2008 Kasım Anneleri

Lorem vallada billada ben arada bakarım bebem ne yapıyo diye:))

kız kılolulara lafım yok benım
ıhmalkar analara lafım var
sonra da o ıhmalkarlıklarına kılıf uydurmaya benım zayıf kalma sebebımı cocuguma baglıyorlar yaa
tılt oluyorum o zaman
benım annemde kılolu
maasallah gumburdetır bastıgı yerı ama kuzunun etrafında pervane
erıdı mı kıloları hayırr

kalk bak cocuguna kırdı mı doktu mu
bırının gozunu mu cıkardı evın duvarını mı boyadı
son bu tarz cocuklu mısafır agırladıgımda benım kuzum kucuktu ve yatagı bızım odamızdaydı
mısafır cocukları ıse cocugumun odasında oyun oynuyorlardı
kırılan oyuncaklar ve cekmece kulplarına hıc kızmadım
ama gardroba ıstıf ettıgım tum ıslak mendıllerın cıkartılarak kullanılıp yerlere atıldıgını gorunce gozumden burnumdan ates cıkmıstı
hayır o kadar temız yetıstırınız cocugunuzu madem kendı evınızı temızletın ne ısınız var benım ıslak mendıllerımle

bende duruyom pasin başlarında:18:kısma

yaşı maşı yok abi hatırlamıyomusunuz çocukluğunuzu geçen kadının biri yazmış çocukken neler yapardık diye.bikere sokağa horozlar öterken çıkar yatsı ezanıyla girerdim ben.kadın anlatmış duvardan atlardık kafamızı yarardık sonra ağaç yapraklarına tükürüp yarabandı yapar yaramıza koyardık demiş.bide kiremit tozlarında allık yapar oramıza buramıza sürerdik.bi çikolatayı 5-10 kişi yalaya yalaya yerdik.bulduğumuz herşeyle parmaklarımızı kesip kankardeş olurduk diye
kadın diyoki kızı varmış sokakta parmağını kestiğini görsem şimdi akşama psikoloğa götürürüm herhalde diye çok güldüm.
şimdi akılları ermiyo birbirlerinin canlarını yakabilirler ama kontrolümüz altında oldularmı ufak tefek zırlamalar illaki olacak

ana lore valla bende dolap içlerine el girdimi deli olluyorum.gecen perşembe misafir vardı ya bende dolapların en diplerinden betülun kaldırdığım bebeklik oyuncaklarını çıkarmışşlar şok oldum ben onları kaldırmıştım şıngıraklar falan nasıl buldunuz çıkardınız yuh dedim yaaaa

polıpe benım eskı avatarımı kullanıyorsun su an bılıon muu

evet mucızem bır de ahkam keserler
rahat bırak su cocukları
kendı kendılerıne oynasınlar
kendılerını savunmayı ogrensınler
sensız ayakta durabıldıgını gorsun
he he senın cocugun benımkının gozunu cıkarıp yuzunu tırnaklayınca herseyı en acısından ogrenıyor zaten
muhım olan acımadan ız bırakmadan ogretmek

polip bi kere ben çok uslu bi çoçukmuşum kızımdanda uslu annem öyle diyooorrrrrr

yasaşın bende kendimi en büyük en yaşlı sanıyordum yasmin benden büyük muş oleyyyyyyyyyyyyyyy

hattta nazlı da büyükmuş

Bizde öyleydik yaa.Sokaktaki taşlarla sınırlar çizip ev yapardık, komşuculuk oynardık. Kınalı beşiklerimiz vardı, döşek falan dikerdi annem içine.Bez bebek dikmişti bi keresinde boyamıştı..Anneme diyorum ki anne ben Anıl kadarken böylemiydim, neler konuşuyodum ..Annem bilmem , yürüdükten sonra bahçede kuzenlerinle geçirirdin zamanını, akşam baban gelene kadar derdi.Ne şanslıydık biz aslında..

