2008 Kasım Anneleri

beklemek canım yazdıklarını okurken benim bile tüylerim diken diken oldu..ayy bizde böle olucaz dimiii:asigim:
juliannecim inş. bebişinin cinsiyetide belli olur..
ben kontrole gittiğimde eşimde çok heyecanlanıyo..
onu öle mutlu görmek seni 2 kat mutlu ediyo..
muhakkak görmeli bencede babası bebeği..
benim eşiminde 25 haziran doğum günü..
bende ona diyorum; 19 haziranda gösterirse bizimki sana hediye olur diyeşutarafagitti
ucuza kapatıcam kızlar anlayacağınız doğum günü ve babalar günü olayınıtatlicadiarzu

açtım havalandırdım canım şimdi daha rahat yazıyorum...
fatercim bence 10 gün sabret canım.. şimdi gideceksin ultrasona gireceksin ee yine bir dolu para vereceksin özele sonrada fazla geçmeden bebişin yine ultrasona girecek..bişey olmaz ama bence biraz daha sabır..
banda şu bir hafta geçmeyecekmiş gibi geliyor ama sabredeceğiz ne yapalım..

hayır hayatım doktorlar ultrasona girmenin bebek üzerinde olumsuz bi etkisi olmadığını sölüyolar.ben geçen ay 2 kez girdim.c.tesi göstermeyince 19 unda bidaha giricem..
ama bence biraz sabret 1 hafta sonra yine kendi doktoruna git..

öfffffffffff ya artık çok merak ediyorum
gerçi sağlıklı olması ilk planda ama sizde hak verirsiniz ki cinsiyetini de bilmek istiyor insan
bu arda benim de julianne gibi bir durumum söz konusu
babamız da gelecek bu kontrolde oda görebilecek yani
hem bu özel hastaneye para vermiyorum emeklş sandığı muayene ücretini karşılıyor

Dünyada ultrasonografinin gebelik döneminde ilk kullanımının üzerinden 35 yıldan fazla süre geçmiş durumdadır ve bu konuda binlerce çalışma yapılmıştır.

Röntgen ışınlarında (X ışınları) iyonize edici özellikler bulunmasına karşın ultrasonografi, kelime anlamından da anlaşılabileceği gibi "ses ötesi", yani insan kulağının duyamayacağı seslerin dokuya gönderilip geri alınması prensibine göre çalışır.

Laboratuar ortamında "yüksek doz" ya da uzun süreli olarak uygulanan ultrasonografi canlı dokuda bölgesel kavitasyona (kavitasyon="erimeye bağlı çukurlaşma") ve dokuda ısı artışına neden olmaktadır. Ancak insana uygulanan "doz" ve sürelerde uygulanan ultrasonografi hayvan deneylerinde herhangi bir normaldışı duruma yol açmamıştır.

İnsanlar üzerindeki etkileri inceleyen çalışmalarda ise birkaçı dışında gebelikte uygulanan ultrasonografinin fetusa "zararlı" olduğu yönünde ya da doğmadan önce annelerine gebelik döneminde ultrason uygulanmış bireyler üzerinde olumsuz bir etki oluşabileceği yönünde herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Böylece bugünkü bilgilerimizle gebelikte gerekli durumlarda uygulanan ultrasonografinin fetus ve doğacak birey için "zararlı" olabileceği yönünde yeterli bilimsel bir kanıt olmadığını söyleyebiliriz.

Bazı durumlarda ultrasonla beraber uygulanan pulsed ("renkli") doppler için de yoğun çalışmalar yapılmakta ve bu çalışmalar ikinci trimester doppler uygulamalarının fetus için "zararlı" olabileceği görüşünü doğrulamamaktadır. Yeni yeni uygulamaya girmiş birinci trimester doppler uygulamaları hakkında yorum yapmak için ise veriler yetersizdir.

Ultrasonografi uygulamaları bu konuda eğitim görmemiş kişilerce yapıldığında oluşabilecek muhtemel zararlar ultrasonun direkt etkisinden değil, yanlış yorumlar sonucu yanlış karar verilmesi ve uygun olmayan tıbbi yaklaşımda bulunulmasından kaynaklanır.

