• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 haftalık oğlumu cennete yolcu ettim

himeros

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
483
8
316
40
Diğer
zor, kanamalı ve devamlı yatak istirahatinde bir gebelik geçirdim geçen yıl ve kızım 17. haftada beni bırakıp gitti. yaşasaydı 26 haziran 2010 kızımın doğum günü olacaktı. düşük sonrası dr hiçbirşey demedi, zaten zor geçiyordu hamilelik beklenen birşeydi bu dedi. 3 ay korunun dedi. 3 aydan sonra eşimin de ısrarlarıyla bıraktık korunmayı. 25 haziran da yani kızımın muhtemel doğum tarihinden 1 gün önce hamile olduğumu öğrendim hemde doğal yolla.hemen doktorlara koşuşturmaklar başladı bizim için. işe 1 hafta gidebildim sonrası hep raporla geçti. kanamalarım oldu 4 kez.devamlı yatıyordum yine, en ufak bir rüzgarda karnım ağrıyordu. inanın kızlar o temmuz ağustos sıcaklarında battaniyemi biran olsun yanımdan ayırmadım.12. haftamda doktorum bendeki bu panik hallerini görünce, bu çocuk 17. haftaya kalmaz düşecek yatıp durma git gez dolaş dedi.bu psikolojiyle yatmak daha çok zararlı dedi. kızdı ve bağırdı hatta.kaybedeceksin bu bebeği deyişi hala kulaklarımda Mete beyin. eve ağlaya ağlaya dönmüştüm. yinede o dr a gitmeye devam ettim ve 2. bir doktor daha edindim.sonra birgün yapışkan bir akıntı geldi benden. en ufak bir sinyali bile es geçmemeliydim.her ne kadar annem hamilelikte olur bunun gibi şeyler desede. dr u aradım o da annemin dediğini dedi. ben ısrarla bu farklı ama dedim yapışkan gibi dedim, ama dinletemedim. adım çıkmış ya pinpirikliye, kanamam olmayınca dikkate alınmadım heralde dedim. ertesi gün daha da çoğaldı akıntım. doktordan randevu aldım hemen. doktorum bebeğin iyi olduğunu 385 gr olduğunu gayet sağlıklı olduğunu söyledi. artık rahat ol 20. haftaya geldik, düşük riskin kalmadı dedi.yavaş yavaş ayağa kalkabilirsin dedi. tabi ben yine kalkmadım. 1 gün sonra akıntım artarak gelmeye başlayınca bu sefer ağladım sızlandım beni hastaneye götürün dedim. gittiğimizde dr rahimde açılma var dedi. meğer o gelen mukus tıkaçmış. 5 gün hastanede yattım açılma 4 cm de durdu ama ben enfeksiyon kapmaya başlamışım bile...
ultrasonda bebeğime bakıyoruz canım nasılda hareket ediyor tepmeler atıyordu.karnımın taa tepesine çıkmış hiç o doğum yoluna girmeye niyeti yoktu oğlumun. son gün enfeksiyon değeri 2 ye katlayınca, serumu kestiler ve doğum sürecine alındım.
burda hep doğum hikayelerini okurdum. derdim ki, doğuma kahkaha ata ata gideceğim. isterse kessinler bedenimi parçalasınlar, bebeğim için herşeye değer derdim. zorlu doğumlar hiç korkutmazdı.burda doğum öykümü paylaşacağım derdim. nihayetinde yine normal doğum oldu ama sonu mutlu bitmedi.gece yarısı bebeğimi doğurdum kızlar.sonra kürtaja alındım. çok zor bir süreçti, ama kalbim daha çok acıyordu.
ailem bana hissettirmemeye çalıştı, benim dışımda olan olayları ama anne olan hissetmezmi hiç. bebeğimi mezara götürdüklerini biliyordum.
yalvardım onlara ilk bebeğimi görmemiştim, sonradan keşke görseydim bi öpüp koklasaydım yavrumu dedim.bundada aynı azabı yaşatmayın bana dedim. gözlerimi bağlayın dedim, sadece koklayayım, bebek kokusu cennet kokusu nasıl oluyor ben hiç bilmiyorum dedim.görsemde ben ondan korkmam ki neden bana göstermiyorsunuz, dünyanın en küçük en çirkin bebeğide olsa o benim yavrum o annesinin bitanecik yakışıklı oğlu, UTKUm o benim dedim. yokkk, göstermediler...
40ım dolmadı diye mezarına da gidemiyorum. inşallah bayramda yanına gideceğim utkumun.onu ne çok sevdiğimi haykıracağım. dayısının başucuna koyduğu ayıcığına bakacağım.babamın ektiği çiçekleri sulayacağım. doyasıya koklayacağım toprağını, cennet kokusu neymiş o zaman anlayacağım utkum.:5:

