2008 Kasım Anneleri

İlk defa böyle bişi gördüm.Burnundan kan fışkırdı resmen.Eli yüzü kan oldu.Tövbeee.Rabbim esirgesin.4 Sene önce olmuş.Karaciğeride rahatsız, yüzde 10 u çalışıyomuş.Şifa versin Rabbim..

aa geçmiş olsun sekreterinize... kanam olması iyi olmuş bir bakıma olmasa beyin kanamsı felan geçirirdi sanırm mazallahhh... Allah korumuş yinede..
öyle herşeyden önce sağlık ... çoğumuz hep boşveriyoruz onu...((

GEÇMİŞ OLSUN YASMİN AMAN ALLAHIM KORUSUN

EBRUYADA SEVİNDİM BELKİ NORMALE DÖNER ÇOK KASINTI ÇOCUK ONU ADAM EDER

VERİYOM LEN TARİFİ AMA YAPMAZSANIZ DAHADA BİTİMİ VERMEM SİZE HA

ANAM GELSE VERMEM BU TARİFİ KIYMETİNİZİ BİLİN
ÇOCUK YAPACAKLAR ÖZELLİKLE YAPSIN

İncirli CEVİZLİ KREMALI Tatlı
Kek:
• 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
• 1 su bardağı ceviz içi
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı un
• 3 yumurta
• 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
• 1,5 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı nescafe
• yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı un
• 1lt süt
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• inmeye yakın 50gr tereyağı
• piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Hazırlanması:
1. Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
2. Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
3. Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
4. Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.

tarif süpermiş...çocuk için daha çooook var ama deneyeceğim

poli bunu yiyince bana bisiy olmasin,ne len bu kaloriden gebermek üzere bi tatli :))

deniycem ama severim kuru inciri ben.ama yumurtam 2 tane kalmis,akam alimda deniimm

polip senin bu tarif benim en favori tatlılarımdandır kime yapsam alır tariifini ama ben senin gibi değilim veririm herkeslere hatta belki de sana bile benden gelmiştir doolaylı olarak ben yaptım patladı gitti.

bende yarına haşhaşlı tatlı yapacam üstü krem şanti ve çilek soslu

poli bunu yiyince bana bisiy olmasin,ne len bu kaloriden gebermek üzere bi tatli :))

deniycem ama severim kuru inciri ben.ama yumurtam 2 tane kalmis,akam alimda deniimm

walla bana bişey yapmıyor sanada olmaz herhalde sadece kar yağarken atsammı kendimi tişörtle dışarıya dediydim
BU tarif dikdörtgen borcama tam oluyor istersen daha küçük bişeye yarım ölçüyle deneyebilirsin.ya ben bu tatlıya ölürümde asıl kreması varya lokum lokum bazen sırf onu yapıp etimeklerin üstüne döker yerim

abovv hamarat hatunlar marfietlerini döktürüyor birer birer..:))

polipim tarfi not defterine kaydettim ilk fırsattda deniyeceğim... çok süper bişeye benziyor..
mucize hatun haşhaşlıyıda çok duydum netde resminide gördüm ama kısmet hiç yemedim eminim oda süper oluyordur...

kızın odasını toplamaya bir girdim nekadar oyuncak varsa döktum ortaya kimini attım kimini kaldırdım kimini verileceklere ayırdım ,rahatladım valla ortaya döküyo oynamıyor sırf döküntu iyi oldu yarın çoluk çocuk saçacaklardı heryere ortada 2 bebek birde legoları bıraktım yeter ona zaten kitabıydı boyasıydı derken heryer kendinden geçiyor

walla ben birisinde yedim oktay ustadan dedi yıllar sonra portakal ağacında bi gördüm fotosunu aha dedim.haticenin tarifleri cuk diye olur hiçmi şaşmaz hiç şaşmaz topalak yapmayı bile ondan öğrendim anama kalsa göz kararı et göz kararı soğan diye içimi yer.

heee çilek tevafuk yaptım patladı gitti işte :)))

kız ben yiyom bana niye bişiy olmuyor polip valla ateş falan basmıyor

nazlı dene bence haşhaşlı da güzel olluyor portakal kabuğurda yapacan içine ohh türüm türüm

kız polip bende p ağacı ndan almıştım demek sende oranın müdavimisin bide eskisi gibi sık verse şu tarifleri

hatice kırmızı minderide boşladı napar bilmem ben ikisinede hastayım dekorasyon yemek.aman sağlıklı olsun kuzularıylada yazar bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…