İlköğretim Yorum ve Soruları 2008-2009 1.sınıf öğretmenleri

benimde oğlum 1 sınıfa basladı sorun yok okulla ilgili suanda listemiz daha verilemdi hepinize allah kolaylık versin 1 sınıfları okutacaklara bizlerede yol gösterirseniz cocugu evde ders calıstırıken dikkat etmemiz gerekenler konusunda cok sevinirim cok tesk ederim ii ögretim yılları

kızlar ya yorgunluktan bakamadım pek ama neler yaptınız sese geçtinizmi
ben çizgi çalışmalarına devam ediyorum bu arada e sesinide verdim
L yi de çizgi çalışması olarak veriyorum gelcek hafta ortalarında vericem ses olarakda
hem aradaki tatilde çocuklarda sindirmiş olur öğrendiklerini diye düşündüm

Günaydınlarrrrrrrr.....
Hayırlı Cumalar olsun herkese....

Bende emekli bir öğretmen olarak,hepinize yeni eğitim-öğretim yılınızda başarılar dilerim.
a.s.

iyi akşamlar herkese. yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. benim kızımda 1. sınıfa başladı. sormak istediğim bir şey var. 3 haftayı geride bıraktık. biz hala çizgi çalışmalarındayız bu normal mi? yani haftasonu ödevimiz dalga çizgi çalışmasıydı. çalışma kitabı A1 yayıncılığın alındı.

Harika bir konu olmuş husel'ciğim..Benim oğlumda bu yıl birinci sınıfa başladı..Hem heyecanlıyız hem de tedirgin..Acaba zorlanacak mı,isteği olacak mı gibi sorular soruyoruz kendimize..

Açıkçası biz çok sorun yaşıyoruz oğlumuzda..Eve verilen ödev sanki ona işkence gibi..O kadar yavaş hareket ediyor ki,o kadar ağırdan alıyor ki anlatamam..Onun bu tavrı beni çok düşündürüyor..Öğretmeni toplantı yaptı biz velillerin ne yapması gerektiği hakkında ona danıştığımızda bunun normal olduğunu söyledi..

Şimdiye kadar çizgi çalışması yaptı..Dalga,dik çizgi arada boyama verdi öğretmeni sanırım ödev sıkıcı olmasın diye..e harfini son hafta çalıştılar..İsteyince çok güzel yapıyor ama yok istemeyince mümkün değil..Bir de yeni bebeğimiz oldu sanırım onun benim evde kalmam onu rahatsız ediyor..Belli etmesede bunu hissedebiliyoruz..Şimdilik böyle işte:))

Sizin bu güzel topiğinizi bende merakla takip edeceğim..Tekrar teşekkürler,hepinize kolay gelsin...

pazartesı e ıle merhaba dıyecegız bakalım.. ama nasıl heyecanlıyım anlatamam.. 41 ögrencım var.. 5 tanesı benı yoracak gibi.. onun dısında hersey iyi gıdıyor..

ana sınıfına devam eden bır ıkı ögrencı bıraz benı uzuyor.. sayıları ve harf ısımlerını bılıyorlar. ama sayıları dık yazıyorlar.. ıkı gun 1sayısını vererek gecırdım.. ama accayıp huzurlu ılerlıyorum..

öncelikle hepinize kolay gelsin...çalıştığım okulda 1. sınıf öğretmenleri hep ilgimi çekmiştir.diğer arkadaşlar teneffüslerde çay içerken onlar sınıftan çıkmıyorlar....ayrıca yukarı çıktıklarında bir bakıyorum ki yorgunlar, saçları dağılmış, terlemişler....onlarla bir şey konuşmam gerekince sınıflarında bulabiliyorum ancak....bu sene okul açılınca 1. sınıfı okutan bir arkadaşım, bu sene etkinlik metkinlik yok demişti....benim verdiğim sınıf rehberlik programından bahsediyordu..sadece gülümsedim....ayrıca eğitsel kulüpleri seçerken yardımcı olsun diye bir liste vermiştim, onu da kaybetmiş....Allah yardımcınız olsun....anasınıfından gelen öğrencileri okutmanın hem avantajı hem de dezavantajı var ayrıca.....o kadar da olacak artık...son bir şey daha ekleyelim, konuştukları konular ben e yi verdim, şurdaki okul t'yi bile vermiş...o kadar hızlı gidilmez ki canım....ben daha şunu kavratamadım gibi :)))))))

