• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20 gune 4 kilo verelimmi))

5:2 diyeti..5gun normal beslenib 2gun rejim yapiliyor rejim gununde 500kkal aliniyor..hemde saglik Acisindan iyiymis vucudu yeniliyormus..omur boyu uygulanacak yontemler..Bana mantikli geldi canim

Kilolarımı verdikten sonra yaparım. Hatta oruç tutarım iki olur biter

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Oruç Diyeti’ ya da ‘5:2 Diyeti’ olarak adlandırılan yeni sistem, haftanın beş günü boyunca her istediğinizi tıka basa yemenize izin veriyor. Ama geri kalan iki günde 600 kaloriden fazla almamak şartıyla. Diyeti uygulayanlar genellikle oruç günlerinde her biri 250-300 kalorilik iki küçük öğün yemeyi tercih ediyorlar.

Oruç günlerinde bitkisel ve proteinli yiyecekleri tercih etmek ve bu günleri üst üste getirmemek gerekiyor. Diyetin taraftarları birkaç saat hiçbir şey yemediktensonra vücudun yakıtını değiştirdiğini, yağ depolamayı bıraktığını iddiaediyorlar. Diyeti uygulayanlar iştahlarının gerçekten azaldığını söylüyor.

Diyetin yaratıcısı Dr. Michael Mosley bu diyet sayesinde dokuz haftada 10 kiloverdiğini, yağ oranının yüzde 8 azaldığını, kolesterol ve şeker seviyesinin düştüğünü ileri sürüyor. Ancak beslenme uzmanları bu etkilerin ancak oruç tutulmayan günlerde sağlıklı beslenerek elde edilebileceği konusunda uyarıyorlar. Diğer beş gün çok fazla kalori aldığınızda ortalama kalori ve tartıdaki gösterge de düşemiyor.

Araştırmalar ne diyor?

Erken dönem araştırmalar aralıklı orucun gerçekte de kilo vermeye, belirli kanserlerin riskini düşürmeye, yaşam süresini uzatmaya, enerji seviyesini yükseltmeye,beyin fonksiyonlarına ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ancak bu sonuçlar henüz yalnızca hayvanlar üzerinde yapılan deneylerle kanıtlandı. Diyetin çok popüler olduğu İngiltere’de uzmanlar diyetin insanlar üzerindeki etkileriyle ilgili ellerinde yeterli kanıt olmadığı konusunda uyarıyorlar. Bugüne kadar insanlar üzerinde yapılan tek araştırma,diyetin kötü kolesterolü ve tansiyonu düşürebileceğini gösterdi. Ancak Illinois Üniversitesi’nin yaptığı bu kısa süreli araştırmaya katılan denekler geri kalan 5 günde de aşırıya kaçmadı, her zamankinden yalnızca yüzde 10 fazla tükettiler.

Tehlikeler
Uzmanlar,oruç diyetlerinin eksikliklere yol açabileceği ve özellikle aşırı diyet yapanlarda tehlikeli yeme bozukluklarına yol açabileceğini düşünüyorlar. Bu tür diyetlerin insanların yiyecekle sağlıklı bir ilişki kurmasını engellediği de söyleniyor.

5:2 diyeti kuralları ve diyeti kolaylaştıracak ipuçları:

-5 gün boyunca aşırıya kaçmamak şartı ile normal yemek (ziyafet günleri )

-2 gün ise kadınlarda 500 kalori erkeklerde 600 kaloriyi geçmeyecek şekilde yemek ( Oruçgünleri )

-2 günlük oruç günleri birbirini takip eden günlerde olmamalı

-5 günlük ziyafet günlerinde herşey yiyebilirsiniz serbest lakin çok ağır gıdalardandan kaçınmak gerekir

-2 günlük oruç günlerinde kalori sayımı yapılarak verilen kalori miktari aşılmamalı

-İlk başlangıç ve alışma süreci zor gelecektir lakin ilerleyen günlerde vücut bu yeni beslenme düzenine alışacaktır

-2 günlük oruç günleri için menu planınızı önceden yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

-Sıcak içecekler iştah bastırır.Oruç günlerinde sıcak içecekler tercih edin lakin süt içecek olursanız kalori hesabı yaptığınızı düşünüp yağsız sütler tercih ediniz

-2 günlük oruç günlerinde çorbalar en büyük kurtarıcınız olacaktır.Düşük kalorili çorbalar hazırlayarak gün içerisinde günlük kaloriyi aşmamak kaydı ile istediğiniz zaman tüketebilirsiniz

-Oruç günlerinde daha sonra açlık hissettirecek glisemik indeksi düşük gıdalardan kaçının (makarna,ekmek,nişastalı gıdalar…)

-Oruç günlerine kalorisi oldukça düşük vejeteryan menüleri seçebilirsiniz..

