• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2006 anneleri burda buluşalım

Oooo kalabalıklaşmaya başlamışız ne güzel. :)

ıkinci geliyor demek hayırlı olsun , Allah sana yardımcı olsun , işin bayağı zorlaşacak :)

Kreşe alıştırmak için oyun grupları var onları tavsiye ederim. Ama alışma sürecinde zorlanacaksınız tabii sıkı durun ,şimdiden göz dolmasına yelkenleri suya indirirseniz :) azıcık gaddar olun ... nasıl azıcık gaddar olunursa tabii :)

Bu arada ben oğlumu hala kendim götürüyorum wc ye. Alaturka tuvalet , boyu yetmiyor , önüne basamakta ben koymuyorum. Ama okulda da kendi boylarına uygun tuvalet ve lavabo olmasına rağmen öğretmenleri kendileri götürüyorlar.

Bu arada boy ve kilolar nasıl gidiyor , bizim özellikle kilo sorunumuz var. Boyu çok takmıyorum artık , eşimle benden uzun boylu çocuk beklenmez zaten :)

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar benımde 2006 ocak doğumlu oglum var. ben çalışmıyorum evdeyım o yuzden oglumla ben ilgileniyorum. hiç arkadaş cevresı yoktr oglumun :( akşama kadar laptop ve yumurcak tvyle vakit geciriyor eylülde anaokuluna vermeyi düşünüyorum bakalım. kızlar sizin cocuklarınız net bir şekılde konuşuyor ve herşeylerini anlatabiliyolarmı oglum yalnız oldugu için konuşması pek öle içaçıcı deil.anaokula gittiğimizde zorlancaz galiba biz. çok fazla sıkılıyor bakalım ne yapcaz

ikinci yolda canım az kaldı doğuma onun heycanı var.ne güzel kızın istekli kreş konusunda

TEBRıK EDERıM EDERıM CANIM, ıKıNCıNıN CıNSıYETıNı ÖĞRENDıNMı ,ALLAH HAYIRLISINI VERSıN :emir_bebek:, BENDE 2 BEBEK ıSTıYORUM AMA EŞıM YANAŞMIYOR.
4,5 yaşındaki çocuğun gelişim özelliklerinden biride bu. benimki biraz tembel heralde ama kardeşi oluncaya kadar alışır diye düşünüyorum
ZAMANLA ALIŞIR CANIM BENıM ABLAM ÇOK TıTıZ, KIZIMA BAKIYORUM ABLAMIN VE YEĞENLERıMıN HAREKETLEı AYNI ONDA TEMıZ TERTıPLı SAĞOLSUN ABLAM KIZIMI ıYı YETıŞTıRıYOR, BEN ÇALIŞTIĞIM ıÇıN TUVALET EĞıTıMıNıDE ABLAM ÖĞRETTı, ZATEN KIZIM ÇOK ıSTEKLı KENDı ıŞıNı KENDı YAPMAKTA ZORLANMADIK, BU ARALAR BULAŞIK YIKAMAYA ÇOK TAKTI BıZıMKı BEN MAKıNAYA KOYUYORUM MAKıNAYA SIĞMAYACAK BULAŞIKLARI ELıMDE HALLEDıYORUM YANIMA SANDALYE ÇEKıYOR, ÖNÜNE ÖNLÜK MAŞALLAH BıR BULAŞIK DURULUYOR ŞAŞIRIRSINIZ:nazar: BU ARADA EV TEMıZLERKEN TOZLARIMIDA KIZIM ALIYOR ARKASINDAN TEKRAR ALMAK ZORUNDA KALMIYORUM O DENLı ıı SıLıYOR AYYY KIZIMA NAZARIM DEĞECEK :nazar:

Bu arada boy ve kilolar nasıl gidiyor , bizim özellikle kilo sorunumuz var. Boyu çok takmıyorum artık , eşimle benden uzun boylu çocuk beklenmez zaten :)

EVET CANIM MERHABALAR
BEN MıNYON TıPLıYıM AMA EŞıMıN TARFI OLDUKÇA ıRı VE UZUN BOYLULAR KIZIMDA HALASINA ÇEKMıŞ TıPı AYNI HALASI 1,82 BOYUNDA

merhaba arkadaşlar benımde 2006 ocak doğumlu oglum var. ben çalışmıyorum evdeyım o yuzden oglumla ben ilgileniyorum. hiç arkadaş cevresı yoktr oglumun :( akşama kadar laptop ve yumurcak tvyle vakit geciriyor eylülde anaokuluna vermeyi düşünüyorum bakalım. kızlar sizin cocuklarınız net bir şekılde konuşuyor ve herşeylerini anlatabiliyolarmı oglum yalnız oldugu için konuşması pek öle içaçıcı deil.anaokula gittiğimizde zorlancaz galiba biz. çok fazla sıkılıyor bakalım ne yapcaz

MERHABA ARKADAŞIM

İkinci geliyor demek hayırlı olsun , Allah sana yardımcı olsun , işin bayağı zorlaşacak :)