öncelikle hepinize kolay gelsin...çalıştığım okulda 1. sınıf öğretmenleri hep ilgimi çekmiştir.diğer arkadaşlar teneffüslerde çay içerken onlar sınıftan çıkmıyorlar....ayrıca yukarı çıktıklarında bir bakıyorum ki yorgunlar, saçları dağılmış, terlemişler....onlarla bir şey konuşmam gerekince sınıflarında bulabiliyorum ancak....bu sene okul açılınca 1. sınıfı okutan bir arkadaşım, bu sene etkinlik metkinlik yok demişti....benim verdiğim sınıf rehberlik programından bahsediyordu..sadece gülümsedim....ayrıca eğitsel kulüpleri seçerken yardımcı olsun diye bir liste vermiştim, onu da kaybetmiş....Allah yardımcınız olsun....anasınıfından gelen öğrencileri okutmanın hem avantajı hem de dezavantajı var ayrıca.....o kadar da olacak artık...son bir şey daha ekleyelim, konuştukları konular ben e yi verdim, şurdaki okul t'yi bile vermiş...o kadar hızlı gidilmez ki canım....ben daha şunu kavratamadım gibi :)))))))

canım ya bende o dediklerine döndüm:))
sürekli yeni şeyler üretmeye çalışmanın yanında yavrularımızın anne ve babadan ayrıldıktan sonra düştükleri boşluğu doldurma çabası epey yordu bu ilk haftalarda
üstüne yetmez gibi faranjit ve ses kısılması yani epey dağıldım ama olsun sınıf öğretmeni olarak okutmaktan en çok zevk aldığım sınıf 1.sıınıflardır

pazartesı e ıle merhaba dıyecegız bakalım.. ama nasıl heyecanlıyım anlatamam.. 41 ögrencım var.. 5 tanesı benı yoracak gibi.. onun dısında hersey iyi gıdıyor..

ana sınıfına devam eden bır ıkı ögrencı bıraz benı uzuyor.. sayıları ve harf ısımlerını bılıyorlar. ama sayıları dık yazıyorlar.. ıkı gun 1sayısını vererek gecırdım.. ama accayıp huzurlu ılerlıyorum..

sevgi ben e yi verdim çocukların hazır olduğuna kanaat getirince maşallah epey oturdu
e ile ilgili tüm çalışmalarda çok iyiler tabi 1 sorunlu öğrencim var okula gelmiyor kaçıyor anne ve babası da anormal onun dışında sorun yok

Harika bir konu olmuş husel'ciğim..Benim oğlumda bu yıl birinci sınıfa başladı..Hem heyecanlıyız hem de tedirgin..Acaba zorlanacak mı,isteği olacak mı gibi sorular soruyoruz kendimize..

Açıkçası biz çok sorun yaşıyoruz oğlumuzda..Eve verilen ödev sanki ona işkence gibi..O kadar yavaş hareket ediyor ki,o kadar ağırdan alıyor ki anlatamam..Onun bu tavrı beni çok düşündürüyor..Öğretmeni toplantı yaptı biz velillerin ne yapması gerektiği hakkında ona danıştığımızda bunun normal olduğunu söyledi..

Şimdiye kadar çizgi çalışması yaptı..Dalga,dik çizgi arada boyama verdi öğretmeni sanırım ödev sıkıcı olmasın diye..e harfini son hafta çalıştılar..İsteyince çok güzel yapıyor ama yok istemeyince mümkün değil..Bir de yeni bebeğimiz oldu sanırım onun benim evde kalmam onu rahatsız ediyor..Belli etmesede bunu hissedebiliyoruz..Şimdilik böyle işte:))

Sizin bu güzel topiğinizi bende merakla takip edeceğim..Tekrar teşekkürler,hepinize kolay gelsin...

şulecim teşekkür ederim
1.sınıfta çocuklar sıkılgan oluyor genelde
tabi her verileni sayfalarca yazmaktan zevk alan çocuklarda yok değil
her biri farklı bireyler işte önemli olan çok yazması değil doğru çizgi aralıklarında ve harflerin yazılış yönünde olması buna dikkat edersen yeterli olacaktıra.s.
tabi harf öğretmemeniz gerektiğini öğretmenide söylemiştir ama bende hatırlatayım:))yerimseniben

iyi akşamlar herkese. yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. benim kızımda 1. sınıfa başladı. sormak istediğim bir şey var. 3 haftayı geride bıraktık. biz hala çizgi çalışmalarındayız bu normal mi? yani haftasonu ödevimiz dalga çizgi çalışmasıydı. çalışma kitabı A1 yayıncılığın alındı.

