• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Ekim Anneleri

herkse ii dilekleri için duları için sonsuz teşekkürler :çok üzgünüm: allah razı olsun hepinizden :çok üzgünüm: bi yeri iileştirelim derken baska bi yerden hastalanıo kuzum.şimdide dünden beri 38 buculk atesle yanıoo kuzum mafoldumben hemen gecen verdiği suruplara basladım.ibufen ve katarin..onşarı içince 37 ye düşüo atesi.öksürüğü ve hapsurması var :çok üzgünüm: allahım sen koru /esirge :Saruboceq: dişlerine baktım ama daha bşi yok gibi benneyaptımki gece sadece cıtcıtlı kolsuz badisiyle yatırıyorum kızımı..üstünede yorganından nevrsimini cıkardım tek nevresim örtüyorum.olur gece uyurum falan allah korusun atesi yükselmesin dedim.ama şimdide üşütmekten korkuyorum :çok üzgünüm: kızlar yanlızım tekim bi danısacağım soracağım kimse yok :çok üzgünüm: bak bakiim atesi cok mu yoksa bana mı ööle gliyor diyebileceğim kimse yook mafoldumben cok bunaldım cok sıkıldım delirmek üzereyim mafoldumben kızımın hastalığı bi yandan caresizliğim bi yandan yanlızlığım bi yandan mafoldumben

canım dua et ..abdest al ve namaz kıl..rabbimden şifa dile..inan çok rahatlayacaksın..

herkeslere merhaba,
öncelikle dün geçmiş olsun mesajı yazan herkese çoook teşekkür ederim..çok fazla olduğu için alıntı yapmadım ama okudum.teşekkür ederim.sanki ilaçlar biraz fayda edecek giibi..oğluşun kakasının kokusu ve kıvamı değişiyo.önceden kaka yaptığında daha altını açmadan tüm oda kokuyodu.:sinifsinif:.altını alırken çok keskin bi koku oluyodu bazen zor dayanıyodum.:sinifsinif:.2-3 gündür kakasında hiç koku falan yok.özellikle eğilip kokluyomkaydirigubbakcemile3kokusuz ve kil gibi kıvamı..acaba mikroplardan falanmı öyle kokuyodu kiii:uhm:yavrum yaa,uyurkende daha az ağlıyo sanki.

ya bu velet beni yürüyen bi meme olarak görüyo artıkkaydirigubbakcemile3bu aralar sık sık memmee diye üstüme saldırıyo..uykusu gelince de meme emerek uyumak istiyo(her seferinde) bugün bi işim için yatak odasına girdim..yağızı da yürütecine koydum koridorda beni arıyokaydirigubbakcemile4çaktırmadan kapıyı kapadım bakalım napcak diye..anam bu memmeee memmeee diye diye tüm odaları gezdi.:roflol:.beni aradı..sonra yatak odasına geldi baktım ağlamaya başlıyo açtım kapıyı,aldım hemen..tişörtümü çekiştiriyo..emzirdim anam nasıl zevk alıyo adam.sigara tiryakisi gibi meme istiyo..benide yürüyen kocaman bi meme olarak görüyo sanırsam.:umursamaz:.bi ara anne diyodu şimdi yok..varsa yoksa memmeesırnaşık şeysırnaşık şey

