• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Kasım Anneleri

Tavuklu şehriyeyi dün yedi:(

Derin sigara böreğinin yanına şinitzel yap..

şinitzeli şu hazırlardanmı yapıyonuz yoksa el yordamıylamı?

derin bigün nohut bi gün kuru fasülye yap sonra gece 3 sularında bebenide al binayı terk et

evden yeterince uzaklaşınca evde uyuyan vatandaşlardan birinin cebini çaldır
yeterince gaz birikmesiyle uçar giderler valla
yeter len misafirlik bitti ne bulurlarsa yesinler

bende nohut yaptım ya geçen başka şeyler yendi o kalmıştı az var onun yanına kısır istedi canım ekşili ekşili suyunu koydum birazdan ıslatıcam..
hala uyuyorlar ya çok acıktım haa.. neyse azcık k flex yeyim bari iyi oluyor bir öğün onla gçiyor öğlenleri genelde tatsız tuzsuz da değil sevdim .. önceden çocuklardan önce normal olanını sütü dökünce birazda tat versin diye bal eklerdim süper olurdu buna sütü dök ye tokta tutuyor... ay heralde yine tatlı isteğim depreşiyor akşam çayın yanına azcık kayısı kurusu çıkarayım ben böle olmıyacak...

Ağlayan Kek:
  • 3 yumurta
  • 3 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 Türk kahvesi fincanı un
  • 1 Türk kahvesi fincanı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1'er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı süt (ıslatmak için)
  • 1 paket krem şanti+1 su bardağı süt (üzeri için)
  • 1 paker çikolata sosu+2.5 su bardağı süt (üzeri için)
Yumurtalar ve şeker mikserle iyice çırpılır.Süt,vanilya,kakao eklenerek çırpılır.Un ve kabartma tozu da elenerek eklenir,karıştırılır.Yağlanmış fırın kabına dökülür.(Kullanacağınız kap çok büyük olmamalı.Mesela yukarıdaki resimde görüldüğü gibi büyük boy borcamı tavsiye etmiyorum.Keki ince kalıyor.26 cm lik yuvarlak kalıp uygun geliyor.) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir.
Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince 1.5 bardak soğuk süt kekin üzerine dökülür.Kek soğumaya bırakılır.Soğuyunca üzerine,önceden hazırlanıp,buzdolabında soğutulmuş krem şanti sürülür.Küçük bir tencerede çikolata sosu,paketin arkasındaki tarife uygun bir şekilde pişirilir.İlk kaynar sıcaklığı geçip,ılınınca kremalanmış kekin üzerine dökülür.Çikolata sosunun ılıklığıyla,krema yer yer eriyecek ve göz göz olacaktır,yani kek ağlayacaktır.Oda sıcaklığına geldiğinde,buzdolabında dinlendirip,servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :)

kaynak:blogcu.com

safiş üstteki resmi göremedik yalnız:))))
bende evde yapıyorum şinitzel çok severim valla
yumurtaya bulayıp sonra galete unu veya çıtır pane harcına bulayıp kızartıyoz

safiş hoşgeldin kııı acımdan hoşgeldin dememişim yemek yazacam diye..:))))
hoşbulduuummm :3:
safiş üstteki resmi göremedik yalnız:))))
bende evde yapıyorum şinitzel çok severim valla
yumurtaya bulayıp sonra galete unu veya çıtır pane harcına bulayıp kızartıyoz
:1::1: kaynak ta benim bloğun adresi var tatlış resme oradan bakabilirsin yalnız yolculuk geçirdiği için biraz şaftı kaymıştı :1:
sAPHİŞİM TEŞEKKÜRLER.Kekin kabı konusunda sıkıntı yaşıyorum.26 cm çapında borcam mı diyosun?
evet canım.ben hep 26 cm çapında yuvarlak kapta yaparım bunu ama bu sefer kare borcam yok mu,onda yapasım gelmişti niyeyse,ille kare borcamda yapıcam dersen,malzemeyi çoğalt cınımm

canım şimdi o gögüsleri incecik dilimliyorsun
ben genelde alırken markette inceltriyorum
bir gögüsten 3 kat çıkar
sonracıma bir kapta yumurta çırp 1 tane
önce ona bula sonra çıtır pane(knorr) harcına bula
kızgın yağda kızart çok basit

Back