- 18 Mayıs 2007
- 2.340
- 0
-
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
- #98.441
polip bizimkinde 2-3-4-5 ayrı ayrı sınıflandırmışlar.dini eğitimi isteğe bağlı 4 yaştan başlıyorlarmış bizimkilerdede sofraya oturunca besmele falan o tarz şeyler öğretiyorlarmış.4 yaştakinde de öğle ağırlaştırılmış kurslarda ki gibi falan değil sarkılarla oyunlarla allahın isimleri peygamberleri isteyene kuran dersi falan öğretiyorlar .zaten bir anda böyle bir geçişe kaarşılar.
çilek bence ufaktan ufaaktan sıkmadan yüzeysel verilebilirr ama yine din dersi şeklinde değil oyunlarla falan bazı şeyler kalıcı olur .bazen bakıyorum da yaş beklenirken oyaş da farkında olmadan birden geçebiliyor.
hesap veriyorum polip:
6 tane gömlek 1 etek ve kızımın 5 adet penyesini ütüledim.konuşurkene demekki konuşmasaydım hepsi bitecekti .şimdi ütünün suyu bitti ara veriyorum ve bakla ayıklamaya koyuluyorum
çilek benim babamın dayısı almanyada .çocuklar sanki tam bir alman konuşmaları bile yarım yarım yengeye kalsa hiç türkçe konuşmuycaklar yenge kendini hepten değiştirmiş bence bu çok acı gelip kendi vatanını insanının beğenmemezlik sanki kendi burda yaşamamış gibi bence ölçüyü kaçırmamak lazım öbür türlü ne ordansın ne burdan arada derede biryerde.