Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bugün ogluma muzlu yogurt yaptım yedirdim cok hoşuna gitti
tarif:
3 kaşık yogurt
yarım muz
3 kaşık aptamil devam maması
Afiyet olsun Yağız'a. Bizimki havuş suyuna bayılıyo Lora cım. Dün de elmalı yoğurt verdim (malesef hazır aldım denemek için. Sütaşındı) ona da bayıldı. Ben sadece azıcık tatsın dedim. Nerdeyse vermiyorum diye ağladı beyimiz.kizlar ogluma elma püresi verdim cok sevdi ama havucu cok begenmedi malesef
Canım ben de bi türlü tutturamamıştım. Baya sulu oldu ama benimki. Neyse bi daha deneyeyim bakalım. Ali'miz nasıl büyümüştür inşallahhbende yoğurdunu mamayla mayalıyorum yoğurt cıvık oluyo bebelacın beslenme uzmanını aradım ben mi yanlış mayaladım die hayır dedi mamayla yapılan yoğurtlar böyle olur böylesi daha sağlıklı dedi aslında doğru sütün içindeki bakterilerden dolayı daha kıvamlı tutuyo hani bilmeyenler varsa benim gibi yanlış mayaladığını düşüneneler nacizhane bi fikir
Afiyet olsun Yağız'a. Bizimki havuş suyuna bayılıyo Lora cım. Dün de elmalı yoğurt verdim (malesef hazır aldım denemek için. Sütaşındı) ona da bayıldı. Ben sadece azıcık tatsın dedim. Nerdeyse vermiyorum diye ağladı beyimiz.
Canım ben de bi türlü tutturamamıştım. Baya sulu oldu ama benimki. Neyse bi daha deneyeyim bakalım. Ali'miz nasıl büyümüştür inşallahh
ben de benim yaptığım muhallebi tarifini yazayım..
şu an için bize tam geliyor miktarı:
100 ml su
1 çorba kaşığı pirinç unu
muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta pişirilir.
ocaktan alınca içine 3 ölçel devam maması katılıp,hemen karıştırılır.
afiyetle löp löp mideye indirilir
ben ek gıdalara yenı geçtim,acıkcası pek muhallebı nasıl yapılır bilmiodum.tarifin iyi oldu.fakat ben bunu kasıklamı yedırecem.gecen arkadasımda gördüm.nişastayla yapmıştı,bayagı suluydu.bıberonla yedırdi.bıraz önce bu tarıfı yaptım bayagı katı geldı bana.kabız yapmaz dimi....birde hemen yenmesı mı lagzım enfazla nekadar durursa bozulabılır kızlarrr......
Canım ben de bi türlü tutturamamıştım. Baya sulu oldu ama benimki. Neyse bi daha deneyeyim bakalım. Ali'miz nasıl büyümüştür inşallahh
büyüdede yaramazlıklara başladı bile çok huzursuz dünden beri zor uyutuyorum eğer kokusu ve tadı yoğurt gibiyse tutumuş demektir beslenme uzamanı öyle dedi versemmi vermesemmi diye tereddüt etmiştim ama kokusuda tadı yoğurt gibiydi sadece suluydu öyle oluyomuş zaten hazır mamayla yapılanlar
evet mamayı direk muz ve yogurt karışımının icene koydum , bide yogurdum sulu tutmuş suyundan da kullandım oglum severek yedi dr demişti mama yogurdun icine koyalbilirsin ögün olarak yigebilir böylelikle
aynen benimkide sulu olmuştu hatta annem alay etmişti yoğurdu tutturamadım diye,demekki mamadan yaptığımız icin öyle oluyor..bende çorba yapmak istiyorum ama bazıları 5.ayda başla diyor daha erken midir?
ayyy teşekkür ederim canım. bende yoğurt verdiğim öğünde fazla doyurucu oolmadığı için üzülüyordum artık bende mama katarım içine.
arkadaşlar bileniniz varmı salatalık acaba yedirilebiliyomu azıcık tattırmak amaçlı rendelesem olurmu acaba dokunurmu dokunmazmı hiç duymadım açıkçası
yok canım sera salatalığı vermemde zaten yani hangi aydan itibaren öneriliyo falan diye merak ettimsalatalığın orjinali çıktımı yani bahçe sanırım çıkmamıştır bence bekle biraz daha çünki seralarda yetişmiş okadarda vitaminli bişey olduğunu sanmıyorum zaten