Konuşma Problemleri 20 aylık oğlum konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

cemed

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
78
4
118
İzmir
Merhaba hanımlar benim 20 aylık oğlum sadece baba diyor önceden anne dede mama diyodu şimdi sadece baba diyo başka bişey söylemiyor ama istediği herşeyi hareketleriyle anlatıyo sık sık konuşuyorum ama ya ağlıyo yada ağzımı kapatıyo ben izmirde ailemden uzaktayım oğlum başkalarından duyunca basit kelimeleri söylüyo örneğin apartmanda tadilat var işçiler birbirine abi diye bağırıyo oğlumda bana abi diye bağırıyo anne demiyo adım merve veve diye bağırıyo bazen bi problemmi var acaba diye düşünüyorum ama daha zamanı var bekle diyolar

ben bir sorun göremedim canım burada zaten 2 yaşına bile girmemiş henüz hoş halk arasında derler ya erkek çocuk geç konuşur kız erken konuşur diye
beinim erkek yeğenimde konuşmuyor 0 25 aylık ama bir sorun yok zaten babası da geç konuşmuş
dert edecek bişiyok mesela benim kızım ondan küçük ama o bıcır bıcır konuşuyor

bence de dert etme benim oğlum da 2 yaşını doldurana kadar anne baba bile demedi yani ağzından kelimeler çıkıyodu bazen ama bilinçli söylemiyodu çok üzülüyoordum ama 2 yaşını doldurduktan sonra başladı şimdi 33 aylık yani konuşmaya başladıktan sonra yaklaşık bir 10 ay geçmiş ve istediği her şeyi konuşuyor çok güzel uzun cümleler kurabiliyor sadece fiillerin sonunu getiremiyo mesela anne biz parka gidelim diyemiyo anne biz parka gidii.. diyo o da zamanla düzelecekitr inşallah :)

canım çocuk neredeyse 2 yaşına gelmiş ve çoğu kelimeyi artık sölemesi lazım bu normal bi durum olabileceği gibi olmayadabilir. çünkü önce söylüyordu sonradan sölememeye başladı diyorsun . seni korkutmak için sölemiyorum telaşlanma hemen . belki korkmuştur falan ondan olmuştur ben bi doktora götür derim canım onun teşhisi daha önemli. bi gelişim uzmanı görsün

Son düzenleme:
bazı çocuklar 9 aylıkken konuşmaya başlar,bazıları 3 yaşında. Bu durumlarda fazla panik olmamak lazım. Doktor gözetiminde gözlenmeli.

benimde oglum 23 aylik baba mama meme suya ci diyor daha buna benzer kelimeler banada herkes konusur diyorlar birde yanindaki insanlarinda etkisi var biz evde yalniz buyutuyoruz

benim kızımda 21 aylık oda aynı seninki gibi çogu şeye baba diyor beni baba diye çağırıyor 4 ay sonra yine anne olacağım ama ben daha anne kelimesini duymadım baba dışında bir kaç kelimesi daha var herşeyi anlıyor ama konuşmuyor

Zamanla düzelir sen yinede farklı doktorlara göster tedbri bırakma ama sorun olacağını dusunmuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…