2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Kan akımı artışını bölgesel salgılannen bazı kimyasal maddeler sağlar. Bunların en ünlüleri prostaglandinlerdir(PG). PG'ler damarları genişleterek kan akımını arttırır. Genişleyen damarlar daha fazla kanı uterusa çekerler.
Adrenalin ise uterus kan akımını azaltır. Çünkü uterus damarlarında büzülmeye neden olur. Adrenalinin uterus damarlarındaki daraltıcı etkisi vücudun diğer yerlerindeki damarlara etkisinden çok daha fazladır. Stres durumunda anne kanında adrenalin hızla artar. Stres, bu nedenle Can'ın tüm beslenme düzenini bozar.
"Sevgili Anne'cığım yine neden sinirlendin. Havasız kalmaya başladım burada"
 
merhaba eylül anneleri,
Bende eylül annesiyim.Allah kismet ederse bebegim 19 eylülde gelecek.cok mutluyum ,bebisimi kucagima alacagim günü iple cekiyorum...
 
günaydın kader arkadaşlarımmmmm
eee tabi bugün cumartesiiii
kimselerin olması beklenemez .herkes sımsıcak yatağında mışıllllll,mışıllllll
uyuyordurrrrr.uyuyun annelerimm uyuyun meleklerimmm
allah hepinize rahatlık ve huzur versinnnnnnnnnnnnn

amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
benim yerimede uyuyun okişşşşşşşşşşşşşşşşş
aahhh ahhh şu cumartesi çlaışmalrı öldürüyo beniiiiiii:KK43:(
 
günaydın eylül annişleri

bi haftasonunu daha getirdik allahın izniyle kazasız belasız.herkese mutlu sağlıklı bi hafta sonu dilerim şimdiden.
 
