- 21 Temmuz 2006
- 9.312
- 21
- 45
Merhaba arkadaslar bebisler nasil :asigim:
benim ki kucagimda : ) :asigim:
sizlere tarif verecegim umarim isinize yarar yerimseniben
sebze çorbası: 3-4 su bardağı su, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45 dakika kapaklı kapta pişirilir. Tel süzgeçle hiç ezmeden suyu bir başka kaba alınır. Bir çay kaşığı irmik ilavesiyle tekrar 5-10 dakika pişirilir. Sıvı miktarı 200 gram olacak şekilde ayarlanır.
karışık sebze püresi: Havuç ve patatesin yanına 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler eklenir. Örneğin ilk gün 3-4 yaprak maydanoz, ertesi gün maydanoz ve bir kaç yaprak ıspanak, sonraki gün ilaveten dörtte bir enginar, daha sonra dörtte bir domates gibi .. Tel süzgeçten ya da blenderden geçirilir .
Altıncı aydan itibaren sebze çorbası ya da püresine 1 yemek kaşığı kıyma (3 kez çekilmiş yağsız sinirsiz dana) eklenebilir yerimseniben
yorgurt tarifi soran arkadaslara ,ben aynen boyle yapiyorum ;kaydirigubbakcemile5
Süt kaynatılır(hazir sut tercih ediyorum o zaman kaynatmaya gerek yok ), elin dayanabileceği sıcaklığa kadar soğutulur. 1 litre süt içine bir çorba kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak eklenir, yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeksizin sıcaklığını koruyabilecek şekilde 3-4 saat bekletilir.
bebisler alti ayi bitrince kahvalti karisimini tavsiye ederim ben buyuk oglusa cok yaptim bundan ;6 ayi doldurunca bu oglusa da verecegim :asigim:
Süt, beyaz peynir, reçel, pekmez, ekmek veya bebe bisküvisi başlıca malzemelerdir. Tuzu alınmış bir parça beyaz peynir ve reçel sütle ezilir. Karışıma ekmek içi katılır. Bu amaçla 3-4 bebe bisküvisi kullanılabilir. Kahvaltıya önce 1-2 tatlı kaşığı olarak başlanır, miktarı giderek arttırılır. Bal vermeyin arkadaslar 1 yasindan once allerji yapapabilir . İstenirse 1 çay kaşığı yağ eklenebilir. Bir süre sonra peynir, reçel, yağ ve ekmek sütten ayrı olarak verilebilir.
simdilik bu kadar aklima gelenler daha devam edecegim ...kaydirigubbakcemile5
slm kızlar hepinize güzel pazarlar
kızlar dün ilk defa ek gida verdim kızıma.yarım elma suyu ve yarım havuç suyu sıktım.ama kızım ne elma suyunu nede havuc suyunu hiiiiiçç sevmedi.cok memeye düşkün ama acaba karnı toktuda ondanmı sevmedi diye düşündüm bide açken denicem.ayrica kızlar muhallebiyi nasil yapiyosunuz bi tarif verirmisiniz merak ettim.ya ne zor işbu ek gıda
kafamçokkarıştı.ne verecegimi bilemiyorum azcık bana tam açıklayici bişiler yazin kızlar ya.tşk ederim.öptüm hepinizi
merhaba mutlaka az olarak vermelisin bebegine ek gidayi ..
ust bolumde anlatmistim umarim yardimci olur
hic zor degil zamanla alisir ...
eger sutun yetiyorsa 6 aydan once hic verme kaydirigubbakcemile5