patoşum sen gece tahılları veriyonmu, benim sıpanın da bazen öyle iğrenç kokuyo ki kakası evelki gün gece tahılı hazırlarkene birden kakasının kokusu gelir gibi oldu burnuma, mamasını bi kokladım aaaa ondan kokuyomuş, iiiiiiiiiiiirençççç -tatlicadiarzu- ay bu senin oğlan da beni öldürcek ha, meme die peşinden koşuyo ha :roflol::roflol: biz de bu aralar seninkine benzer bişi örendik, biliyon biz meme emmiyoz, bırakalı çok oldu :çok üzgünüm:ama 3-4 gündür kucağımda göğsüme yaslanıyo, ben de poposundan pışpışlıyom öle uyuyo, araara da öpüşüyoz tabi, hiç rahatsız olmuo öptüm die, daha bıyık altı gülümsemeye başlıyo, kendi kendine türkü çığırıyo bazen kaydirigubbakcemile3 bazen koltuk altıma kadar sokuyo kafasını kokumu duymak istiyo zaaar opuyorumnanaktan çok canavar oldu bu sıpalar yaa :asigim:
herkse ii dilekleri için duları için sonsuz teşekkürler :çok üzgünüm: allah razı olsun hepinizden :çok üzgünüm: bi yeri iileştirelim derken baska bi yerden hastalanıo kuzum.şimdide dünden beri 38 buculk atesle yanıoo kuzum mafoldumben hemen gecen verdiği suruplara basladım.ibufen ve katarin..onşarı içince 37 ye düşüo atesi.öksürüğü ve hapsurması var :çok üzgünüm: allahım sen koru /esirge :Saruboceq: dişlerine baktım ama daha bşi yok gibi benneyaptımki gece sadece cıtcıtlı kolsuz badisiyle yatırıyorum kızımı..üstünede yorganından nevrsimini cıkardım tek nevresim örtüyorum.olur gece uyurum falan allah korusun atesi yükselmesin dedim.ama şimdide üşütmekten korkuyorum :çok üzgünüm: kızlar yanlızım tekim bi danısacağım soracağım kimse yok :çok üzgünüm: bak bakiim atesi cok mu yoksa bana mı ööle gliyor diyebileceğim kimse yook mafoldumben cok bunaldım cok sıkıldım delirmek üzereyim mafoldumben kızımın hastalığı bi yandan caresizliğim bi yandan yanlızlığım bi yandan mafoldumben

ayyy kıyamam çocuğuma ben, celen ateşini sık sık ölç yükselmeye başlıyosa ateş düşürcü ver, bi de dra gittinizmi, bak ben gece 2 de ölçtüydüm 37.9du, 1 saat sorasına kurmuştum telefonun alarmını, benim alarm çalmadan önce herif kalkmış bi ateşini ölçim diye, bana koş çabuk çocuk 39.1 olmuş diye çığırdı, nasıl kalktığımı bilemiyom, 1 saatin içinde ateşi tavan yapmış, dikkatli ol anacım, sürekli ölç dur ateşini, biz de ateşinin ilk çıktığı gün 3 kere yıkadık 3 kere sildik sabaha kadar cııbıl yatırdım ondan gribal enfeksiyon olduydu, ah cemoşuma ah, inşallah çabucak iyileşir kuşum, biz burdayız yavrum be, kafan bozulursa bura gel, olmadı msn gel, bi şekil konuşuruz senin iyice beynin bulanmış, rahatlamaya ihtiyacın var, iice sıkılmışsın sen, gönlünü ferah tut iyileşecek inşallah :teselli:

kızlar ya bişey soracam ben yanlışmı yapıyom acep.şimdi ben şevval senaya hiç mama vermiyorum.il başlarda vermiştim sonra bıraktım.zaten direkt pütürlüye alıştı zaten.mesela ben hiç kıymayı bir kaç kez çekmiyorum olduğu gibi yiyebiliyo.
eylülmü demişti unuttum şimdi.dr u gece 3 te büyüme hormonu salgılıyolarmış tahıllı mama ver demiş.bana da dr tok tutar verebilirsin demişti(çok uyanıyo diye şikayet etmiştim) ama hep aynı uyandı ben de bıraktım.şimdik şöyle yapıyorum.sabah 10 kahvaltısı içine armut muz katıyorum.kıvamı böyle sağlıyorum yani ekstra mama katmıyorum.uyuyup uyanınca çorbasını veriyorum bebek ekmeği koyuyorum katı oluyo zaten.sonra uymadan meyve veriyorum az yiyo sadece karpuzu yiyo başka meyve yemiyo.6 gibi yine çorbası yerse biraz makarna ve de yoğurdunun yarısını yiyo.yatmadam da yine çorbası ve yoğurdunun kalan yarısını bitiriyo ve öyle uyuyo. tabi arada çorbsıyla tavuk bazen balıkta veriyorum.
şimdi sorularım şöle ki; mama vermemekle hata mı yapıyorum muhakkak vermeli miyim?
bi yerlerde eksik bişeyler yapıyomuşum gibi hep çorbaymış gibi geliyo.