Kreşe alıştırmak için oyun grupları var onları tavsiye ederim. Ama alışma sürecinde zorlanacaksınız tabii sıkı durun ,şimdiden göz dolmasına yelkenleri suya indirirseniz :) azıcık gaddar olun ... nasıl azıcık gaddar olunursa tabii :)

Bu arada ben oğlumu hala kendim götürüyorum wc ye. Alaturka tuvalet , boyu yetmiyor , önüne basamakta ben koymuyorum. Ama okulda da kendi boylarına uygun tuvalet ve lavabo olmasına rağmen öğretmenleri kendileri götürüyorlar.

teşekkür ederim canım amin.(azıcık gaddar) tuttum bu lafıyerimsenibentuvalet konusunda oğlanlar biraz daha ağırdan alıyolar heralde yada yapı meselesi boyumuz uzun bizim ama azıcık daha kilo alsa demeden edemiyorum. babasıda zayıfmış bende zayıfmışım küçükken biz anneler kilo konusunda hiç tatmin olmuyoruz sanki.sağlıklı olsunlarda gerisi gelir bakalım

merhaba sende hoş geldin aramıza.canım oğlum baya baya her şeyi konuşuyor tabi bazı zor kelimeleri anlayamayabiliyoruz ama söylemeye çalışması bile iyi bişeydir diyorum.oğlun tv falanda izliyormuş konuşmasında onun bi faydasını görmedinmi.ben hamileliğimden beri hep konuştum oğlumla yaptığım her şeyi anlatırdım.çokda faydasını gördüm.bide konuşmuyosa muhtemeln hareketleriyle anlatıyodur hareketlerine cevap vermezsen konuşmayı deniycektir.okula başlayıncada kendini ifade edebilmek için illaki konuşur inş.en kısa zamanda aşarsınız bu sorunu

chiglet çok teşekkür ederim inş. ikinci oğlum geliyor.ablamlara gittiğimizde falan çocukların yalnız gittiğini görüyor tuvalete ama çekiniyor nedense alışır bakalım diyorum bende bide birinci bu yaşlardayken ikinciye hamile kalmak çok güzel bi duygu.oğlum çok heycanlı kardeşi olucağı için. hergün konuşur kardeşiyle.onunla neler yapacağını anlatır oğlumun heycanını gördükçe bende çok mutlu oluyorum inş.hep böyle gider

arkadaşlar kusura bakmayın giremedim sorry. evet benimde kız. birazdan resmni eklerim. arkadaşlar çok araştırdım egitimiyle ilgili. kızım sayıları 50 ye kadar sayıyor ve tanıyor ama harfleri ögretmiyorum bilerek. çünküüü ben okula başlamadan okuma ögrenmiştim ve okulda çok sıkıldımm. onunda aynı şeyleri yaşamasını istemiiyorum. geçen gün burda bir avm çocuklara kayıt yapıyor oyun klübü yapmış c.tesi pazar çocuklarını egitmen gözetiminde oraya bırakıyor veliler. bende kayıt yaptırdım. resim, hamur vs bir sürü oyun oynuyolar. bizde eşimle kayıt yaptırdık ama bizde yanında oturmak zorunda kaldık. uzaktan izleyelim dedik ama bırakmadı bizi. yine söylüyorum kaç tane pedagog a sordum ama bana egitim yaşı 5 e in di bence vermeyin anaokuluna dediler. çok kararsız kaldım valla. ama ben c.tesi pazar o yazdırdıgım yere götürerek denicem bakalım ne olucak. wc ihtiyacına gelince zaten ben 2 yaşında bezi gece ve gündüz bıraktım. şimdi kendi yapıyor. tabii bizde babaanne çok önemli faktör. çok güzel yetiştiriyor. şimdi bizde babanneyle araştırdık kızım buz pistine gitmek istiyor. ayak numarası 25 şu anda 26 olunca başlayabiliyomuş. bahara ona yazdırmak istiyoruz. bakalım artık hayırlısı

bide arkadaşlar biz 2. çocuk istemiyoruz kesinlikle. onun için daha dikkatli davranmaya çalışıyorum. benim eşimde tek çocuk büyümüş ama öyle bencil, uyumsuz bir tip değil. yani tek çocuk büyüyen çocuklar öyle bencil felan olmuyor. eşimden biliyorum ama biraz şımarık oluyorlar sanırım. bunları düşünmekten yoruldum yawww

canm takma kafana mesela benimki fenaaaaaa knuşuyor ama her çocukta farklı oluyorrr. mesela feci laf yetiştiriyor. ama dediğim gibi her çoccukta farklı. takma yaniiiii. bunun evde olmasıyla ilgiissii yok arkadaşım

