• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 metre kare salonu olanlar memnunmusunuz

polis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2009
6
0
86
Manisa
arkadaşlar bi ev almayı düşünüyoruz.salonu 20 metrekre yemek masası filan alırmı acaba.plan üzerinden alıcaz evi.daha ortada bişey yok.sizce uyarmı.diger odalarıda 15 mutfak 13 oturma 11 çocuk

benim oturma odam 20 metrekara 2 tane tekli 2 tane de 3lü kanepe ve tv sehpası sığıyr masa falan çok zor yani...

salonum 4.20 5.20 ebatlarında yaklaşık 22 m2
ikili üçlü tekli tv masası zigonum ve yemek masam sığıyor
yemek masam biraz da büyük hatta gene de rahat sığdı.
şu yemek odası takımlarının uzun dolaplı parçası olsa o da sığardı.
ama koltuklarım derli toplu benim ve odanın şekli tam dikdörtgen
sığmak tamamen size ve eşyalarınıza bağlı benim odam bana ferah geliyor çok eşya olmadığından

Dikdortgen seklindeyse tam mobilya takımı sığabilir fakat kareyse asla sığmaz..iyi düşünün. Projeden ölçüleri alıp kagit uzerinde kendi mobilyalarinizin ölçülerine göre birkaç şekilde yerleştirme yapın. Sonra pisman olmayin. Hayırlısı olsun.

Benim salonum 4/6,30 metre ebatlarinda ve gayet rahat ve ferah ! Ben memnunum 3-2-1 oturma grubum, tv unitem sigdi ama masam yok odamda mutfagima yerlestirdim:-) sakin sigmadi diye gelmesin aklina yerim vardi ben masayi oturma odasinda tercih etmiyorum

Fikirleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.bugün yada en geç yarın cvp vericez müteahhit'e çok kararsızım pişman olmak istemiorum ya.ilk ewim olucak.:5:

arkadaşlar bi ev almayı düşünüyoruz.salonu 20 metrekre yemek masası filan alırmı acaba.plan üzerinden alıcaz evi.daha ortada bişey yok.sizce uyarmı.diger odalarıda 15 mutfak 13 oturma 11 çocuk

salon buyuk olsun 20 m2 salona masa sığmaz.11 m2 çocuk odası da biraz küçük gibi.

Artık yeni evlerde salonları çok büyük yapmıyorlar benim de salonum 21-22 metrekare civarı. eğer salon eşyaların tam takımsa (benimki öyleydi) hepsi sığmaz. Benim 1 3lü, 1 2li, 2 de tekli koltuğum, 2 tane büfem, konsolum, tv sehpam vardı. Teklilerden birini, küçük büfemi ve tv sehbamı farklı bir yere koydum, konsolun üzerinde de tv koyduk öyle sığdı. Ama daha önce koltuklarımın hepsini koymuştum öyle de sığmıştı ama ben geniş dursun istediğim için birini çıkardım. Aslında ilk evim burası olsaydı hiç büfe almadan, ince dikdörtgen bir masa bir köşe koltuk bir de tv alırdım çok rahat sığardı. sen de öyle yaparsan çok rahat sığar. Diğer odaların da büyüklüğü normal bence.

valla eğer dikdörtgen bi salonsa sığar ama yeni yapılan salonlara hep fransız cam bi normal cam bide balkan kapısı koyulduğu için hem l gibi bi salon oluyor hemde eşya yerleşimi zor oluyor benim 24 metrekare 3 lü 2 li 2 tekli yemek masası vitrin konsol sığıyor ortada da 1 4 metrekare halı mesafesi kadar boşluk kalıyor ama yemek masasının olduğu kısım dar benim tavsiyem eğer eşyanı yeni alacaksan vitrin kesinlikle alma konsolda alma bol kapalı kapaklı bir duvar ünitesi var hatta tavsiyede edeyim doğtaşta 2 tane model var 1i beyaz biri kahve onlardan birini alabilirsin imkanın varsa tabi o şekilde çok rahat sığar bence yemek masasıhem ferah bir salonun olur

biraz küçük. tam takım masa ,koltuk baya zor . tabi mobilyanıza ve parçalarına baglı .
oturma odasıda baya küçük . henüz yeni evliysen çoçuk yoksa şimdilik idare eder ama çoçukluysan biraz zor .
benim salonum 33 mt. koltuklarımda biraz büyük ancak sıgıyor koltuk, konsol ,masa vs..

