını geçti o yüzden sende sakın takma kafana sadece bir RÜYA:teytey::dance::nazar:

ya benim doktor da 16.haftada belli olur diyor
oysa ki ne olduğunu görüyordur
millet 2 buçuk aylıkken öğreniyorrrrr

evet bakalım bizim haftaya 16. hafta oluyor doktor 18 dedi ama belkim söyler cok ısrar edersem 3 taramamız var haftaya inşallah iyi haberler alırız

Kızlar dün bi rüya gördüm doğum yaptığıumı gördüm Cok tatlı pamuk gibi bi bebeğim vardı yaklaşık 3 kilo doğmuş sezeryanla yapmışım doğumu ama 5 aylık ken doğmuş kontrole gitmişim doktor almış bebeği kilosu iyi olduğu için dikişlerimi gösterdim doktora hiç ağrım sızım yoktu bebişi alıyorum kucağıma kokluyorum kokluyorum öpüyorum emzirmeye calıştım göğsümden süt geldiğini bile gördüm Cok güzelde mis gibi kokuyodu :asigim:
internet bağlantımda sorun google bile acılmıyo nasılsa burası gitmedi amakapattığım sayfayı bi daha acamıyorum 3 gündür hatlar yokrtu zaten kablomuzda soprun varmış Anlayanlar yorum yapabilirmi lütfenn

şeker sen diğer grupta ben 4.8 dedikten sonra mı yattın uyudun yoksa etkisinde kalmış olabilirsin veya seninle bu konuyu konuşacağımız varmış o yüzden ayan olmuş olabilir bazen rüyamızda birşey görürüz ve o konuyla ilgili birşeyler olur gün içinde takma kafana sadece bir rüya bende dr. bana bu rakamı söylediğinde ablama ne olur beni uyandırın bu bir rüya olsun demiştim ama ablam maalesef canım bu rüyayı hepimiz görüyor olamayız demişti ama bebeğim çok şükür sınavını geçti o yüzden sende sakın takma kafana sadece bir RÜYA:teytey::dance::nazar:

canım ya dün pek girmedim öğleden sonra zaten evde değildim
ama hep içimde bir şey var onları düşünüyor acaba sağlıklı mı değil mi falan
böyle düşünmekten rüyalarıma giriyor ya da bu konuyu seninle konuşacağımız varmış
hayrolur inşallah

X