tatlım yaa üzülme derdi veren rabbim dermanınıda verir..çok bunaldın anlıorum seni ama sabret tatlım yaaa:teselli: niye yanlızsın hödükün yokmu yanında:uhm: yakın olsak ben gelirdim yanına:çok üzgünüm:
saol gamzecim ..hödüğümün kendine hayrı yok bana olsun Çok üzgünüm çoook bebiş hastalıktan acaip huysuzlastı onu bile oyalayamıyo Çok üzgünüm çoook
canım allah beterinden korusun.sıkma canını haklısın ama az kaldı sende anneciğine kavuşacaksın allahın izniylea.s
amin zeynepcim...evet az kaldı..cok istiyorum inşallah gözümde kalmaz :Saruboceq:
celen bunaldın çok sabret canım artık bizim işimiz sabır.rabbim meleğine şifa versin inşallahh.üzülme canım ya biz yalnızsakta her işi başarırız evelalah.çünkü artık bir adımız daha var ANNE...sen güçlü bir annesin canım Allah ım yardım edecek sana dualarım seninle ve cemreyle:Saruboceq:
canımsın.....evet anneyim ama yapayalnız tek basına :çok üzgünüm: tecrübesiz...şaşırmış....rabbim kızıma şifa banada sabır ve akıl versin :Saruboceq:
canım dua et ..abdest al ve namaz kıl..rabbimden şifa dile..inan çok rahatlayacaksın..
nivacım akşam sırf bunun için banyoya girdim boy abdesti alıp okiim mubarek cuma gecesi die..ama kanama basladı aksi gibi :çok üzgünüm:
ayyy kıyamam çocuğuma ben, celen ateşini sık sık ölç yükselmeye başlıyosa ateş düşürcü ver, bi de dra gittinizmi, bak ben gece 2 de ölçtüydüm 37.9du, 1 saat sorasına kurmuştum telefonun alarmını, benim alarm çalmadan önce herif kalkmış bi ateşini ölçim diye, bana koş çabuk çocuk 39.1 olmuş diye çığırdı, nasıl kalktığımı bilemiyom, 1 saatin içinde ateşi tavan yapmış, dikkatli ol anacım, sürekli ölç dur ateşini, biz de ateşinin ilk çıktığı gün 3 kere yıkadık 3 kere sildik sabaha kadar cııbıl yatırdım ondan gribal enfeksiyon olduydu, ah cemoşuma ah, inşallah çabucak iyileşir kuşum, biz burdayız yavrum be, kafan bozulursa bura gel, olmadı msn gel, bi şekil konuşuruz senin iyice beynin bulanmış, rahatlamaya ihtiyacın var, iice sıkılmışsın sen, gönlünü ferah tut iyileşecek inşallah :teselli:
cok sıkıldım iboşum valla bildiğin gibi deil :1no2: sabah kahvaltıdan sonra ve gece mamasından sonra yatırmadan suruplarını veriyorum sürekli kontrol ediyorum..allahım korusun :Saruboceq:
şimdi sorularım şöle ki; mama vermemekle hata mı yapıyorum muhakkak vermeli miyim?
bi yerlerde eksik bişeyler yapıyomuşum gibi hep çorbaymış gibi geliyo.