tamamen mobilyalarına baglı .

benim salonumda 20-21 mt2 falan.
gümüşlük-kaşıklık(adı bunu tam bilmiyorum.Gümüşülüğün incesi) konsol, yemek masası, koltuk takımı sığıyor. Salonum dikdörtgen. Fransız camım var birde normal pencere. ortada sehpa bile var. çok sıkışık gelmiyor bana, :1: arkadaşlar genelde sığmaz demişler ama.

fotoğraf olsada göstersem. Gönül isterdi şöyle 30 mt2 salon ama napalım buna şükür...

sanırım benimki hepinizinkinden küçük :1: ,o yüzden oturma odası diyorum zaten ,konularımda var istersen bakabilirsin ,pek bişey sığmadı bir masa sandalye 6 kişilik ,bir üçlü bir ikili kanepe ,şimdi birde vitrinin ince olan parçasını koydum güzel oldu ..fazal bişeyede gerek yok zaten ..

$2012-10-03 19.35.48.webp$2012-10-03 19.35.31.webp$2012-10-03 19.34.51.webp$2012-10-03 19.35.13.webp

İşte 20-22 m2 dikdörtgen bir salon.

Son düzenleme:
benim eski evim o kadardı. küçük ama sığılmayacak kadar değil. hatta benim yerleşimim şöyleydi$rr.webp

benim taşınacağım evin salonu kare, sanırım 25 metrekare belki bir iki metre daha büyük olabilir. koltuk takimim iki üçlü iki tekliden oluşuyor ama kibarlar çok yer kaplamıyorlar. yemek takimim büyük ihtimalle konsolu hariç sığacak. dikdörtgen olsaydı belki sigardi. ins. yine de konsol sigar çünkü sığmazsa sadece çocuk odasında yer olacak mecburen oraya koyacağım ve hiç hoş olmayacak.

Benim salonum da 20 metrekare.
Kare seklinde.
Köseli koltuk var bir tane önünde sehpa
Bir duvarda komidin var
Diger tarafta kitaplik ve bir vitrin var.
Camin önünde de masa var, uzununa 6 kisilik.
Gayet yer de var yürümeye.
TV izlemeyi sevmedigimiz icin almamistik. Hatta düsündük alsaydik nereye koyacaktik. Koyamazdik, yer yok :)

bizde yeni ew aldık salonu 27 metre ama genişlemesine uzunlamasına deil L şeklinde avangard mobılya alacam ama hepsi sıgmıo.yemek odasında büfeyı alamıcaz sadece konsol we masa sandalye alabılıoruz bufe yerıne duwara niş yaptırdım.bana göre salon dediğin büyük olcak ama maalesef :)

Bizim yeni yapılacak evimizin salonu 19m2.. Ama amerikan mutfak tarzında olacak mutfakta 11m2..
Kesinlikle köşe takımı düşünüyorum salonu daha geniş gösterir koltuk takımı sığdırmak zor olur.. Zaten sevmiyorum çok eşya yoksa sıkış tepiş olur :/
Biraz takıyorum bu konuyu nasıl olur acaba diye. Salonun geniş ve ferah görünmesi lazım :)
O kadar güzel amerikan mutfak salonlar var ki içim gidiyor.. Çok modern yapıyorlar :)

Son düzenleme:
sanırım benimki hepinizinkinden küçük :1: ,o yüzden oturma odası diyorum zaten ,konularımda var istersen bakabilirsin ,pek bişey sığmadı bir masa sandalye 6 kişilik ,bir üçlü bir ikili kanepe ,şimdi birde vitrinin ince olan parçasını koydum güzel oldu ..fazal bişeyede gerek yok zaten ..
Odanızın resmi varsa atar mısınız?

Back
X