Bebek Beslenmesi 2008 annelerinin beslenme programı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canlarım oğluşlarımın dün yediklerini yazıcam ama saat ögün yazamam
KAHVALTIeynir,zeytin,tahin,bal..bitince 1 kaşık balık yağı
ARAekmezde pişirilmiş balkabagı
ARA:çeyrek haşlanmış mısır
ÖĞLEN:tarhana çorbası
ARA: meyve rendesiyle birlikte danino
AKŞAM:1 köfte 3-4 kaşık pirinç pilavı
YATMADAN ÖNCE:200cc biberon maması

kızlar her zaman yazamıyorum düzenli yemiyorlar bazen yabi bu yukarıdaki yazdıklarımıdan eymenin yemedikleri var

egenin dün yedikleri
KAHVALTI
(saat 6 gibi uyanıp yaklaşık 225 cc tahıl karışımı+bebe büsküvi+süt+bal karışımı içiyor
sonra tekrar uyuyor bu yüzden kahvaltı yapması saat 10:00 u geçiyor)
1 dilim kaşar 4-5 kaşık labne yarım dilim ekmek
normalde ara öğünde yoğurt puding yada meyve suyu falan içerdi ama biraz rahatsızdım ilgilenemedim
sonra uyudu uykusunda yine 225 cc kadar tahıl mama büsküvi süt karışımını içti

maalesef bizim öğle yemeğimiz ikindiyi buluyor uyuyup uyanması
İKİNDİ
yarım kaseden fazla kıymalı sehriye corbası
AKŞAM
yarım kase kadar yine kıymalı sehriye corbası küçük bi dilim biftek bir kaç kaşık yoğurt
saat 21:30 gibi gece uykusuna yatıyor ve saat 23:30 gibi yine biberon içine karışım hazırladım onu içti

dun
SABAH 2 corba kasigi sehriyeicinde peynir,tereyagi ve peynir.yaninda meyve suyu,sut istemedi birkac yudum icti ancak
ARA 1 medine hurmasi
OGLEN aksamdan kiymali bulgur corbasi yarim kase,3 corba kasigi karnabahar,birkac lokma balik,pekmezli meyve puresi
IKINDI 3 cr ks yogurt,100 gr meyve puresi,2 cay kasigi pekmez.
AKSAM yarm kase patatesli bezeliye yemegi,2 corba kasigi yogurt,3 corba kasigi pudink,1/2 dilim ekmek

fikriyecim sehriyeyi nasıl veriyosun anlamadım
önceden haşlıyo musun
bi de neden sehriye tahıl için mi

evet canim sehriyeyi hasliyorum.Bazen pistikten sonra yumurtasini ekleyip daha 2 dk karistirarak pisiriyorum,sonra da tereyagisini ve peynirini ekliyorum.Bunu cok seviyor ve genelde rahatsiz oldugu zamanlarda yapiyorum.Bazen ise sehriyeye onceden haslamis yumurta icine eziyorum,bunu eger haslamis yumurta yemek istememis ise hemen 10 dk sehriye haslayip karisimi yapiyorum.Sanberk tahil mamlari ancak daninoyla karistirinca yer ama onu da her zamn degil.Sehriye de ekmek yerine geciyor diye veriyorum sabahlari.

Genelde Sanberk ayri yer kahvaltisini ama bu son gunlerde dis cikiyor herhalde yemekle ek ara iyi degil.sirf yesin diye sabh en sevdigi sehriye yepiyorum ama yineden cok az yiyor.
SABAH sehriye,eynir,yumurta ceyrek kase yedi,biraz ekmezli meyve suyu,biraz sut,2 zeytin.
OGLEN 1 kase aksamdan bezeliye yemegi,1/2 kavanoz pekmezli meyve puresi,1 cay kasigi hindistan ceviz ici,1/2 dilim ekmek.Sanirim ara vermedigim icin oglen yemegi daha iyi yed'
IKINDI bir babymiz kadar yogurt,1 kinder pingui
AKSAM 1 kase corba(kereviz,balkabagi,bulgur,pirinc,sari mercimek,sut)
YATMADAN ONCE 1 dilim armut,60 ml aptamil

--------------------------------------------------------------------------------

bugun yedikleri
KAHVALTIDA 1 yumurtadan biraz kaldi,130 ml aptamil,1 ceviz,1 tatli kasigi hindistan ceviz ici,1 t.k. pekmez,1/2 kavanoz meyve puresi.
OGLEN aksamdan kalan mercimek ve kereviz-karnibaharli corba-tolam 1 kase,1/2 dilim ekmek,2 cwviz buyuklunde kofte,1/2 kavanoz meyve puresi
IKINDI 1 babymix kadar yogurt.1 danino
AKSAM 1 kase corba(bezelye,brokoli,havuc,atates,pirinc) 2 ceviz buyuklunde kofte,1/2 maydanoz
YATMADAN ONCE 1 danette,40 ml sut

