2008 Aralık Anneleri

merhaba arkadaşlar
düğün tebriğiniz için teşekkürler
benim kızın 5. dişi eli kulağında

dişten mi bilmiyorum sanki kulağında bişey var arada omuzunu kulağına doğru iyice kaldırıyor hep sol taraf

bi bilgisi olan var mı

merakta kaldım ona ggöre doktora gidecez şimdi

bi sıkıntılı hali yok çünkü

Okudugum kadariyla bunlar disten olurmus.
Istersen netten arastirip bak ya da ucretsiz danisma hatlarindan bebelac'in danismanlarina sor.Hatta netten milupa-bebelac adreslerini acarak da arastirabilirsin.Gecmis olsun.a.s.
Biz de alt 3.disin sorunlariyla cebellesiyoruz.

Herkese selam.ya kızlar gündür 4 oğlumun burnu akıyor aradada hapşırık.yarın dr agötürücez.daha önce başına gelen varmı?önerileriniz nedir?

bizde minik calimeromla sizi öpüyoruz canımmm
şu terleme sorununuz hala geçmedi dimi...çok geçmiş olsun maydanozcummm
yün yatak demişsin ama oda terletir gibime geliyor benimmm
ben hala üzerine ince bir pike ile örtüyorum yatağımız ise yaylı yatak sadece üzerinde çarşafı var...
daha kış gelmeden sıcaklara alışsın istemiyorum
hatta daha bir hafta öncesine kadar pencerenin üst açılımı açarak uyutuyordum ben..
yani fazla sıcak tutmaktan yada sıcağa alıştırmaktan yana değilimmm
ama doğrusu bumu onu bilemem tabiii

LiLiPuT'um cok tesekkurler. a.s.opuyorumnanaktan

Sicaklar konusunda ben de hem fikirim.vereliniortak

Yun yorganimiz kis icin,simdilerde pikeyi 2 veya 4 kat ortuyorum.Cok soguk olunca da polar battaniyesini ortuyorum.
Bu sene ne Artvin'de ne Istanbul' da ne de Inegol'de sicak yuzu goremedik.Yazimiz da sonbahar gibiydi.Sicaklardan bunalmadik bile.
Hatta kizimin yazlik giysileri pek doya doya giyilmeden kuculduler.Oglum pek hevesle sisme havuz almisti.Havuza su doldurup abisiyle serinleyemediler bile.
Dogdu dogali serin ve soguk zamanlarda ya bady ile birlikte uzun kollu giysi ya da bady
yarim kollu ise uzerine iki tane uzun kollu giysi giydirdim.Bazan da yelek giydi.Pantolonlari da ya patikli,k. corap ve tek pantolon ya da patikli ve 2 pantolon bir de corap giydirdim.
Terleme konusunu doktor ile konusmustum ve ultrason cektirdik.Bobreklerle alakasi hamd olsun ki yoktu.Artik Irsi oldugunu dusunuyorum.Benim ve esimin aileleri ve her ikimiz de abimiz de dahil cok terliyoruz.Kollari dahi terli oluyor.

Pencereyi anca gunduzleri acabiliyoruz.Birkac gece oncesinde epeyce usuduk ve gece kombiyi acarak sabahladik.Cocuklar olunca hasta etmemek icin actik.Insallah dislerinden kaynaklanmistir,belli belirsiz hapsiriyor,burun akintisi ve belli belirsiz oksurugu oluyor.

Tam da ust solunum yolu enfeksiyonu icin musait donemdeyiz.Zaten esim ogretmen ve oglum da ogrenci ve tam da bulasici hastaliklarin tasinabilecegi ortamlarda bulunuyorlar.

Aklima gelmisken sizlere sorayim.Biz tatil donusu doktorumuzla gorusemedik.Kendisi de bir sure yokmus tatile gitmis.

Seni ve kuzunu opuyorumnanaktan Sevgiler.Selametle.

Grip asilari ile ilgili sizler neler dusunuyorsunuz?Doktorlariniz neler diyorlar?