içim acıdı. elimden tek gelen size sabır dilemek. ben hâlâ 7. haftada kaybettiğim bebeğimin yasındayım. sizinki çok daha zor. allah sabır versin arkadaşım.

allah sabır versin bende yaşadım senı cok iyi anlıyorum herşeyın hayırlısı

himeros arkadaşım ben de üç meleğimi cennete uğurladım benim hikayem de seninkine benziyor
ilk gebeliğim 16. hft ikinci gebeliğim(ikiz) 21 hft da kaybettim akıntım var dedim çok pinpiriklisin dediler. Sonra bir gün mukus tıkacı iki üç saat sonra da suyum geldi ve ben de neredeyse tüm gebeliğimi yatarak geçirmiştim.
Buna rağmen mümkün olmadı bebbeklerime kavuşmak ben de hiçbir yavrumu göremedim .
Acının büyüklüğünü iyi biliyorum. Bazı kadınların bünyesi gebeliği kaldıramıyor herhalde diye düşünüyorum bu kadınlardan biri de benim işte.

Allahımmm çok zor!!çok üzüldümm..herkes mutlu olsun istiyorum;tüm isteyenlerin bebeği olsun!!!
Allah sabır versin arkadasım..

Canım Rabbım sabırların en buyugunu versın yasadıkların cok zor.. bılıorum bu acılarını unutturmaz ama en azından azaltarak ınsallah en kısa zamanda kuzuna saglıcakla kavusturur senı.

cnm Pınar ım benim.. Allah ım sana çooooook büyük sabırlar wersin. Gözyaşlarıyla yazdıklarını okudum. İçim çok acımıştı ilk duyduğumda ama şimdi daha bir derinden hissettiğim o acıyı, acını..
Biliyorsun her zaman dualarımdasın. Bundan sonra hayırlı haberlerini duymak dileğim.

Cnm Rabbim sana evlatlar versin inş., hepside sağlıkla gelsin, o cennet kokusuna doymanı canı gönülden istiyorum, yüzünü görmemen bir açıdan iyi gibi eğer görseydin ömrün oldukça aklından çıkmayacaktı, çok üzüldüm... okudukça içim parçalandı, Rabbim isteyen herkese versin inş. kimsenin kucağını boş bırakmasın...

Allah sabırlar versinn.Göz yaşlarıyla okudum yaşadıklarını gerçektende zor..

Ne diyecegimi bilmiyorum.
Allahim sabir versin.

canım benim Allah sabrını versinn. :14: :14: :14: çok zor bi süreç tahmin edebiliyorumm.cmt doktora gittim doktor ultrasonra ayağı yamuk duruyo doğumdan sonra düzelir dedi.üstünde durmadı pek.ama şu 3 gündür içime ata ata şu zamana kadar geldim.zatn ağlıyordum.senin yaşadıkların eminim benimkinin kaç katı.Allahım hayırlı zamanda yüzünü güldürsün yarabbimm

allah sabir versin...
okurken yasadiklarinizi hissettim, gercekten tarifi olmayan bir aci bu...