ben sabah kahvaltısına ve gece mamasına koyuyorum devam sütünden.artık günde en az 500 mg süt almak zorundalar.eğer emzirmem yeter diosan koyma..ama benm sütüm sanmıyorum o kadar cıksın :1no2:

ben yatıyorum kızlar..hepğinize cok cok teşekkür ederim..şu kladar yazma bile içimi ferahlattı :çok üzgünüm: cok öpüyorum hepinizi :gitme:

yok ya benim sütümün de okadar çıktığını sanmıyorum.ne almalıyım yani devam sütü alacam bi de hangi mama.bu arada kaşıkla yiyo biberonla asla bişey içmiyo.yani biberon kullanmıyoruz içine su koyuyorum ama su bile içmiyo doğru dürüst hiç mi susamaz bi bebek yaa.unuttum bunu dr a söylemeyi

saol gamzecim ..hödüğümün kendine hayrı yok bana olsun Çok üzgünüm çoook bebiş hastalıktan acaip huysuzlastı onu bile oyalayamıyo Çok üzgünüm çoook

amin zeynepcim...evet az kaldı..cok istiyorum inşallah gözümde kalmaz :Saruboceq:

canımsın.....evet anneyim ama yapayalnız tek basına :çok üzgünüm: tecrübesiz...şaşırmış....rabbim kızıma şifa banada sabır ve akıl versin :Saruboceq:

nivacım akşam sırf bunun için banyoya girdim boy abdesti alıp okiim mubarek cuma gecesi die..ama kanama basladı aksi gibi :çok üzgünüm:

cok sıkıldım iboşum valla bildiğin gibi deil :1no2: sabah kahvaltıdan sonra ve gece mamasından sonra yatırmadan suruplarını veriyorum sürekli kontrol ediyorum..allahım korusun :Saruboceq:

ben sabah kahvaltısına ve gece mamasına koyuyorum devam sütünden.artık günde en az 500 mg süt almak zorundalar.eğer emzirmem yeter diosan koyma..ama benm sütüm sanmıyorum o kadar cıksın :1no2:

ben yatıyorum kızlar..hepğinize cok cok teşekkür ederim..şu kladar yazma bile içimi ferahlattı :çok üzgünüm: cok öpüyorum hepinizi :gitme:

git yat tatlım belki dinlenirsin biraz dualarım seninleopuyorumnanaktan

celencim kanama olsan da seccadenin üzerine otur ve sadece dua et.rabbim inşallah yüreğine ferahlık verir.şimdi namaz kılacam sana da çok dua edecem canım yavrna bol şifa nasip etsin rabbm.ben de yalnızım şuan çok şükür şevval sena iyi.ama yalnız olunca öyle oluyo insan.iyi geceler canım

yok ya benim sütümün de okadar çıktığını sanmıyorum.ne almalıyım yani devam sütü alacam bi de hangi mama.bu arada kaşıkla yiyo biberonla asla bişey içmiyo.yani biberon kullanmıyoruz içine su koyuyorum ama su bile içmiyo doğru dürüst hiç mi susamaz bi bebek yaa.unuttum bunu dr a söylemeyi

güzelim bende mama vermiyorum. bende ne yaalsam kararsızım bide zaten mama tarzı hiçbişi yemio illaki bizim yediklerimizden yicek...benimkide biberon kullanmıyo seninki gibi su bile içmio biberondan bardaktan içicekmiş:oklava: su vermeyi ihmal etme bardakla ver belki ozaman içer..
off naapcamı şaşırmış durumdayım sürekli emmek istiyo zaten
aman yaaa emmek isteseler bi dert emmeseler bi dert kafamçokkarıştı

güzelim bende mama vermiyorum. bende ne yaalsam kararsızım bide zaten mama tarzı hiçbişi yemio illaki bizim yediklerimizden yicek...benimkide biberon kullanmıyo seninki gibi su bile içmio biberondan bardaktan içicekmiş:oklava: su vermeyi ihmal etme bardakla ver belki ozaman içer..

