İlköğretim Yorum ve Soruları 2008-2009 1.sınıf öğretmenleri

kolay gelsin dicem ama gelmiştir inşallah
l ve e o kadar karıştırılıyorki başa bela
ben a yı da verdim bugün yapmakta en çok zorlandıkları harf oldu
hala da yapamıyorlar bakalım sonumuz ne ollcak acaip başım ağrıyor

l yi verdim.alıcaklar gerçi ama.velilr beni deli ediyor,,

sınıftan cıkmıyorlar.bunalttılar beni.

8ögrencimin ev ödevlerinide anneler yazmış.. nasıl bir mantıksa..

bazı velilerde e vde çok dövduk yazamadı diyor....

iyi o zaman ben her saniye bir öğrenci döveyim....

keske köy örtmenı olsaydım yaaa.....

Slm benim oğlumda 1 sinif ama cok zorlaniyoruz yazmaklada e l a verildi bu güne kadar la le okumak zor laniyo al ele elle lale ela el yazarkende e l biraz kötü yaziyo l yi cok bacakalrini cok ayiriyo isteyerek yazmiyo bana ne önerirsiniz ödül lede yazmak istemiyo agliyo yardimci olursaniz cok sevinirim tesk

biçok çocuk zorlanıyor tabi anne kucağından gelip belirli kurallar dahilinde soğuk sıralarda oturmak kolay olmasa gerek
sabırlı olun öğretmeniyle işbirliği içinde devam edin
çocuğunuzla sık sık konuşun yapabileceği konusunda telkinler verin
en önemlisi bu zaten çocuk yapacağına inanırsa yapıyor cidden
bende e l a yı verdim
bugüne kadar inci gibi yazan çocuklar işin içine a girince afalladılar
en çok a da zorlandılar
şu tatil iyi oldu ama çocuklar öğrendiklerini sindirsin azcık hem de dinlenmiş olurlar
tecrübelerim sonrası tatil sonrası daha iyi olcak diye düşünüyorum

Slm benim oğlumda 1 sinif ama cok zorlaniyoruz yazmaklada e l a verildi bu güne kadar la le okumak zor laniyo al ele elle lale ela el yazarkende e l biraz kötü yaziyo l yi cok bacakalrini cok ayiriyo isteyerek yazmiyo bana ne önerirsiniz ödül lede yazmak istemiyo agliyo yardimci olursaniz cok sevinirim tesk

benimde var böyle bir öğrencim.1.. sınıfta bayağı yordu beni de annesini de.Anne ve baba ayrı olduğu için her isteği yapılmış.Nazlı mı nazlı.Annesiyle sürekli iletişim kurdum.Oyunu ve müziği çok seviyor.Oyunlaştırdık çoğu şeyi.Onun için eğlenceli hale getirdik.Çocuğunuzun sevdiği şeylerden faydalanabilirsiniz.Ders olduğunu çaktırmadan birşeyler vermeye çalışın.Benim öğrencimin şu an yazısı çok güzel.Bayağı da başarılı.Ama çabuk sıkılıyor.Sıkıldığı anda da farklı şeylere yönlendiriyorum.

kızlar e,l,a,t ı tamamladım epey başarılı çocuklar
bugün azcık dikte çalışması yaptırdım defterlerine daha önce tahtaya yazdırıyordum ama deftere ilk kez bakmadan yazdırdım
4-5 öğrenci harici gayet iyiler
bu hafta ve önümüzdeki hafta e,l,a,t a devam
ekimin 3.haftası diğer gruba geçicem
sizler ne durumdasınız merak ettim
yoğunluktan buraya ancak zaman bulabildim:)

bugün azcık dikte çalışması yaptırdım defterlerine daha önce tahtaya yazdırıyordum ama deftere ilk kez bakmadan yazdırdım

oyyyyy,, masaallah sana.....

daha bugun a yı verdim,,,

ses yok soluk yok,,yoruldum mu ne daha başında

yazıları duzgun ama ben velilerle pek anlasamıyorum,,,

ödevsiz geliyorlr,,,

canım ya 20 tane öğrencim var sanırım bunun verdiği bir rahatlık var üzerimde
sizin kalabalıktır sınıflar tabi velilerde can sıkınca işiniz zor

merhaba huselciğim bende e,l,a,t grubunu tamamladım önümüzdeki hafta i sesini vereceğim . benim sınıf mevcudum 42 bugün sınav yaptım ve 15 öğrencim hiç eksiksiz yazdılar. 20 kişide çok az eksikle yazdı. çok mutlu oldum. matematikten 3 doğal sayısınıda verdim. şimdilik iyi gidiyor ama velilerim sağolsun çok yardımcılar söylediklerimi harfiyen uyguluyorlar yazamayan öğrencim kalmadı . inan yoğunluk da çok haklısın teneüslerde bile oturamıyorum

ben bugün "ala" yı verdim..Sesleri birleştirmee sorun yok ama "a" ve "e" karışıyor.."al" yazıyorum "el" okuyorlar."ala" yazıyorum "ele" okuyorlar..Haftasonu ödev verdim bakalım pazartesi nasıl olacak..

eminimki daha iyi olacaktır inci
lacey ne güzel öyle velilerinizin olması bizimkilerde hiç destek yok nerdeyse:KK43:(

klavyem göçtu...... kopyala yapıstırla bi saatte yazıyorum,,,

ben de paylaşmak istiyorum yaaaaaaa(((

kızlar slm benim oğlumda 1. sınıfta çok iyi gidiyor okuyor söylediğimi yazabiliyor,biraz hareketli yalnızca bu gün öğrenci gelişim raporu geldi çok iyi ve iyi ağırlıklı,ben hepsini çok iyi bekliyodum... hamile olduğum için okula en fazla 1 yada 2 kez gidebiliyorum okulda uzak,bazı anneler sürekli okulda yemeklerini bile ağzına tıkıyolar çocuklarıın,çok vicdan azabı duyuyorum, bu iyilerde biraz moralimi bozdu çokmu abartıyorum ne olur bi fikir verin...

