Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2008 aralık anneleri bebeklerinin doktor kontrolleri ve aylık gelişimleri..

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Ben de rotavirüs aşısını sağlık ocağında sordum. Gerek olmadığını çünkü yakalanma riskinin çok düşük olduğunu söylediler. Ayrıca nette araştırdığımda amerika da çocuk ölümlerine neden olduğu için artık yapılmadığını okudum.:uhm:

benim tatlı oğlum ahmet doruk doğduğunda 3755 gr , 52 cm di

1. ay kontrolünde 4800 gr , 55 cm olmuş oğluşum

kalça usg si çekildi çok şükür normal herşey

zaten dr a bir sürü şey sordum hepsine normal dedi

2. doz hepatit aşımızda oldu bugün bir çıkışta her işi hallettik geldik soğukta koştura koşturadelikafadulden

şimdi dinlenme zamanı

fas ilkim sağolun arkadaşlara.s.
allah hepimizin yavrularını nazarlardan korusun sağlıkla sıhhatle analı babalı büyümelerini nasip etsin inşallah:Saruboceq:

maaşallah kuzularımıza nazar değmesin benim kızımda iyi gelişiyormuş doktor dedi ama şubatta işe başlayacağım doktorda sütünü şimdiden sakla dedi en azından 4 aylık olana kadar mama takviyesi yapmasak diyor bakalım sütüm yetermi sonuçta pompayla zor olacak ALLAH yardım etsin diyorum

benimde süt saklamam lazım ama benim buzdolabımın derin dondurucusu yok, o yüzden son iki hafta stoklamaya başlayacağım inşallah, doktor buzlukta en fazla o kadar dayanır dedi çünkü

Selam kızlar;
Biz de bugün 1 ayımızı doldurduk.:teytey: İnşallah pazartesi gidip aşımızı olacağız boyumuzu kilomuzu ölçtüreceğiz. Eve gelir gelmez listemize eklenmek üzere gelişmemizi bildireceğiz. Tüm bebişlerin gelişimi çok güzel maaşallah. İnşallah bizimki de öyle olur.

Kızlar bu arada ben birşey sormak istiyorum erkek çocukları kabakulak olmasınlar diye bir aşı yapılıyormuş. 2.5 yaşına kadar yaptırılırsa kabakulağı çok çok hafif geçiriyorlarmış. Sizin bu konuda bilginiz var mı? Sanırım özel bir aşı. Bir de aşı kartında yazanlar dışında hangi özel aşıları yaptırmayı düşünüyorsunuz. Bilgi verirseniz sevinirim.

Fas liste süper canım.Sen kaptın bu işi
Aralık bebelerimizin hepsinin maşallahları var
Benim kızımın boyunu ve kilosunu yanlış ölçtüklerini düşünmeye başlıyorum ama artık.Neredeyse Zea'nın kızlar benim kızı geçecek:)

fas cım ellerine sağlık liste çok güzel olmuş.yalnız listede iki sütu daha açıp aylık kilo ve boy farkını yazarsak daha iyi olmazmı acaba bu sadece benim fikrimdi eğer sizce de uygunsa

edoşum bence sağlık ocağındağında yanlış ölçüyorlar. bizim kız 52 cm. doğdu 20 günlükken sağlık ocağındaki ebemiz çağırmıştı. tam 58 cm olarak ölctü boyunu.. yuh dedim 20 günde 6 cm uzamaz herhalde.. aynı gün doktora da gitmiştik orda 56 cm çıkmıştı. e yani 2 cm az fark değil..

listeyi beğenen arkadaşlara teşekkür ederim. elimden geleni yapmaya çalışıyorum işte :)

mihenkcim eğer diğer arkadaşlarımız da onaylarsa hemen eklerim aradaki fark sütununu.. benim için sorun değil yani. bir formule bakar.. listeye yeni birileri gelmediği için koymuyorum tekrar.. hadi artık zenginleşsin listemiz yaaa.

slm kızlar bizde 1 aylık olduk yarın aşımız var ve 1. ay gerçek bilgilerimizi öğreneceğiz zahmet olmazsa fas teyzemiz onları değiştirir en son 17 günlükken ölçmüştük ne kadar büyüdü tosunum merak ediyorum

bide arkadaşlar ben oğluşumu babasının tüm karşı çıkmalarına rağmen doğar doğmaz sünnet ettirdim ve iyki yaptırdım diyorrum sünnetle ilgili hiç bi ağlaması rahatsızlığı olmadı ve göbeğinden önce iyileşti bakım olarakta bi krem sürülüyodu her alt açmada
erkek bebek anneleri bence geç kalmış değilsiniz ne kadar büyüsede o acıyı çekecek bizde kıyamıyoduk ama onun sağlığı için bence erken yaptırılmalı herkesin kendi bileceği iş tabi

kızlar biberon yıkamak için özel deterjan falan varmı adını bilen varsa yazabiirmi.şuan daha mama yemiyo oğlum ama şubatta işbaı yapıcam mecbur aralarda mama vericek annem sütümü pompayla çekiyoruma am çok çok gelmiyo ancak onu doyuruyo şimdilik fazlası yok yani

canım olabilir
benim de hastanede 55 cm 4800 ölçtüler sağlık oocağında 5200 ve 51,5 cm ölçtülerkafamçokkarıştıoğlum doğduğunda 52 cm idi zaten kısalmadıya bu çocuk
eve geldim kendim ölçtüm 55 cm çıktı bende hastaneye güvendim
zaten hastanede oğlumu soydular iyice bezine kadar
sağlık ocağındaki 400 gr fark kıyafetlerden geliyo sanırım
evde tartı varsa kendin tartıl sonrada bebekle tartıl bakalım canım ne çıkacaak

kızlar havuç suyu cok süt getiriyor diyorlar..
deneyen oldu mu..
katı meyve sıkacağıyla sıkmak lazım aslında..
bol süt lazım ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…