aynen valla emsin de önemli değil zaten emmeyle doymuyoki.bardakla veriyorum üstü başı su içinde kalıyo.ağzına giden kardır diyorum napim.susasa içer herhal.emmeyle su ihtiyacını mı karşılıyo anlamadım ki.bizimki mamaya bayılıyo versem yer de nebilem yemek yiyo ekstra bi de mama vermeyeyim dedim kendi kafama göre uyguluyom işte.tahıllı mama yemesi gerekiyomuş ya onun için kafam karıştı benim de.neyse ya içim rahat etmiycek bari gece tahıllı mama vereyim

ben kaçar kimse kalmamış zaten haden size eyüü gecelerrr.melekler deliksiz uyur inşallahhhhh..aa miy burdaymış.sanırım geçmişi okuyo neyse miycim sana da iyi geceler.1 adet misafir de var tükanı ona bırakma sen kapa tükanı miycim.neyse tekrar iyi geceler

yavrum sen kalanları ne diye yediriyon bebeye, ne kadar yedi tamam bitti, sora başka bişi ver, bak ben ne ediyom, benim sıpa bulamaç kahvaltıdan pek hazzetmiyo, o yüzden fazla çeşit koymuyom, yumurta sarısı, peynir, 1 çay kaşığı tereyağ, 2 mama kaşığı da milupanın 8. aydan itibaren olan kahvaltısını sıcak suyla iice karıştırıp bulamaç yapıyom onu yediriyom ardından 120lik veya 90lık mama veriyom, ardından da su veriyom, mamayı kahvaltıya karıştırınca yememeye başladı o yüzden ayrı veriorum bu ara, kahvaltının içine de karıştırılabilir, ama sonrasında bol su vermek gerekiyo, 2 saat kadar sora yarım muzu çatalla eziyom, geceden mayaladığım yğurdunun içine koyyom, 1 mama kaşığı da gece tahıllarından karıştırıyorum, kıvamını koyulaştırmak için, onu da o şekil yediriyom, 2 saat kadar sora da çorbasının içine 1 dilim bebe ekmeği ufalayıp veriyom, içine de 1 tatlı kaşığı zeyitnyağ koyyom, ardından da yine 120lik yada 90lık mama veriyom, sora yine su, ikindi vakti meyve püresi veriyom kalan yarım muzu çatalla ezip pürenin içine karıştırıyom, 1 tatlı kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı pekmez ilave ediyom, akşam da 120lik mamaya gece tahıllarından karıştırıp veriyom, benimkisi biberon alıyo, bak eğer seninki biberon almıyosa başka bişeylerle kıvamını koyulaştırıp verebilirsn, mesela kahvaltısının içine yada çorbasının içine karıştırabilirsin, yada gece tahıllarıyla birlikte karıştırabilirsin, benim sıpa acayip su içiyo, çok susuyo zaar, 250ml lik biberonumuz var onu bitiriyoz bi de 100 ml kadar daha içiyoz, yemeklerden sora ben dönüp dolaşıp su veriyom, bu ara hava çok sıcak çünkü, gece 1 gibi 120lik mama sabah 5 gibi bi 120lik mama daha veriyoz, günlük mönümüz böle, susamıyosa içmiyodur belki, yada suyun tadından hazzetmiyo olabilir, ama su içmesi lazım aslında, hele bu sıcaklarda, meyve sularıyla karıştırıp vermeyi denesene, belki o zaman içer

keşke benimkisi de emseydi, şikayet etme olm, ne güzel emiyo işte beben, benim sütüm dolup taşarkene emmedi benim sıpa, nasıl gücüme gidyo biliyonmu :çok üzgünüm:

keşke benimkisi de emseydi, şikayet etme olm, ne güzel emiyo işte beben, benim sütüm dolup taşarkene emmedi benim sıpa, nasıl gücüme gidyo biliyonmu :çok üzgünüm:

yok tatlım şikayet etmiom ama sadece emmek istiyo dışardan bişi yemek işine gelmiyo.:olmaz: öle de olmaz ama biz daha kendimize günlük öğünleri ayarlayamadık..arada yiyo yemio ama mama yemek istemio bizim yediğimiz herşeyden yiyo ben daha ekmek ve makarna vermedim..yusufuma maşallah subhannallah :nazar:ne güzel yiyo..biz daha onun 4te 1 ni yemioz..sadece meyvesini hergün yiyo o kadar bende zorlamıom hatamı ediom:uhm:
çok uykum geldi gidiim yatiim bari..mirmirmirmir