Sevgiler.Selametle.
a.s.

zepp sanırım en iyisi uyku tulumu
ama hazır satılanlarda genelde elyaf var onlar olmaz
en iyisi el emeği ... içine de hakiki yün koydun mu tamamdır ...

canim benim de aklima geldi ama
kullan bazi arkadaslar saglikli bulmamis oyle dediler
terletiyor dediler :sm_confused:

Yün konarak diktiğimiz uyku tulumunu nasıl yıkayacağız peki??Yıkandıktan sonra tahminim şekil şemal değişir. CADIARZU

Gunaydin arkadaslar
dun misafirlerim vardi gelemedim

mujdemi vereyim oglusumun 7.disi de patladi:nazar: biraz SIKIntili bu sebepten :bbo:
operim bebislerinizi ve sizi ...
daha kahvalti yapmadim; kahvalti zamani cokacimcoook

Gunaydin arkadaslar
dun misafirlerim vardi gelemedim

mujdemi vereyim oglusumun 7.disi de patladi:nazar: biraz SIKIntili bu sebepten :bbo:
operim bebislerinizi ve sizi ...
daha kahvalti yapmadim; kahvalti zamani cokacimcoook

hadi maşallah bebeşine zepcim :nazar:

selamlar;
malum ekonomi şartları hepimizi zorluyor bilhassa cocuğu olanları
şimdiye kadar hep çalıştım cocuğum olunca işten ayrılmak zorunda kaldım şimdi 10. ayının içinde bir kızım var ve artık tek maaşla geçinemiyoruz güvenilir bir bakıcı bulamıyorum cünkü burda kimseyi tanımıyorum ve devlet gözetiminde bir kreşle görüşme yaptık kızımı kabul ettiler şimdi sıra iş bulmaya kaldı
fakat benim kızım cok huysuz ve yaramaz bir bebek ne uyku düzeni nede yemek düzeni edinebildik buzamana kadar ben bile bazen zorlanıyorum huysuzluklarına.
acaba kreşte iyi bakılabilirmi bişey yaparlarmı demeden edemiyorum sabahtır kafam takılıyor napıcamı şaşırdım calışmakta zorundayım sizce ne yapmalıyım benim gibi olanlar varsa yardım ederseniz sevinirim

bakıcı ve kreş bölümünede yazdım ama sizlerin fikrinide almak istiyorum sizce neyapmalıyım

zeynepcim öncelikle hayırlısı olsun cnm ama bence alıştırma döneminde her koşulda bir zorlanma yaşayacak yani bakan kişi annen bile olsa böyle bir değişikliğe ayak uydurması için bir zamana hem kızının hemde senin ihtiyacın olacak
kreş olayı konusunda ise bakıcıdansa kreşi belli bir yaştan sonra ben destekliyorum tabi kreşin şartları öğretmenlerinide iyice araştırarak,çünkü en azından toplu olarak yemek saatleri yaşıtlarıyla oyunlar uyku saatleri daha düzenli yani bakıcıya yaptığı nazı çocuklar çoğu zaman kreşte yapamıyor ve yaşıtlarıyla iç içe olmasıda onu daha sosyal kılıyor
ben şu an çalışmadığım için kreş değilde yaşını doldurduktan sonra oyun grubuna vermeyi düşünüyorum oğlumu çünkü yalnız büyümenin etkisiyle biraz asosyal şu an
ama neticede kararı verecek olan sizsiniz ve umarım allah gönlüne göre verir ve hiç zorlanmadan adapte olur bebişin

kazemcim sağol canım ya o kreşe veren bir arkadaşımla görüştüm şimdi ben 2 cocuğumada verdim cok güzel bakıyorlar ve ilgileniyorlar dedi ama işte sıkıntım benim kızım cok huysuz ayakta 1 saat sallarım öyle uyur yemekleri düzensiz bazen yer bazen yemez uykuda ağlayarak kalkar ve 1 saat susmaz ben kızımdan yana endişeliyim kabaca bir tarif olucak ama döverlermi diye cok korkuyorum acıkcası

zannetmiyorum cnm dövecekleirni ama tabi gerçekçi olmak gerekirse tv de falan okadar şey duyup görüyoruzki seni çok iyi anlıyorum endişelenmekte haklısın bence biraz zorluk çeker biz anneler daha duygusal davrandığımız için bir ağlayınca dayanamıyoruz
ama şöylede bir gerçek varki sonuçta eminim daha zor çocuklarda kreşe gönderiliyor yani senin kızından daha zor çocuklar alıştığına göre eminim oda alışacaktır ama ben senin yerinde olsam ilk hafta rica edip bir yarım saatte olsa yanında olmak şartıyla yazdırırdım çocuğumu yani gözlemlemek adına

yarın gidip yarım günlüğüne gözlemlicem bakalım onlar kızımla kızım onlarla ayak uydurabilecekmi eger olursa hemen iş bulup başlamam lazım off offf nedir bu annelerin cilesi

X