çok normal dilekcim artık bu hafta başlarlar e sesiyle bakalım iyi olur inşallah

yardımcı kaynak kıtap almadım.. aldırmayıda pek dusunmuyorum...

dun veli toplantısı yaptım.. projeksıyon alabılırızz belki..itiraz eden çıkmadı.. ama sınıfı baska bır okulun 5lerıyle paylasıyorum..ona nasıl bır çozum bulacagımı bılmıyorum..

bayrama kadar e ve l'yı verırsem bayram tatılınde yine çızgı calısmalarına yonelık ödevler verırsem,bayramdan sonra daha bır ıı oturacak...
çamasır suyu harıka bır gözlem yapmış valla...

ıkı 1.sınıf ögretmenıyız.. okul çıkıslarında harpten cıkmış gıbı görunuyoruz..teneffüs aten imkansız gıbı bu aralar.. bende hala aglayan çok...

aglayanlarla beraber bahcede bıldıgımız oyunları oynatıyorum... okula ısınsınlar dıye..

ama ramazan ve sınıftakı performansa bırde teneffustekı etkınlıkler baglanınca eve resmen dagılmış gelıyorum....

ha bırde bende bır tane tekerleklı sandalyede olan ve altı sureklı baglanan bır ögrencım var..
bır tane otıstık raporlu ögrencım var...

teşekkür ederim husel. sizde bilirsiniz teneffüslerde yada okul çıkışında öğretmenlerin başı velilerle kalabalık oluyor. . bende öğretmeni en azından bu aralar rahat bırakmak istiyorum. heşey bi rayına otursun..ama buradan sizleri takip edeceğim ki bi fikrim olsun.Velileride kabul edermisiniz? çok iyi bir topik olmuş bu. hepinize kolay gelsin....

bu arada berşulecim sizinde hayırlı olsun . uzun yıllar sürecek (inşallah) eğitim hayatımıza başladık bakalım, hayırlısı olsun hepimiz için:)):Saruboceq:

yardımcı kaynak kıtap almadım.. aldırmayıda pek dusunmuyorum...

dun veli toplantısı yaptım.. projeksıyon alabılırızz belki..itiraz eden çıkmadı.. ama sınıfı baska bır okulun 5lerıyle paylasıyorum..ona nasıl bır çozum bulacagımı bılmıyorum..

bayrama kadar e ve l'yı verırsem bayram tatılınde yine çızgı calısmalarına yonelık ödevler verırsem,bayramdan sonra daha bır ıı oturacak...
çamasır suyu harıka bır gözlem yapmış valla...

ıkı 1.sınıf ögretmenıyız.. okul çıkıslarında harpten cıkmış gıbı görunuyoruz..teneffüs aten imkansız gıbı bu aralar.. bende hala aglayan çok...

aglayanlarla beraber bahcede bıldıgımız oyunları oynatıyorum... okula ısınsınlar dıye..

ama ramazan ve sınıftakı performansa bırde teneffustekı etkınlıkler baglanınca eve resmen dagılmış gelıyorum....

ha bırde bende bır tane tekerleklı sandalyede olan ve altı sureklı baglanan bır ögrencım var..
bır tane otıstık raporlu ögrencım var...

senin iş epey zor canım ya bende ağlayan1 öğrenci var hala anne yada babayla duruyor sınıfta onlar çıkar çıkmaz kapı pencere nerden bulursa atlayıp kaçıyor ısındıramadık bir türlü okula
bu arada bende bu hafta e ve l çalışıcam hep çizgiyle beraber tabi
büyük küçük a yı da çizgi çalışması olarak yaptırmayı planlıyorum
gözlemlerime göre çocukların yapmakta en zorlandıkları harftir a
elleri alışsın biraz diyorum
bu arada kızlar eşimde 1.sınıf okutuyor başka bir okulda a sesinide vermiş bana da gaz vermeye çalışıyor ama ben güzel yazmaya önem veriyorum acelem yok a.s
bakalım kim daha hızlı geçirecek okumaya diyor ya sinir ediyor eskiden de birlikte 1 okutmuştuk benim sınıfım daha başarılıydı:))
ama eski sistemdeydi bu sistemde o tecrübeli ona güvenip tam gaz gidiyor bakalım
allah yüzümüzü kara çıkartmasın:Saruboceq:
teşekkür ederim husel. sizde bilirsiniz teneffüslerde yada okul çıkışında öğretmenlerin başı velilerle kalabalık oluyor. . bende öğretmeni en azından bu aralar rahat bırakmak istiyorum. heşey bi rayına otursun..ama buradan sizleri takip edeceğim ki bi fikrim olsun.Velileride kabul edermisiniz? çok iyi bir topik olmuş bu. hepinize kolay gelsin....

bu arada berşulecim sizinde hayırlı olsun . uzun yıllar sürecek (inşallah) eğitim hayatımıza başladık bakalım, hayırlısı olsun hepimiz için:)):Saruboceq:
veliler olmadan olmaz tabi canıma.s.