yok tatlım şikayet etmiom ama sadece emmek istiyo dışardan bişi yemek işine gelmiyo.:olmaz: öle de olmaz ama biz daha kendimize günlük öğünleri ayarlayamadık..arada yiyo yemio ama mama yemek istemio bizim yediğimiz herşeyden yiyo ben daha ekmek ve makarna vermedim..yusufuma maşallah subhannallah :nazar:ne güzel yiyo..biz daha onun 4te 1 ni yemioz..sadece meyvesini hergün yiyo o kadar bende zorlamıom hatamı ediom:uhm:
çok uykum geldi gidiim yatiim bari..mirmirmirmir

yavrum yiyo da nereye gidiyo bilmem hala 7 kilo :olmaz: zorlama bebeyi, ne kadar yicekse o kadar yesin, bazen biz de yemiyoz, yemezse mama veriyom bende, bugün yemez yarın yer, zorlarsan tiksindirirsin

herkese iyi akşamlar

celencim geçmiş olsun. bende üzüldüm yazdıkalrını okuyunca. anne olmak zor. umarım çarçabuk iyileşir cemremiz. dün müsameremiz vardı. eve akşam 9 da geldim.çok huysuzlanmış batuhan.uyumamış , yememiş, oyun bile oynamk istememiş. bide bugün hiç emmedi ben okula gidene kadar. okuldan geldim. çok az zorla gibi emdi.
sonra eve geldik. birazda uykusu vardı ama bende uyutmadan önce banyosunu yaptırayım dedi. iyi suda oynadık yıkandık fln. küveten çıkardım. kıaymetleri koparıyo. küvete bakıp bakıp ağlıyo, küvete yaklaştırdım sustu. ama uyksuu da var. ağladı kuzum. bend eçok yorgundum taa hafta başından. yorgunken çok zor. sonra uyumadan önce yarı uyanık biraz emdi ve uyudu. bide ağlaken kendini bir öksürtüyor. boğazlarını tahriş edip iyice öksürtecek kendiini.bir önceki hastalığımız böyle başlamıştı zaten.tatile çıkıyorum diye sevinirken hastalıklarıyla üzecekler bizi.

celenimm geçmişş olsunn yaa :çok üzgünüm: bütün gün cemre aklımdaydı ve hep dua ettimm Allahım onu korusun iyileşsin biran önce :Saruboceq:

iyi gecelr ekim analrı , yarın son gün gelişim raporlarını veriyorum. sonrada oğlumla birlikte inşallah güzel bir yaz taili geçircem. ne zamn böyle beraber vakit geçireceğiz diye heves etiysem benim sıpacık hasta oldu. şimdi de öksürdü yine.ağladı ağladı boğazını gıcıkaldı öksürüyo. inşallah artmaz öksürüğümüz gıcıklanmada kalır. hasta bebişlere geçmiş olsun.allah annelerine sabır bebişelre şifa versin :Saruboceq:

celenim brokoli karnıbahar ve kabak idrar yolu enfeksiyonuna çok iyi gelen birkaç şey.aklıma daha önce hiç gelmemişti söylemek :çok üzgünüm: bunları sık sık yedirsen diyorum :çok üzgünüm:

İşte benim bebek :)
benim kız da emmedi bi türlü beni ne ugrastım emdiricem diyee Allah ım sütüm fıskırıyordu göğüs pedleri yetmiyordu ama zilli emmedi bir emdi bıraktı filan ne üzülmüstüm söylee anneler cıkarır memelerini salar ortaya bebeklerini emdirir bi yapamadım :sinifsinif:

vazgecip sagarak vermistim e 6.ay sonunda da süt gitti kavga bitti

Back
X