Emzirmeye hazırlık gebelik döneminde başlar

Bebeğinizi emzirmeye karar verdiğinize göre öncelikle göğüslerinizi yakından tanımalısınız. Şimdi aynanın karşısına geçin ve her zamankinden farklı olarak bu kez karnınızı değil göğüslerinizi yakından inceleyin. Göğüslerin şekli ve büyüklüğüyle emzirmenin başarısı arasında hiçbir ilişki bulunmadığı gerçeğini gözönünde bulundurarak göğüslerinize aynada yakından bakın.
Göğüslerinizin gebelik öncesi döneme göre büyümüş ve daha hassaslaşmış olmaları normaldir ve hormonal değişikliklere bağlıdır.
Toplardamarlar irileşerek daha belirgin hale gelmişlerdir. Memucunuzda yeralan Montgomery salgı bezleri de büyümüştür. Gebeliğin ikinci yarısından itibaren üretilmeye başlanmış ilk süt olan kolostrumun aktığını ya da memeuçlarında kuruyarak bir tabaka meydana getirdiğini gözleyebilirsiniz. Bunlar tamamen normal değişikliklerdir.
Bazı anne adaylarına emzirmeye hazırlık yapmak amacıyla memeuçlarını sıkmaları ve kolostrumu boşaltmaları öğütlenir. Bazı anne adayları da bunu süt üretimlerinin başlayıp başlamadığını merak ettikleri için yaparlar. Öncelikle memeucundan kendiliğinden veya sıkmakla kolostrum gelmemesinin süt üretiminin olmadığı anlamını taşımadığını bilin. Memeuçlarının belli aralıklarla sıkılması muhtemelen kolostrum yapımını artıracaktır, ancak memeucunun bu şekilde uyarılmasının güçlü bir oksitosin salgılayıcısı olduğunu ve oksitosin adı verilen hormonun da uterus kasılmaları yarattığını unutmamalı ve bunu uygulamaktan kaçınmalısınız.
Büyüklerinizden veya arkadaşlarınızdan duymuşsunuzdur: Emzirme sonucunda bazı annelerde memeuçlarında ağrılı çatlaklar oluşabilmekte ve bu durum emzirmeyi hoş olmayan bir deneyime dönüştürebilmektedir. Şimdilik şu bilgiyi aklınızda tutun: İleride memeuçlarınızda çatlak gibi problemleri engellemek için gebelik döneminde yapmanız gereken birşey yoktur. Zira bu çatlakların en önemli nedeni bebeğinize emzirme esnasında yanlış pozisyon vermenizdir. Bu konudan sonraki yazılarımızda bahsedeceğiz.
Memeuçlarınızı incelemeye başladıysanız aşağıdaki resimlere bakın:
memeucu (areola): Göğüslerin her birinde ortadaki koyu renkli yuvarlak yapı.
memebaşı: Bu yapının ortasında yeralan silindir şeklinde sütün esas boşaldığı yapı.
Eğer memebaşınızın yapısından tam olarak emin olamadıysanız:
memeucunuza baş ve işaret parmaklarınızı altlı üstlü yerleştirin ve memeucunuzu çok hafifçe sıkın. Bu hareket bebeğinizin emmesi esnasındaki etkiye benzer bir etki yaratacaktır. Bu esnada memebaşınız dışarıya çıkıyor olmalıdır. Eğer memebaşı yassılaşıyorsa veya içeri doğru giriyorsa memebaşınızın yapısı yassı ya da içedönmüş şekildedir
Yassı ya da içe dönmüş memebaşları ne tür sorunlar doğurur ve yapılabilecek birşey var mı?
Memebaşlarının yapısı kişisel özelliklere ve hormonal özelliklere göre değişen ve sizin kontrol edemeyeceğiniz bir özelliktir. Bu yapıdaki memebaşları ilk emzirmeler esnasında bebeğiniz memebaşını tam olarak alamayacağından emzirme problemleri yaratabilir. (Bu problemlerin mutlaka oluşması gerekmez, zira bebeğiniz memeucunuzu tam olarak kavradığında emme esnasında oluşan negatif basınç yassı memebaşlarının dışarı çıkmasını sağlayabilir.) Gebeliğinizin son haftalarında eczanede bulacağınız memeucu başlıklarını hergün bir saat, sonra giderek artan süreler takabilirsiniz .
Eğer kasılmalarınız olacağı endişesini taşıyorsanız bunları gebelik döneminde değil, bebeğiniz doğduktan sonra da takabilirsiniz. Bu plastik aletler memeucu etrafında negatif basınç yaratarak memeuçlarınızı dışarı çıkarırlar. Bunlar takılıyken memebaşınız nemleneceğinden işlem sonrası oluşan nemi almayı ihmal etmeyin. Gerekirse bunların delikli olan ve havalanmayı sağlayanlarını tercih edebilirsiniz.
Yassı memeuçları sorununu çözmek için yapabileceğiniz başka şeyler de vardır. Ancak aşağıda anlatılan manevralarda memeucu uyarısı sözkonusu olduğundan bu manevralar oksitosin salgısına ve uterus kasılmalarına neden olabilirler. Bu yüzden bunların bebeğin miadında kabul edildiği 38. haftadan önce yapılmasını tavsiye etmiyoruz.
Aşağıdaki manevraları dikkatlice, memeucunu hafifçe uyararak yapmalı ve işlem esnasında kasılmalarınız olursa işleme son vermelisiniz. Bu manevraların doğum eylemini başlatacak şiddette bir uyaran oluşturması beklenmemekle beraber böyle bir endişe taşıyorsanız bunları bebeğiniz doğduktan sonraya da erteleyebilirsiniz.
1-Germe egzersizleri
Gebeliğin son haftalarında uygulayacağınız bu egzersizde memeucu dokusunu el ve işaret parmağıyla kavrayın. Yanlardan içe doğru hafif bir ağrı duyana kadar ittirerek memebaşınızı dışarı çıkarmaya çalışın, birkaç saniye tutun bırakın. Memeucunuzu parmaklarınızın arasında yuvarlamayı da deneyebilirsiniz. Bu işlemi günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.
2-Hoffman tekniği
Her iki elinizin başparmağını aşağıdaki şekillerde gördüğünüz gibi memeucunuzun 3 ve 9 hizasına yerleştirin. Cilt ve memeucunu parmaklarınızı birbirinden uzaklaştıracak şekilde gerin. Daha sonra aynı işlemi 6 ve 12 hizasında yapın. Bu işlemi de günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.

gebelik.org sitesinden alıntıdır.
 
günaydınn güzell annelerimmm güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim ben birazdan arkadaşımla pendik pazarına gidecegim bakalım güzel birşeyler bulabilecekmiyim.. hepinizi çokk öpüyorum.
 
ya benim memeuçlarım:eek: içe dönük.çıkmadı daha uçları.denedim yazıdaki egzersizleri sağ göğsümden sarı bi sıvı çıktı.ama uçları çıkıyor egzersizleri yapınca.:sm_cool:
 
evet ya bende çalışıyorum malesef cumartesileri..üstelik tam gün :KK43:((( ama ne yapalım iadere edecez böyle evde de olsak bi süre sonra sıkılırdık heralde..
 
X