- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.215
-
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
20. ayıns yeni girdi kızım onun için ücretsiz izne ayrıldım ve gerçekten olabildiğince ilgilenmeye çalışıyorum. gün içinde kitaplardan resimler gösteriyorum topuyla oynuyoruz yeni yeni evcilik oyuncaklarıyls oynamaya başladık eğitici oyuncakları da var renkleri sayıları söyleye eğitici otobüs aktivite masası gibi buktak oyuncağı hepsini aldım çocuğum için hep en iyisi olsun istiyorum ve işimden ayrılıp tamamen kendimi ona verdim.
bazen kafam ağrıyor sürekli konuşuyorum onunla artık akşama doğru kendi sesimden nefret eder hale geliyorum ama gerçekten olmuyor kelimeleri var ama mesela bir söylediğini bir daha söylemiyor bazen bir kere saydım 40a yakın kelime çıktı ee vuu gibi kelimeleri de sayarak ama insan ister istmez bazen şaşırıyor milletten duyuyorum bu ayda renkleri bilen cümle kuran 3 kelimeli dahi varmış daha fazla me yapabilirim gerçekten bilmiyorum
Benjm kızım da 20 aylık. 3 kelimeli cümle 20 ay için erken. 2 kelime ancak bu aylarda. Anne gel. Gibi o da çok basit. Renkleri de bilmiyor henüz. 22 aylık yegenim var o da bilmiyor renkleri. Ki gelişimi çok öndeydi onun. 9 aylıkken merdiven çıkabiliyordu mesela. Her çocuk farklı. Absurt örnekleri bosverin. Kızlarımız gayet normal20. ayıns yeni girdi kızım onun için ücretsiz izne ayrıldım ve gerçekten olabildiğince ilgilenmeye çalışıyorum. gün içinde kitaplardan resimler gösteriyorum topuyla oynuyoruz yeni yeni evcilik oyuncaklarıyls oynamaya başladık eğitici oyuncakları da var renkleri sayıları söyleye eğitici otobüs aktivite masası gibi buktak oyuncağı hepsini aldım çocuğum için hep en iyisi olsun istiyorum ve işimden ayrılıp tamamen kendimi ona verdim.
bazen kafam ağrıyor sürekli konuşuyorum onunla artık akşama doğru kendi sesimden nefret eder hale geliyorum ama gerçekten olmuyor kelimeleri var ama mesela bir söylediğini bir daha söylemiyor bazen bir kere saydım 40a yakın kelime çıktı ee vuu gibi kelimeleri de sayarak ama insan ister istmez bazen şaşırıyor milletten duyuyorum bu ayda renkleri bilen cümle kuran 3 kelimeli dahi varmış daha fazla me yapabilirim gerçekten bilmiyorum
20. ayıns yeni girdi kızım onun için ücretsiz izne ayrıldım ve gerçekten olabildiğince ilgilenmeye çalışıyorum. gün içinde kitaplardan resimler gösteriyorum topuyla oynuyoruz yeni yeni evcilik oyuncaklarıyls oynamaya başladık eğitici oyuncakları da var renkleri sayıları söyleye eğitici otobüs aktivite masası gibi buktak oyuncağı hepsini aldım çocuğum için hep en iyisi olsun istiyorum ve işimden ayrılıp tamamen kendimi ona verdim.
Gayet normal. 18-24 ay arası iki kelimelik cümle bekleriz. 24 aydan sonra tamamen çoşar konuşması. Siz bol bol kitap okuyun, birlikte resim yapın, etiketlerle oynayın. Konuşmaktan hiç vazgeçmeyin. İki yaşını geçince her kelimenizin size geri geldiğini göreceksiniz20. ayıns yeni girdi kızım onun için ücretsiz izne ayrıldım ve gerçekten olabildiğince ilgilenmeye çalışıyorum. gün içinde kitaplardan resimler gösteriyorum topuyla oynuyoruz yeni yeni evcilik oyuncaklarıyls oynamaya başladık eğitici oyuncakları da var renkleri sayıları söyleye eğitici otobüs aktivite masası gibi buktak oyuncağı hepsini aldım çocuğum için hep en iyisi olsun istiyorum ve işimden ayrılıp tamamen kendimi ona verdim.