-Egzersiz yaparak iştahınızı bastırabilirsiniz.Fakat ilk alışma süreci zor olacağı ve halsiz düşebileceğiniz için ilerleyen günlerde yapmanız daha iyi olacaktır.

-Vee oruçgünlerinde yarın ki günün ziyafet günü olduğunu istediğiniz şeyi yiyebileceğinizi hatırlayarak kolay geçmesini sağlayabilirsiniz..
Düzenleyen: Lisabella Düzenleme Tarihi : 11-10-2013 Düzenleme Saati :01:49

500 Kalorilik örnek diyet :
Sabah kahvaltısı : Bir Tane Elma ve 200 gram yoğurt
Öğle yemeği :Izgarada tavuk göğsü ve mevsim yeşilliklerinden salata
Akşam yemeği : zeytinyağında kızartılmış kabakları peynir ve domates ile bir porsiyon olacak şekildeyiyin.

500 Kalorilik Örnek Menü :
Sabah Kahvaltısı: 1 haşlanmış yumurta+1 dilim yağsızbeyaz peynir+ Şekersiz çay
Öğlen yemeği : 1tabak semizotu salatası +1 kase sebze çorbası
Akşam yemeği : 1tabak semizotu salatası+ 1 kase sebze çorbası

Oruç günlerinin kalori dağılımını şu şekilde yapabilirsiniz:
Kahvaltı: 100 kalori ( 2 kayısı +yağsız yoğurt)
Öğlen: 150 kalori( Çorba)
Akşam :250 kalori(Sebzeli etli yemek)

oldumu şimdi okuyabiliyormusun canım???

Oruç Diyeti’ ya da ‘5:2 Diyeti’ olarak adlandırılan yeni sistem, haftanın beÅŸ günü boyunca her istediÄŸinizi tıka basa yemenize izin veriyor. Ama geri kalan iki günde 600 kaloriden fazla almamak ÅŸartıyla. Diyeti uygulayanlar genellikle oruç günlerinde her biri 250-300 kalorilik iki küçük öğün yemeyi tercih ediyorlar.

Oruç günlerinde bitkisel ve proteinli yiyecekleri tercih etmek ve bu günleri üst üste getirmemek gerekiyor. Diyetin taraftarları birkaç saat hiçbir şey yemediktensonra vücudun yakıtını değiştirdiğini, yağ depolamayı bıraktığını iddiaediyorlar. Diyeti uygulayanlar iştahlarının gerçekten azaldığını söylüyor.

Diyetin yaratıcısı Dr. Michael Mosley bu diyet sayesinde dokuz haftada 10 kiloverdiğini, yağ oranının yüzde 8 azaldığını, kolesterol ve şeker seviyesinin düştüğünü ileri sürüyor. Ancak beslenme uzmanları bu etkilerin ancak oruç tutulmayan günlerde sağlıklı beslenerek elde edilebileceği konusunda uyarıyorlar. Diğer beş gün çok fazla kalori aldığınızda ortalama kalori ve tartıdaki gösterge de düşemiyor.

Araştırmalar ne diyor?

Erken dönem araÅŸtırmalar aralıklı orucun gerçekte de kilo vermeye, belirli kanserlerin riskini düşürmeye, yaÅŸam süresini uzatmaya, enerji seviyesini yükseltmeye,beyin fonksiyonlarına ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olabileceÄŸini gösteriyor. Ancak bu sonuçlar henüz yalnızca hayvanlar üzerinde yapılan deneylerle kanıtlandı. Diyetin çok popüler olduÄŸu Ä°ngiltere’de uzmanlar diyetin insanlar üzerindeki etkileriyle ilgili ellerinde yeterli kanıt olmadığı konusunda uyarıyorlar. Bugüne kadar insanlar üzerinde yapılan tek araÅŸtırma,diyetin kötü kolesterolü ve tansiyonu düşürebileceÄŸini gösterdi. Ancak Illinois Ãœniversitesi’nin yaptığı bu kısa süreli araÅŸtırmaya katılan denekler geri kalan 5 günde de aşırıya kaçmadı, her zamankinden yalnızca yüzde 10 fazla tükettiler.

Tehlikeler
Uzmanlar,oruç diyetlerinin eksikliklere yol açabileceği ve özellikle aşırı diyet yapanlarda tehlikeli yeme bozukluklarına yol açabileceğini düşünüyorlar. Bu tür diyetlerin insanların yiyecekle sağlıklı bir ilişki kurmasını engellediği de söyleniyor.

