2006 anneleri burda buluşalım

xxayazxx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2009
335
2
96
Konya
merhaba kızlar benim 2006 ekim doğumlu bir oğlum var burada çocuklarımızla yaşadığımız tecrübeleri paylaşalım istedim umarım sizde bana katılırsınız sevgilera.s.

Merhaba :) benim oğlum da mart doğumlu . Eylül ayında okula başladı ; maalesef bize kreş demek yasaklandı oğlum tarafından ılk karnesini aldı geçen hafta , ben ilk önce anlamakta zorlandım karneyi ama fena değilmiş durumu. :)

merhaba canım oğlunun ilk karnesini almak eminim çok büyük bir mutluluktur bizde seneye düşünüyoruz. okula(kreşe:)) başlarken zorlanmışmıydınız. bana çok zorlanırız gibi geliyorda. korkuyorum biraz. bide kardeşi varmı

Fazla zorlandığımı söylemem işin aslı. Yaz başından başlamıştım söylemeye ve anlatmaya . Yaz sonuna doğru belirlediğim iki kreşe birlikte gittik ve kendisinin seçeceğini anlattım ona. Allah tan doğru olanı seçti , çünkü diğeri çok kötüymüş gidince anladım. Doğru değilmiş seçimi ona bırakma kararım onu fark ettim ama geç oldu tabii , neyse ki doğru olanı seçti o da. :) .

Kreşi bir kolej , tüm bina ilkokul ve kreş sınıfları . Dolayısıyla hep çocuklara göre inşa edilmiş , bu avantaj oldu . Oğlum okul diyor da aslında biraz da haklı oyalamaktan ziyade eğitim veriyorlar. Kolejden gelen ve kreşin kendisinin olmak üzere 2 ingilizce öğretmeni var , sanat , drama ve müzik öğretmenleri de kolejin öğretmenleri . Onun haricinde iki tane öğretmeni var. E bu kadar ilgi alaka olunca alışma dönemi rahat geçti. Ama hala bazen mızıklanıyor ; kavga ettiği günlerin ertesi sabahı biraz mızıklanıyor.

Kardeş sormuşsun , yok kardeşi tek çocuk , bunun da çok etkisi var bence , oynayacak çocuk yok yakınında.

Ama kesinlikle tavsiye ederim kreşi birkaç ay da bile gelişme görülebiliyor.

sağol canım ilgin için bende anlatıyorum ama hiç istekli görünmüyor netten sitesine girip çocukların fotolarını falan gösteriyorum hiç ilgilenmiyor.yaşadığımız yerde 1 tane özel anaokulu var 1 tanede kolej koleji düşünmüyorum çünkü ilk öğretimle birlikte büyük sınıfalarda var yani aynı bina içinde ana okulu daha sıcak geliyor hem evimede yakın kardeşimizde martta gelecek nasipse seneye başlasın istiyorum ama inş. fikri değişir

selam kızlar bende 2006 annesiyim, mart doğumlu kızım var, çalışıyorum kızıma ablam bakıyor inşallah gelecek yıla bizde kreş düşünüyoruz.

merhaba arkadaşlar benimde kasım 2006 dogumlu b ir kızım var. ELANAZ adı. bende eşimle çalışıyoruz. kızıma babaanne bakıyor. açıkçası biz egitim yaşı 5 e düştügü için zaten kreşe vermiyoruz. dr. gerek görmedi. zaten zorunlu egitim yaşı 5 dedi. anaokulu olarak başlıcak zaten gerek yok dedi. biz de çevremizdeki arkadaşların çocuklarıyla felan görüştürüyoruz . ama tabiki kreşe giden çocuklara göre daha farklı. zor alışıyor ,arkadaş zor edin iyor. heryer de yanında olalım istiyor. bende anaokula nasıl başlatcaz ne yapcaz diye kara kara düşünür oldum

merhaba Banueralp bizimde arkadaş çevremizdeki çocuklarla, kızım oynuyor ama gündüzleri ablam bakıyor yaşıtı yok oynuyacak arkadaşı yok öyle olunca aklını tv ye takıyor akşama kadar yumurvak tv izliyor moralim bozuluyor sırf bu yüzden başlamasını istiyorum, en azından yarım gün

öncelikle hoş geldin benim oğlumunda sık görüştüğü arkadaşı yok aynen yumurcak tv hastası bide arabaları var tabi. cars filmini hergün evde defalarca yeniden çekiyor.sık görüşmediği için çocuklarla iletişime geçmeside zor ve geç oluyor.bende bu nedenle seneye ana okuluna başlamasını istiyorum en azından haftada 3 gün gitse diyorum çünkü zaten zorunlu olarakta gideceği için sıkılmasın okuldan diyorum ama bakalım napcaz

merhaba banueralp sende hoş geldin umarım anaokuluna başlatma konusunda ikimizde çok zorlanmayız benimkide zorlar gibi geliyor bu gün bahsettim anaokuluna gidince şöyle yaparsın böyle yaparsın diye önce evet dedi sonra hemen gözleri doldu ama sende benim yanımda olucaksın değilmi dedi aynen bende şimdiden kara kara düşünüyorum

ayazcım bizde 3 gün düşünüyoruz bir adaptasyon süresi yaşaması için bakacaz durumuna göre eğer severse hergün gidebilir, kızım gitme konusunda çok istekli hangi kreşe gidicem diye soruyor neler yapıcam diye soruyor inşallah zorlanacağımızı sanmıyorum

kızlar çocuğu tuvalete kendisi gidebilen varmı.daha erken heralde ben acelecimi davranıyorumki ya.34 haftalık hamileyim zoruma gitmeye başladı artık ağırlaştım iyce.sizinkiler ne alemde

ikinci yolda canım az kaldı doğuma onun heycanı var.ne güzel kızın istekli kreş konusunda

canım benim kızım kendi gidiyor klozeti kullanıyor temizliğini kendim yapıyordum ama kendisi öğrendi beni istemiyor, çıkmadanda ellerini bir güzel sabunluyor. Sürekli gözlemliyorum galiba aştık bunu

canım mesai bitti çıkmak zorundayım yarın inşallah burda görüşelim deneyimlerimizi paylaşalım iyi akşamlar

4,5 yaşındaki çocuğun gelişim özelliklerinden biride bu. benimki biraz tembel heralde ama kardeşi oluncaya kadar alışır diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…