Ancak her tıbbi uygulamada geçerli kural ultrasonografi uygulamalarında da geçerlidir: tanıya ve tedaviye yönelik uygulamalar gerekli durumlarda yapılmalı ve kâr/zarar oranı, kâr lehine olduğunda uygulanmalıdır. Ultrasonografi yapılmasından anne adayı ve bebeğin elde edeceği "kâr" (erken tanı), elde etmesi muhtemel (büyük ihtimalle de olmayan) zarardan kesinlikle çok daha fazladır.

canım yazı için çok teşekkürler içim rahatladı
etrafımızda herkes dr. kesiliyor ya
yok o zararlı yok öyle olursa böyle olur vs. vs. vs.....
neyse sanırım çarşamba günü gidicem kızlarrr

Merhaba kasım anneleri :)

Hamişlik başlangıcından beri bu forumdayım ama son zamanlarda bazı nedenlerden ötürü pek uğrayamaz olmuştum. Bu başlığaysa ilk mesajım; herkese merhabalar demek istedim. Sağlıklı, sorunsuz ve huzurlu bir hamişlik geçirmemiz dileğiyle. Herkese kocaman öpücükler Şeniz

hoşgeldin pelish
seninde bebeğin hayırlı sağlıklı mutlu olsun inşallah canım
bundan sonra aramızda görmek isteriz senide
bu arada bebeğinin cinsiyeti belli mi annesi?
Allah sağlıkla doğurmanı nasip etsin

Pelish hoşgeldin aramıza. Öyle uzaktan bakmakla olmaz sen de katıl :))) Sonra mercimeğin üzülür :)

Fater seni o kadark iyi anlıyorum ki canım ya kimbilir şimdi nasıl için burkulmuş, hayal kırıklığına uğramışsındır. Peki baba bizimki gibi bebeği ilk kez mi görecekti? Bir de bir hafta sonra gittiğinde eğer baba göremeyecekse ve sen de benim gibi özel hastaneye para vermeyeceksen bence de git derim.

Ama ben şimdi çarşamba günü doktora gittiğimde ne diyeceğim adama. Ona da ayıp olmasını istemiyorum. Biz cinsiyet baktırmaya geldik desem ayıp olacak hem de belki de doktor önemsemeyecek. Eee kontrol desem bu sefer test falan isteyecek? Ne dersiniz kızlar. Ne diyim? Ben doktorum izinli benim de bel ağrım oldu falan demeyi düşündüm ama ben ne zaman böyle ufak bile şey uydursam başıma gelir. Yine kafanızı karıştırıyım :)))

Aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor Dar. Azo şu an kapsama alanı dışında bulunuyor. Lütfen tekrar deneyiniz. :)) Hoşgeldin canım. Şanslı öğretmen. Bak ben işten çıkana kadar hatun eve gitmiş, işlerini bitirmiş Allah bilir yemeğini de yapmıştır (nazar değmesin maşallah diyelim)...

kim demiş kapsama alanı dışındayım diyeee:dance:
burdayım burdayııım..
darkcım yok yaw bizim bızdık göstermedi:sm_confused:
bi sürü çikolatada yedim yarım saat önce..ama doktor acil sezeryana girince aradan 1,5 saat geçti.
bizimki yorulmuş herhalde fıldır fıldır dönmekten, bağdaş kurmuş dönmüş arkasını öle oturuyo
19 unda kontrole çağırdı doktor.inş. ozaman göstericek..
ama sağlığı iyiymiş teyzesi..
en önemliside bu zaten..:1rolleyes:

bu arada ellerine sağlık..temizlikte yapmış.oh oh
ben haftasonu evde yoktum.
yapamadım bişi..
ev çok fena:bbo:
bu akşamda hiç canım istemiyo..
eve gidince yemekten sonra uzanıp tv izlemek tembellik yapmak istiyom.
tatlicadiarzu

:))))
Yok o kadar değil.Yemek için kocişi bekliyoruz.Ama ben karnımı doyurdum bile.Dünden kalan yemek vardı ekmek arası yaptım kimse duymasın ama 1 ekmeğe yakın yedim.Öğlende az yemiştim p

Azonun cinsiyet dün belli olmayacakmıydı?ben mi karıştırdım ya..

Göstermedi mi bak sen yaramaza.
Ama annesi sende yormuşsun çocuğu dön dön dön ne yapsın yavrucak.Küstürmüşsün.

Çok sevindim sağlığının iyi olduğuna.Göstermediyse kız olablir :))) Kızlar pek göstermezmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…