Buda bozuk okunmuyo

Sağolasın canım uğraştın 😘

Ben 15 günde 4 kilo vermiştim keşke yapmasaydim 6 yildr geri almaya calisiom. Sürekli karpuz yiodum çok başka lezzetler isterse cnm biber salatalik domates ve yagli peynir dograyip salata yapip koca kaseyle onu yiodim 15 günde 4 kilo verdim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nasıl geri almaya çalışıyon çok mu zayıfsın

benim iki tane canımcım biri 3 yaşında kızım
diğeride 1 yaşında oğlum var
Rabbim

sakın haaa
diyetislerler para tuzağı bizim burda bire arkadaş gitti özel bir hastaneye
önce 75 tl ödedi
bir ay sonra tekrar gitti 60TL ödedi yapılan tahlillerde ayrıca ödendi
tahlillerde bişey çıkmamış
1ay sonunda arkadaş kilo veremeyince doktor
sen beceremiyon gelme artık demiş
arkadaşta e zaten ben beceremediğimden size geliyom demiş falan filan
moral bozukluğuda cabası
boşverinn iradenizi kuvvetlendriin o kadar
diyetisyen falan fiyasko boşverinn iradeniz kuvvetli olsun yetrrrrrrrrr

Amiin canım sağlıklı mutlu büyütürsün inşallah.

25 yaşındayım ve ben memnunum yane ;)

tabi memnun olursun kim olmazki 😊

500 Kalorilik örnek diyet :
Sabah kahvaltısı : Bir Tane Elma ve 200 gram yoğurt
Öğle yemeği :Izgarada tavuk göğsü ve mevsim yeşilliklerinden salata
Akşam yemeği : zeytinyağında kızartılmış kabakları peynir ve domates ile bir porsiyon olacak şekildeyiyin.

500 Kalorilik Örnek Menü :
Sabah Kahvaltısı: 1 haşlanmış yumurta+1 dilim yağsızbeyaz peynir+ Şekersiz çay
Öğlen yemeği : 1tabak semizotu salatası +1 kase sebze çorbası
Akşam yemeği : 1tabak semizotu salatası+ 1 kase sebze çorbası

Oruç günlerinin kalori dağılımını şu şekilde yapabilirsiniz:
Kahvaltı: 100 kalori ( 2 kayısı +yağsız yoğurt)
Öğlen: 150 kalori( Çorba)
Akşam :250 kalori(Sebzeli etli yemek)

oldumu şimdi okuyabiliyormusun canım???

teşekkürler canım çok iyii oldu bu.

Ben 15 günde 4 kilo vermiştim keşke yapmasaydim 6 yildr geri almaya calisiom. Sürekli karpuz yiodum çok başka lezzetler isterse cnm biber salatalik domates ve yagli peynir dograyip salata yapip koca kaseyle onu yiodim 15 günde 4 kilo verdim

Benim bir Arkadasimda karpuzla kilo vermis.Yani Agirlikli karpusla beslenerek bawqa weylerde yemis ama cok cok az kilolarini oda geri almadi

Sabahtan bu saate kadar 1 pardak portakal suyu+ 2 bisküvi+yarım kase sütlaç+1 yk humus+ ekmek içi avucumun içi kadar* 5 kepçe çorba 2 kaşık yoğurt yedim.

Nasıl geri almaya çalışıyon çok mu zayıfsın

Evet canim 58 den 54 e dusurdum kendimi.
Benim bir Arkadasimda karpuzla kilo vermis.Yani Agirlikli karpusla beslenerek bawqa weylerde yemis ama cok cok az kilolarini oda geri almadi
Evet bunu deneyebilirsiniz temmuz ayiydi boyle yaptim ben ozmnlar oruca denk gelmiodu tabi..

Kızlar yediklerime fittingo 906 kcal değer biçerken diyet arkadaşım 754 kcal dedi gene başladım hesap yapmaya

Kızlar yediklerime fittingo 906 kcal değer biçerken diyet arkadaşım 754 kcal dedi gene başladım hesap yapmaya

Ya Ablam kalorisi iyiymis..
Her yerde bir soz soyliyor ya..
bazi doktorlar gunde 6ogun yeyin diyor..Bazilari acikinca
Ablacim benim en zorlandigim nokta ogle aksam yemekleri yani zorla ben aciktigimda yemek istirum yaaa:37::27:

Kalori sayımı yap 1.200 ü geçme leslie yap sana tavsiyem bu haftada 1 kiloda olsa verirsin bence

kalori sayımını nasıl yapıyorsunuz bu arada leslie dediğin seyide yeni öğrendim netten:9:
ok tavsiyelerini deneyeceğim

kalori sayımını nasıl yapıyorsunuz bu arada leslie dediğin seyide yeni öğrendim netten:9:
ok tavsiyelerini deneyeceğim

Internetten kalorii sorguluyorum. Şimdiden başarılar canım

Back