O anneler abrtıyorlar bence.Çocuktan hep çok iyi beklememek gerekir.Herşeyde mükemmel olmazki.Rahat olun.Siz panik yaparsanız çocuk olumsuz etkilenir.

selinay cidden abartıyorsun canım hiç üzülme
evde ilgilenmeye derslerine yardımcı olmaya çalış
öğretmeniylede irtibatı koparma yeter
ne güzel hem yazıyor hem de okuyormuş zaten yavrumuz:nazar:

bu arada arkadaşlar ne alemdesiniz
ben 2.grup hafleri bitirdim ve dinlenme dönemine aldım
bu hafta u yu verip bol bol okuma ve dikte yaptıracağım
geri durumda 2 öğrencim bir de hala çizgi çalışması yaptırmaya uğraştığım bir öğrencim var
bunlar dışındakiler çok iyi maşallah:nazar:
her şeyi okuyorlar ama yazamıyorlar
yazma işini nasıl oturtturabilirim ki acaba?
tecrübelilerden yardım bekliyorum:))
yeni sistemde daha önce okutmamıştım çok güzel yazıyorlar şekil olarak ama dikte yaparken yarısı dökülüyor sınıfımın

merhaba bende 1.sınıf okutuyorum.ve t sesindeyım.cevre ve aile sartları yuzunden ben ve zümrelerim cok gerıden gidiyoruz.ve hala sınıfımda 4 sesi şaşıran okuyup yazmakta zorlanan öğrencilerım var....
bu da benı cok yoruyor. tenefüs denen birsey bilmiyorum.inanır misınız hıc daha yuzunu görmediğim velilerim var....

cidden epey geriden geliyorsunuz gerçi merkezlere göre bende gerideyim sanırım ama olsun inşallah sonuç hepimiz açısından güzel olura.s.

selinay cidden abartıyorsun canım hiç üzülme
evde ilgilenmeye derslerine yardımcı olmaya çalış
öğretmeniylede irtibatı koparma yeter
ne güzel hem yazıyor hem de okuyormuş zaten yavrumuz:nazar:

bu arada arkadaşlar ne alemdesiniz
ben 2.grup hafleri bitirdim ve dinlenme dönemine aldım
bu hafta u yu verip bol bol okuma ve dikte yaptıracağım
geri durumda 2 öğrencim bir de hala çizgi çalışması yaptırmaya uğraştığım bir öğrencim var
bunlar dışındakiler çok iyi maşallah:nazar:
her şeyi okuyorlar ama yazamıyorlar
yazma işini nasıl oturtturabilirim ki acaba?
tecrübelilerden yardım bekliyorum:))
yeni sistemde daha önce okutmamıştım çok güzel yazıyorlar şekil olarak ama dikte yaparken yarısı dökülüyor sınıfımın

ben de bu hafta 2.grubu bitiriyorum..geçen haftalarda müfettiş gelmişti sağolsun kendisi yazı çalışmasını güçlendirecek bir yol önerdi ben de onu öneririm onu sizlere.El büyüüklüğünde kartonlar kesin ve her kartona bir ses yazın.Daha sonra yine her kartona kelime oluşturduğunuz heceleri yazın.sesler ve heceler birleşince yani kartonlar yanyana geldiğinde kelimeler oluşmalı.Sınıfta önce sesi kaldırıp gösterin.Sonra heceleri kaldırıp gösterin.Daha sonra iki heceyi tek tek yanyanakaldırıp okutun.Okumanın ardından kartonları ters çevirin hadi şimdi bunu yazalım bakmadan deyip yazma çalışmasına başlayın.İnanın çok işe yarıyor..:lepi:

ben de bu hafta 2.grubu bitiriyorum..geçen haftalarda müfettiş gelmişti sağolsun kendisi yazı çalışmasını güçlendirecek bir yol önerdi ben de onu öneririm onu sizlere.El büyüüklüğünde kartonlar kesin ve her kartona bir ses yazın.Daha sonra yine her kartona kelime oluşturduğunuz heceleri yazın.sesler ve heceler birleşince yani kartonlar yanyana geldiğinde kelimeler oluşmalı.Sınıfta önce sesi kaldırıp gösterin.Sonra heceleri kaldırıp gösterin.Daha sonra iki heceyi tek tek yanyanakaldırıp okutun.Okumanın ardından kartonları ters çevirin hadi şimdi bunu yazalım bakmadan deyip yazma çalışmasına başlayın.İnanın çok işe yarıyor..:lepi:

evet işe yarıyor hem de zevk alıyorlar çocuklar
yanlız ben kartona hazırlamadım da direkt yazıcıdan çıkardım fotokopi kağıtlarına
aynı zamanda bu haftadan itibaren harflerin düz yazıyla yazılmış hallerinide vermeye başlayacağım
tombala gibi kutuya doldurdum sesleri çocuklara çektiriyorum sıra ile oluşturulan heceleri okuyup yazma çalışması yaptırıyorum
sesleri ayrı heceleri ayrı kutularda kullanıyorum

X