Öncelikle bu topiği açmakla çok iyi etmişsiniz.Ben de bu sene 1. sınıfı okutuyorum.Biz de 15 er den 2 sınıf var.Yani 15 öğrencim var.2 si dışında çok uğraştıracak yok gibi.Pazartesi yani yarın e sesine başlayacağım.Bakalım bu sene nasıl geçecek.Umarım amaçlarımıza ulaşırız.Ben okumuş çocuk 1. sınıf setini aldırdım.İçinde harika çalışmalar var.Aklınızda bulunsun.Ayrıca öğretmenlere gelen sette planlar,harf panoları sayı panoları,Atatürk köşesi;bütün grafikler ve metin panoları mevcut.Çok kullanışlı.Bütün seneyi tek bu setteki araçlarla rahat geçirebilirsiniz.Kolay gelsin hepinize...

herhangi bir set aldırmadım aldırmayıda düşünmüyorum yanlız okuma serisi aldırıcam o da fazla bir para tutmuyor
köy öğretmeni olunca kendi imkanlarımızı konuşturuyoruz fazlaca

herhangi bir set aldırmadım aldırmayıda düşünmüyorum yanlız okuma serisi aldırıcam o da fazla bir para tutmuyor
köy öğretmeni olunca kendi imkanlarımızı konuşturuyoruz fazlaca

o zaman merkezdeki kırtasiyelere öğretmenlere özel örnek seriler geliyor.Onları kendin sınıfta kullanmak için edinebilirsin.

set bende aldırmıyacagım.. köy de olmama rağmen..

geçen yıl mufettısler tek tek çanta kontrol etmişler çocuklara sormuslardı.. yardımcı kaynak alınıyor mu dıye..

artı zaten mevsım serıdı ataturk kösesı vb levhaları öğrencılerle beraber hazırlayacagız...

ama bana gelen tanıtım kaynaklarından bır sekılde yararlanacagım.. her ne kadar tuzel olmasa da...

tanıtım kaynaklarından elbette bende faydalanıyorum ancak müfettişlerin böyle bir araştırma yapmasına akıl erdiremedim doğrusu
birde sınıfa yazıcı götürdüm kendime ait laptop da var zaten istediğim kadar anında çıktı alıp dağıtıyorum çocuklara projeksiyon olmasada ekrandan yararlanarak sunular ve şarkılar dan da yararlanıyorum elimde buna yönelik bir çok cd var seviyor çocuklarda hem daha az sıkılıyorlar

ben yarın e sesine geçeceğim..sadece 1 öğrencimin çizgi çalışmaları tam değil.Diğer 14 ü oturmuş durumda..Artık geçeyim dedim ama araya giren bayram tatili gözümü korkuttu açıkçası..

selam arkadaşlar,e yi verdim ben bi haftadır çizgi çalışmalarıyla birlikte götürüyorum,aslında geride miyim diye düşünüyodum ama sanırım normal ,artık l ye bayram sonu inşallah

ben yarın e sesine geçeceğim..sadece 1 öğrencimin çizgi çalışmaları tam değil.Diğer 14 ü oturmuş durumda..Artık geçeyim dedim ama araya giren bayram tatili gözümü korkuttu açıkçası..

oy ne guzel ya.. 15 ögrencı.. inci gibi işlersın sen sımdı onları..

benım 41.. ıkı dersımı alıyor bırebır ılgılendıgım zaman... bazen nefes alamıyorum.. ama guzel olan, yaptıklarını görunce daha bı gayrete biniyorum..

ıkı sınıf var .. ama sımdıden sonra bölunmesı de pek işime gelmez sanırım...

bizim okulda öğretmen eksiği gibi sebeplerden dolayı ben 1 sınıfı alalı daha ıkı gun oldu. ben bu hafta cizgi çalışması vermeyi düşünüyorum e sesi için acele etmeyim diyorum bayramdan sonraya bırakıyorum. ilk kez 1 sınıf okutuyorum tecrubelerınızden faydalanmak isterim. hepinize basarılar hoşçakalınn

X