2008 Aralık Anneleri

bir dinlenmişim kızlar anlatamam çoook çok uzun süredir ve sanırım zaten bu 2.kez oluyor 23 de uyuduk umutla ve saat 04:30 da kalktık ama bir kalkış ki oda bende uykumuzu almışız sonra tekrar uyutmak için sanırım bir buçuk saatim gitti.
veeeeeeeeeee akşam oynamak için yürütecini istedi yürüteci alıp salona geçtik.biz genelde içine binmekdense hep dışından sürmeyi sevdik.kenarında duruyor bişiler mırıldanıyordu.bir ara ellerini bırakdı.5 sn kadar kaldı öyle şaşırdı ve tutundu hemen.sonra aynını bilinçli olarak denedi yine bir 5 sn kadar durdu ve geri tutundu.bu ilk denememizdi.benim oğluşumun pek bi hevesi yok yürümek için.

bir dinlenmişim kızlar anlatamam çoook çok uzun süredir ve sanırım zaten bu 2.kez oluyor 23 de uyuduk umutla ve saat 04:30 da kalktık ama bir kalkış ki oda bende uykumuzu almışız sonra tekrar uyutmak için sanırım bir buçuk saatim gitti.
veeeeeeeeeee akşam oynamak için yürütecini istedi yürüteci alıp salona geçtik.biz genelde içine binmekdense hep dışından sürmeyi sevdik.kenarında duruyor bişiler mırıldanıyordu.bir ara ellerini bırakdı.5 sn kadar kaldı öyle şaşırdı ve tutundu hemen.sonra aynını bilinçli olarak denedi yine bir 5 sn kadar durdu ve geri tutundu.bu ilk denememizdi.benim oğluşumun pek bi hevesi yok yürümek için.

hadi maşallah gökdeniz
başladı desene taydidi taydidi tay tay tay:)
allahım şu tay tayda duran sıralayan yürüme aşamasındaki bebelerede annelerinede güç versin:)valla notre damın kamburu gibi oluyor insan

bu arada sen nerelerdeydin neler yaptın elifcino.
kazeemcim yok canım bu ufak denemeler daha tay tay durmuyoz sıralıyoz koltuk kenarlarında.duvarda yada eşyalar arasında bile elini bırakmıyor.ama benimde acelem yok.ne zaman yürürse o zaman yürüsün.

kazeemcim yok canım bu ufak denemeler daha tay tay durmuyoz sıralıyoz koltuk kenarlarında.duvarda yada eşyalar arasında bile elini bırakmıyor.ama benimde acelem yok.ne zaman yürürse o zaman yürüsün.

olsun öyle başlıyorlar zaten:)
gökdenizcim zaten olayın bizle bir alakası yok ki acelemiz varmış, yokmuş
onlar hazır olmadan hiç birşey yapmıyorlar:)

insanlara açıklama yapınca burdada yapmışım.herkes yürüyodur diyo yok hayır yürümüyo diyorum tepki şu yaaaaaa üzülme tamam mı bişi yoktur onun her çoçuk bir olmaz sıralıyodur ama değilmi(buna gıcık olup bazen yok daha sıralamıyor diyorum tepkiye bak)aaaaa sıralamıyor öylemi olsun olsun canım bişi yokdur onda sen merak etme.oğlumun yürümesi yürümemesi aleme dert oldu.aleme dedikodu lazım.bunu bile kullanıyolar yazık.

koşturmaca içindeydim be gökdenizcim, okul çok yoğundu, bu aralar koyverdim gitti. :)
maşşallah sizin yavrucaklar sıralıyor, bizimki dötünü kaldırmıyor, gel de beni yürüt diyor, hakkaten bizim de sırtımız notre dameın kamburuna döndü.

insanlara açıklama yapınca burdada yapmışım.herkes yürüyodur diyo yok hayır yürümüyo diyorum tepki şu yaaaaaa üzülme tamam mı bişi yoktur onun her çoçuk bir olmaz sıralıyodur ama değilmi(buna gıcık olup bazen yok daha sıralamıyor diyorum tepkiye bak)aaaaa sıralamıyor öylemi olsun olsun canım bişi yokdur onda sen merak etme.oğlumun yürümesi yürümemesi aleme dert oldu.aleme dedikodu lazım.bunu bile kullanıyolar yazık.

salla gitsin ya, millete de laf lazım demek ki. valla ben de eşim de 15 aylıkken yürümüşüz, efeye 18 aylık olana kadar opsiyon verdim :) oğlumun canı sağolsun

yani sağlıklı olmaları önemli.geç yürümüş geç konuşmuş sorun değil.bir problem olmuş olsa zaten şimdiye çokdan anlaşılırdı.Allah sağlık versin önce.

canım normal şartlarda aslında yani uluslarası istatistiklere bakıldığında bir bebeğin yürümesi ortalama 14-16 aylarda gerçekleşiyor.en erken yürüyen toplum bizim toplumumuz(o bakımdan çabuk yoruluyoruz bence:))
dolayısıyla halk arasında yaşını karşıladı gibi bir deyim var,eğer karşılamazsa tembel sayıyor bilmiş halk jürisi:)
ama şu da bir gerçek ki nasıl bizler farklı bireylersek onlarda farklı bireyler gelişimleri paralellik gösterebilir ama bazı davranışları uygulamaya geçirdikleri zaman aarsında farklılıklar olabilir.
sen boşver milleti:)

yani sağlıklı olmaları önemli.geç yürümüş geç konuşmuş sorun değil.bir problem olmuş olsa zaten şimdiye çokdan anlaşılırdı.Allah sağlık versin önce.

Gökdenizz günaydın canım,hiç dert etme benim kız da yürümüyor.hani kızlar erken yürürdü???bir yazıda okumuştum,zamanından önce yürüyen,konuşan..vs bebekler diğerlerine göre daha hırçın,agresif oluyorlarmış.Doktorumuz 21 aylığa kadar yolu var dedi.

ya bu gece uykularınıda anlamış değilim hadi ben çalışıyorumda uyumuyor ya seninkinin zoru ne anneye eziyet ediyor.

valla bu konu tartışılır:)uyku sorunu çok ciddi.bizi en çok yıpratan kısmı bu bence.çünkü gündüz ne kadar hareketli olsalarda bi şeklde bakılıyorlar.ama gece uyumayınca onlara bakmaya halimiz kalmıyor.allah nasıl bir güç veriyorsa ayaktayız işte:)

merhaba nasılsın paparina
merhaba dandini
nasılsınız

saoğal canım,sen nasılsın?diş başladı gene bizde.azı dişi bu sefer...dün gece de elektrikler bir gitti bugün 11de geldiçkoca siteye tek trafo koymuşlar,insan sayısı az diye şimdi yetmiyor.gece donduk valla,kız hasta olmasa iyidir...

X