ya bazen ister istemez sorun yapıyorum ben kendım. bazı harflerı söyleyemıyor ya aslında konusuyor ama net degıl kelımelerı yuvarlıyor ama şölede bır cocuk pc kurdu oldu dusunebılıyormusunuz bılgısayarın dns sını degıstırebılecek kadar pc bılgısı var benden cok cok iyi biliyor sıkılgan bır cocuk oldugu ıcın uzerınede dusmuyorum fazla sıkmak ıstemıyorum.
kızlar eylulde anaokuluna vercekmısınız ben kararsızım siz ne yapmayı düşünüyorsunuz

arkadaşlar kusura bakmayın giremedim sorry. evet benimde kız. birazdan resmni eklerim. arkadaşlar çok araştırdım egitimiyle ilgili. kızım sayıları 50 ye kadar sayıyor ve tanıyor ama harfleri ögretmiyorum bilerek. çünküüü ben okula başlamadan okuma ögrenmiştim ve okulda çok sıkıldımm. onunda aynı şeyleri yaşamasını istemiiyorum. geçen gün burda bir avm çocuklara kayıt yapıyor oyun klübü yapmış c.tesi pazar çocuklarını egitmen gözetiminde oraya bırakıyor veliler. bende kayıt yaptırdım. resim, hamur vs bir sürü oyun oynuyolar. bizde eşimle kayıt yaptırdık ama bizde yanında oturmak zorunda kaldık. uzaktan izleyelim dedik ama bırakmadı bizi. yine söylüyorum kaç tane pedagog a sordum ama bana egitim yaşı 5 e in di bence vermeyin anaokuluna dediler. çok kararsız kaldım valla. ama ben c.tesi pazar o yazdırdıgım yere götürerek denicem bakalım ne olucak. wc ihtiyacına gelince zaten ben 2 yaşında bezi gece ve gündüz bıraktım. şimdi kendi yapıyor. tabii bizde babaanne çok önemli faktör. çok güzel yetiştiriyor. şimdi bizde babanneyle araştırdık kızım buz pistine gitmek istiyor. ayak numarası 25 şu anda 26 olunca başlayabiliyomuş. bahara ona yazdırmak istiyoruz. bakalım artık hayırlısı

canım bizde kızıma oyuncak leptap olmıştık oynaması için ordan harfleri tanıdı, şimdi örnek veriyorum b harfi ile başlayan birşey görse babanın b si diyor harfleri öyle tanıdı. Keşke bizim buradaki avm lerdede olsa böyle aktivitiler ama yok arada oluyor fakat sadece seyirlik, bu arada benim kızımın ayak numarası 27 hatta botunu 28 aldık offf koca ayaklı kızım herhalde büyüyünce 40 giyer akannehir

bide arkadaşlar biz 2. çocuk istemiyoruz kesinlikle. onun için daha dikkatli davranmaya çalışıyorum. benim eşimde tek çocuk büyümüş ama öyle bencil, uyumsuz bir tip değil. yani tek çocuk büyüyen çocuklar öyle bencil felan olmuyor. eşimden biliyorum ama biraz şımarık oluyorlar sanırım. bunları düşünmekten yoruldum yawww

ben 2 çocuk konusunda kararlıyım yavrumun hayatta bir kardeşi olmalı, bir destekcisi olmalı, biz her zaman yanında olmayabiliriz.

canm takma kafana mesela benimki fenaaaaaa knuşuyor ama her çocukta farklı oluyorrr. mesela feci laf yetiştiriyor. ama dediğim gibi her çoccukta farklı. takma yaniiiii. bunun evde olmasıyla ilgiissii yok arkadaşım

Ben kız ve erkek çocuklarının farklı olduklarını düşünüyorum çevremdende gözlemlediğim bu, kız çocukları daha aktif ve konuşkan erkek çocuklar bu konuda biraz daha geç oluyor o yüzden hiç üzülme kafana takma yakında boynuz kulağı geçer.

ya bazen ister istemez sorun yapıyorum ben kendım. bazı harflerı söyleyemıyor ya aslında konusuyor ama net degıl kelımelerı yuvarlıyor ama şölede bır cocuk pc kurdu oldu dusunebılıyormusunuz bılgısayarın dns sını degıstırebılecek kadar pc bılgısı var benden cok cok iyi biliyor sıkılgan bır cocuk oldugu ıcın uzerınede dusmuyorum fazla sıkmak ıstemıyorum.
kızlar eylulde anaokuluna vercekmısınız ben kararsızım siz ne yapmayı düşünüyorsunuz

canım ben kesinlikle vericem kızımın evde tv başında geçirmesi beni ciddi rahatsız ediyor, yaşıtlarıyla oyun oynamasını istiyorum o yüzden ilk başta haftada 3 gün yarım gün olarak denicez seneye inşallah.

ooofffff kimseyi yakalayamıyorum sohbet edicek, kızlar bebişlerimizin rasimlerini paylaşalımmı

yeniresimm.jpg

kızlarrr işte benim meleğim

evet burdayım ben bu gün biraz tembelim hiç bişey yapmak istemiyor canım.öyle boş boş pinekliyorum o nedenle bilgisayarda açmamıştım

Back