merhaba zeseze özlettin kendini. umarım herşey yolundadır.merhaba
yağmurcum üzülme canım ya. yemiş işte. bence buradaki bebeklerin yediklerine bakarak az yediğini düşünme yavrucuğunun. yedikleri ona yeterli geliyor demek ki annesi. zorladıkça tiksinir yemek yemekten. keyfi nasıl istiyorsa 1 yemek kaşığıysa 1 yemek kaşığı.
aç kaldığında mutlaka yiyecektir. unutma insanları harekete geçiren tek şey DÜRTÜLERİDİR.
farklı dönemleri oluyor. benimki iştahı çok yerinde bir bebektir normalde ama bu aralar yemiyor. bak bi arkadaş yazmış geceleri kalkmazdı şimdi kalkıyor diye. bi günleri bi günlerini tutmuyor.
üstlerine vardıkça savunma mekanizmaları gelişiyor olumsuz biçimde. inanılmaz İNATÇI oluyorlar. zorlama sakın annesi.
merhaba
yağmurcum üzülme canım ya. yemiş işte. bence buradaki bebeklerin yediklerine bakarak az yediğini düşünme yavrucuğunun. yedikleri ona yeterli geliyor demek ki annesi. zorladıkça tiksinir yemek yemekten. keyfi nasıl istiyorsa 1 yemek kaşığıysa 1 yemek kaşığı.
aç kaldığında mutlaka yiyecektir. unutma insanları harekete geçiren tek şey DÜRTÜLERİDİR.
farklı dönemleri oluyor. benimki iştahı çok yerinde bir bebektir normalde ama bu aralar yemiyor. bak bi arkadaş yazmış geceleri kalkmazdı şimdi kalkıyor diye. bi günleri bi günlerini tutmuyor.
üstlerine vardıkça savunma mekanizmaları gelişiyor olumsuz biçimde. inanılmaz İNATÇI oluyorlar. zorlama sakın annesi.
evet yagmurcum üzme kendini bu kadar en azından anne sütü alıyor
zorlama bebeğini emin ol ters tepki yaratıyo bende yasadım hatta neler cektim :teselli:
ama sonra inat ettim her ne kadar içim erisede ısrar etmedim
iyice acıkana kadar akşama kadar 50cc süt içtiği günleri bilirim senağlama
ama dayandım ısrarla o kendiliğinden ağzını acana kadar zorlamadım
ama şimdi birşey görünce kendi gelip 'mamma' deyip istiyo yerimseniben
birde kahvaltı karışımını değiştir derim doktorum bana tadları ilk önce sade ver karıştırma demişti
cocuk sonra ne yediğini anlamıyormuş sonra karıştırmaya başla demişti.
yağmurcum bende yeni yeni yaşıyorum bu iştahsızlığı. ne yapılması gerekiyor inan ki bilmiyorum.tecrübeler ve dr lar zorlamamak gerektiğini söylüyor bende öyle davranıyoru her ne kadar üzülsemde.
Canım benim şimdi beni daha iyi anlıyosundur eminim...seninki en azından geçici bir durum...çocuk daha kendine gelemediki ne yapsın ne yesin annesi...inşallah bir iki güne kalmaz toplar kendini...o zaman seni üzmeden yemeklerini yer güzel güzel..rabbim kimseye vermesin iştahsızlığı zor valla çok zor....
Canim bebgin baska cocuklarla biraraya giterebilirsen cok iyi olur cok faydasini gorursu,Benimki burda mahalede baya cocuk var onlardan gorup benimki de yemek istiyor.Gercekten diyer cocuklardan cok sey ogreniyor da.Mesela artik kendi kendi dayre ici nde donebiliyor,sise kapaklari onceden bastirarak kapatmiya calisiyordu simdi onlardan gorup cok nazikce cevirip aciyor ve kapatiyor.
Ben de istanbuldayim auropa yakasindayim sen hangi tarafindasin yakin ise gorussek?
yamurcum,sultan cifliginin cebici mahalesinde en yakin arkadasim oturuyor kardesim sagilir.Kac kez gittim oraya.Acaba size yakin mi,sonraki kez gitigimde seni de cagririm,goruselim,sana yakin mi acaba,Arkadasim bebegim ocak 2008 de dogumlu uc anne uc bebek grubumuzu kurabiliriz.
--------------------------------------------------------------------------------
sanberkin 9 cu disi cikti bugun.
sabah misir unu pisirdim icine yumurta sarisni,peynir ve ekmek kattim ancak yarim kase yedi,1 kucuk kavanoz kadar meyve puresi yedi.
oglende de ancak yarim kase yedi,birkac tane uzum
ikindi meyve puresi ve bir parca kek guzel yedi
.aksamda 1 kase bitirmedi,5 corba kasigi yourt ve kucuk 1 domates yedi.
Aaaaaa çok sevindim....Cebeci yakın bize.....eşim brakır beni tabi....ayyyy çok hoş olur valla....buradan bir iki arkadaş daha bulsak ne hoş olur...bulmasakta önemli değil üç kişide yeter aslında...bak heyecanlandım şimdi...sen bir an önce gelmeye bak arkadaşım olurmu?
ne kızıyosun kızzz naniknanikNiye doğru dürüst kmse girmiyor buraya bizim gibi iştahsız bebek annelerine yol gösterir burası diye düşünmüştüm baştan ama birkaç kişinin dışında kimse bişey yazmıyo.....özellikle kahvaltılık yeni tarifler arıyorum ama bulamıyorum...Neyse bugünkü menümüzü yazayım...
Sabah; karışımından sadece 5 kaşık yedi...(yulaf ezmesi+süt+bal+3 bisküvi+peynir+ birazcık haşlanmış elma ) çok canım sıkıldı tabi saatlerce moralim düzelmedi...yarına ne yapayım nasıl hazırlayayım bilemiyorum artık....
Ara öğün; meyve püresinin tamamını yedi çok fazla değildi zaten kasenin dibindeydi...( çeyrek muz+1 dilim elma+çeyrek havuç,+4 tane üzüm)
Öğlen ; 5-6 kaşık sebzeli makarna püresi +4-5 kaşık yoğurt yedi...
Ara öğün ; 1 danino+7 tane üzüm yedi sadece...
Akşam ; 5-6 kaşık etli pirinçli fesleğenli domates çorbası + 3-4 kaşık yoğurt yedi...
Yatarken ; Muhallebsiinin içine biraz meyve+ceviz+badem+fındık koydum 7-8 kaşık yedi zorumla...
Öğünlerini azar azar yediği için gün boyu meme meme diye peşimde gezdi tabiii vede sürekli emdi...