polıpe benım oyle bır cocuklugum olmadı
o kadar ozgur degıldım canım
tum dunyam evımız ve bahcesınden ıbarettı
sayılı arkadaslarım vardı ve evıne gıdemezdım ama herkes bıze kolaylıkla gelırdı
anneler bılırdı cocuklarının basına bızım evde hıcbırsey gelmez karnıları ac kalmaz usumezler dıye
tek kız olusumla cam fanus ıcınde buyutmeyı dusunmusler ılk zamanlar benı sanırım
abımler hoduk degıldı
anne baba sefkatıyle bakarlardı bana da arkadaslarıma da
annem olmasa abım bıze masa hazırlar doyururdu
hatırlıyorum da arkadaslarımla tıyatro oynamak ıstemıstık
ben daha evvel ızledıgım bır tıyatroyu onermıstım calısmıstık ve oynayacaktık
annemler abımle evımızın bahcesını tıyatro sahnesı, ızleyıcı kosesı ve kulıs seklınde hazırlamıslardı
komsular falan gelmıstı bahcemıze bızı ızlemeye
cok guzel oynamıstık hatta bır tane porselen tabak kırmamız gerekıyordu sahnede trıple
annem kıymıs ve kullanıyor olmasına ragmen bır porselen tabak vermıstı bıze
gozune baka baka kırmıstım
sonunda herkes alkıslamıs ve harclık vermıslerdı bıze cok sevınmıstık
oyyyyhhhhh
guzeldı beee hersey
sımdı yaslandık gıdıyoruz ıstee

veli efendiden bildiriyommmmm
5 üye 5 ziyaretçi son durum

şanslıydık tabi yasmin hala tadı damağımda hergün dizlerim kanardı.babamın serveti kilotlu çorapla pantolona gitti valla

bi çamur karardım 12 kişilik yemek takımı yapardım valla
tabi akşama eller çatlardı kanardı ince ince
yazık annem vazelin sürer bide poşet giydirirdi sabaha pamuk gibi olurdum akşam yine aynı

Yaz geceleri tombik, saklambaç, yakartop, neleeeer neler..Nasıl güzeldi.Sülalece pikniğe giderdik. Şimdi ise herşeye hasret kaldık..Cidden biz çok şanslıydık.Özgürlüğü biraz tattık..

hehe sen ev kuşuymuşun.ben hergece uyurken Allahım bugün ne suç işledim diye düşünürdüm yattığım yerden aklımda tutmaya açık vermemeye çalışırdım ama o kadar çok olurduki hep unuturdum

merhaba kızlar
dun yasmınımle bulustuk tadı damagımda kaldı 45dk gorustuk nerdeyse cok ozlemısım
:92:bu smıleylerı ne zaman kullanıcam dıye dusunurken konuya uygun olarak kullanıyımmm artıkınnn
maytap fatıh hastaymıs gecmıs olsun

ulen erkek gibi karılarmışsınız maşallah

benimkide biraz minik gibi vasattı
tüm gün sokağa çıkamazdım yazları sabah 1 saat akşam üstü 2-3 saat
bahçeden kesinlikle çıkmam yasaktı çoğu zaman güneş gidince demire ve sandalye bacağına bağladığım ipten kendi kendime oynardım
bir de sokağa çıkarken yazın kışın zaten imkansızda kilotlu çorap ve penye yelek giymeden çıkamazdım üşütür hasta olurum mazallahhh

valla nisbet yapmadım zeyna kı

ayyy lore ya aynı ben gibiymişsin bende tek kızım herkez bize gelebilirdi ben hiç kimseye gidemezdim 16 20 de okuldan cıkıp 1630 da evde olurdum.zeynep kamilde ooturuyorduk yalnız başına gidebildiğim en uzak mesafe üsküdardı .sonra sonra kadıkköy vee camlıcaya kadar sınırları aşmıştım ama ne stres.

niye öyle diyon kız ppolip kendimi yaşlı bir anne olarak görmekten üzülüyordum kızımla aramda çok yaş farkı var diye yalnız değilmişim diyede sevindim ne dalga geçiyon .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…