fikriyecim neden normal süt değil de aptamil kullanıyosun

fikriyecim neden normal süt değil de aptamil kullanıyosun

bunu ictigi icin,normal sutunden tek bu muzlu aromali olanlardan iciyor.ama bu muzlu olani ve gunluk sutu karastirip veriyorum boyle icer ancak.
normal yogurdu iydirmek icin de babymix veya danino ile karistiriyorum.:lepi:

ne zamandır kimse yazmamış bizim iştahımız pek yok bu aralar ama şimdilik kahvaltısını yazayım

toplamda sanırım 1 dilim ekmek eder toplasak
bunu tahinli pekmezle yedirdim birazını da krema peyniri
1 tane zeytin çeyrek salam 1 kayısılı danino

arada da yarım kivi yedirebildim

öğlene kıymalı şehriye çorbam var umarım yer

arkadaşlar siz yazmayınca benim de yazasım yok.Burcu yazmış bari ben de yazayım bu topik de canlansın.
kahvaltı haşalamış yumurta,1 tatlı kaşığ labne peynir,yarım dilim ekmek,1 çay bardağı süt
ara 1 dilim elma,1 bisküvi
öğlen 1 kase çorba(mercimek,patates,havuç,bulgur,salça,soğan,tuz ve yağı),1 köfte,yarım dilim ekemek,1 kavanoz meyve püresi,1 tatlı kaşığı pekmez.
ikindi yoğurt,keke ve ceviz hazırladım
akşam henüz karar veremedim.

planladığım gibi yemedi
ikindi yoğurt,1 çorba kaşığı tahıllı mama,1 muz
akşam 1 kase patates yemeği,1 çay bardağı meyve suyu
gece süt

Son düzenleme:
fikriye evet canım kimse uğramıyor doğru düzgün

ben egeye hiç tam bir yumurta yediremedim imreniyorum sanberke
maşallah iştahı cok iyi nasıl yediriyorsun bunca şeyi ege tüm bunları bi gün yese 1 hafta bi şey yemez herhalde :umursamaz:

ege tam yumurta yemeiği için bende bıldırcın yumurtası yediriyorum hem küçük hem protein değeri daha yüksek

ege tam yumurta yemeiği için bende bıldırcın yumurtası yediriyorum hem küçük hem protein değeri daha yüksek

evet canım ben de onu diyecektim,tam yumurta yemezse ondan ver.ama onu da hergün vermemek lazım.

canım sanberk sabah uyandığında süt içmiyor onu kahvaltıda veriyorum bide az içiyor bir çay bardağı en fazla 140 ml içier.
yumurtayi yidirken birkaçlokma yumurta biraz süt içiriyorum böyle bir yumurta bitiriyor.

kızlar ben de aralık annesiyim, hoş benim oğlum hiçbişe yemiyor ama nacizhane tavsiyem: yumurta ile sütü bir arada vermeyin; süt, yumurtadaki demirin emilimini azaltır. bunun yerine meyve suyuyla kahvaltı yaptırırsanız demir emilimi artar. yemeklerden 2 saat önce veya 2 saat sonra süt vermeniz demir emilimi açısından çok daha iyi olur.

evet canım öyledir ama maalesef başka seçeneğimiz olmuyor bazen.Benim oğlum başka şekilde pek süt içmez.Ama ikisi birden tükketmek hiç bir zararı yok onun için vermekten bir sıkınca görmüyorum.
Bu demir ve kalsyom olayı her dr faklı bir şey söylüyor.Ama bunu da söyleyim demire zengin olan pekmez aynı zamnda kalsyomda var...bu durumda ne yapacaz?
Gwrçekten kafa karıştırıcı bana göre bebek ne yerse onu verilmelidir.

sanberk de yemeyi biraz azaldı ama ne kadar istiyorsa o kadar veriyorum.2 sebeb vardır köpek dişleri yolda veya büyüdüğü için daha az yemeğinden ihtiyacı vardır.
kahaltı herzamnki gibi haşlamış yumurta,süt,1 danino içine 2 çk 8 tahıl ve 1 çay kaşğı tahin.1 ceviz
ara 1 tane tarçınlı bisküvi,yarım çay bardağı meyve suyu
öğlen haşlamış brokoli ve havuç,sebzenin suyunda pişirilmiş pilav,1 tane köfte,1 çorba kaşığı yoğurt
ikindi 1 babymix,1 muz,3 tane kestane,1 tarçınlı bisküvi
akşam 1 kase etli tel şehriye çorbası,ekmek,meyve suyu
süt istemedi

ege sabah bi parça tahinli pekmezli ekmez bir bıldırcın yumurtası bi küçük dilim kaşar yarım dilim salam
öğlen dışardaydık yanıma pirinçunu irmik süt tereyağla mama hazırlamıştım biberon maması şeklinde onu içti akşam bir kase kıymalı şehriye corbası yarım kase yoğurt yedi şimdi meyveyi nasıl yedirsem diye düşünüyorum ama bunları yemesi bile benim için cok büyük bi mutluluk ne zamandır yediremiyorum:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…