canım çok geçmiş olsun hemde başın sagolsun.bende denizimi 4.5 aylıkken kaybettim enfeksiyon yüzünden ve bunu doktorum anlamadı.belki tedavisi olacaktı.o kadar zorki 65 gün oldu hala ağlıyorum rüyalarıma giriyor hep..Allah bu kez saglıkla kucaklarımıza verir ins meleklerimizi.ancak yaşayan biliyor ateş düştügü yeri yakıyor.onu kaybedecegini bile bile dogum yapıyorsun ve içindeki boşlukla yapayalnız kalıyorsun

rahim ağzı yetmezliği olabilir.ben olsam 3.gebelikte 12.haftada 2li testten sonra tedbir amaçlı serklaj yaptırırdım.tabi enfeksiyon açısından da sürekli takipte olmak lazım.
ben kadere çok inanırım.yiyecek ekmeğimiz varsa yaşıyoruz vaadedilen vakte kadar..
öncelikle sabır,metanet ;ardından da bi dolu sağlıklı,cennet kokulu bebişler dilerim....

inanın evlat acısı okadar zorki bilirim evladımı kaybetmedim ama kaybetme derecesine gelmiştik rabbim acılarınızı hafifletir inşallah

rabbım bol sabır versın sana ve bızım gıbılere cok zor bır surecten gecıyorsun suan zaman gectıkten sonra dahada bı anlıyacasın dahada ıcını acıtacak ama elden gelen bırsey yok sukretkı dogal yolla hamıle kalabılıyorsun bence hemen bır baska dr gıt ve rahım agzını bır olctur RAHIM AGZI YETMEZLIGIN OLABILIR

Allah sabır versin burdaki herkesin hemen hemen yaşadı durum bu evlat acısı bende evlat acısını tadanlardanım 24 haftalık oğlumu kaybettim. Bizleri cennete bekleyen yavrularımız var üzülme diyemiceğim ağlamada demiceğim çünkü içi kan ağlayan bir insan bunları söylemek çok tuhaf olur bana hep bunları söylediler ancak içimde kopan fırtınaları kimse bilemezdi 50 gün oldu ağlamakdan gözümde yaş kalmadı içimde korlandı acım içden içe acıyor şuanda Allah hepimize sabır versin ve hayırlısını nasip etsin

ben de yavrumu on gun önce toprağa gönderdim ölü gibiyim neden oldu sebeb ne diye internetin başından ayrılmıyorum. 3 aylıkken kanamam oldu ilaçlarla falan durdu. sebeb eşi aşağıda dedi dr o yüzden. randevu günü tam 4 buçuk aylıktı yavrum gayet iyi dedi doktor sağlıklı. iki gün sonra gece uykumdan uyandım bir ılıklıkla. bol mıktarda su vardı. hastaneye yattım rahimde açıklık yoktu su gelmesi için hiç bir neden de. bekledik tamamlanır diye serumlar antibiyotikler faln. iki gun suyunda artıs oldu. sonrakı ıkı gunde. ama sonra olmadı. uzun sure yattım hastanede ve sonunda kalp atısları silikleşti ve doktor daha fazla bekleyemeyiz sen zarar görüyosun dedi. suni sancı ile doğurdum yavrumu . toprağa vermeden baktım heryerine doya doya babasının aynısı. öptüm bir kere ve örttüm üstünü. çok canım yanıyor. ölüm korkutmuyor artık beni. her gecen gun omrumden alıyor ama ogluma bır adım daha yaklastırıyor...

Rabbim çok büyük sabır versin yardımcın olsuun canım.
bende senin gibi 2010 haziran annelerindendim ama 9.haftada bebeğimin kalbi durdu aldılar benden onu.kısmet işte ömrü o kadarmış bebeğimin.herşeyin hayırlısı ne diyebilirizki.
şimdi tekrar hamileyim ve 2011 şubat annesi olucam inşallah Rabbimin izniyle.
inşallah sanada tez zamanda evlat sahibi olup sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin Allah.
kimseyi evlatsız bırakmasın Rabbim kimseye aratmasın inşallah.çok zor.

Back
X