20 aylık kızımın konuşması

Hiç inandırıcı değil 20 aylık bebeğin 3 kelimeli cümle kurması. Memesinden duvara süt fışkırtan anneler gibi şehir efsanesi. Hadi diyelim var. 50 çocuktan bir tanesidir. Siz 50 çocuktan bir tanesi neden benim bebeğim değil diye hayıflanıyorsunuz. Doktora mutlaka sormuş, ve gayet normal cevabını almışsınızdır bence?
20 aylık bebeden şimdiden bu kadar beklentiye girdiyseniz, üzülürüm o yavruya.
Öyle bir tanıdık vardı malesef. Malesef diyorum çünkü onun etrafında oldukça oğluma konuşamıyor diyorlardı. Çok sinir bozunu bir durum.
Arkadaşım çocuğu ile ben,m oğlum arasında sadece 40 gün var, abartmıyorum 9 aylıkken anne baba vs basit kelimeleri konuşuyordu. Bizimki de bağırış çağırış işte :KK70: neyse çocuk bülbül gibi şakıyor bizimki anne sadece. Neyse ki 2 yaşını geçince açılmaya başladı bizimki. Kız sürekli şey diyordu seninki geç konuştu ya. Dedim benimki geç konuşmadı seninki erken konuştu 🤦‍♀️ Neyse ki pandemi var da bir araya gelmiyoruz :KK70:

Öyle bir tanıdık vardı malesef. Malesef diyorum çünkü onun etrafında oldukça oğluma konuşamıyor diyorlardı. Çok sinir bozunu bir durum.
Arkadaşım çocuğu ile ben,m oğlum arasında sadece 40 gün var, abartmıyorum 9 aylıkken anne baba vs basit kelimeleri konuşuyordu. Bizimki de bağırış çağırış işte :KK70: neyse çocuk bülbül gibi şakıyor bizimki anne sadece. Neyse ki 2 yaşını geçince açılmaya başladı bizimki. Kız sürekli şey diyordu seninki geç konuştu ya. Dedim benimki geç konuşmadı seninki erken konuştu 🤦‍♀️ Neyse ki pandemi var da bir araya gelmiyoruz :KK70:
Evet var maalesef. Cehalet bu başka bir şey değil.
Uzak durmak en iyisi👍 Çevre baskısı sebebiyle ebeveyn olarak ister istemez kıyaslama yapıyor insan. Benim oğlum da 15 aylıkken yürüdü. Aralarında bir hafta olan kız çocuğu Bir yaşında yürümeye başlamıştı mesela. Bazen yürüme ve konuşma konusunda boşa endişe duyuyoruz ama çoğu çevre faktörü maalesef.

Evet var maalesef. Cehalet bu başka bir şey değil.
Uzak durmak en iyisi👍 Çevre baskısı sebebiyle ebeveyn olarak ister istemez kıyaslama yapıyor insan. Benim oğlum da 15 aylıkken yürüdü. Aralarında bir hafta olan kız çocuğu Bir yaşında yürümeye başlamıştı mesela. Bazen yürüme ve konuşma konusunda boşa endişe duyuyoruz ama çoğu çevre faktörü maalesef.
Kesinlikle öyle. Benim oğlum 10 aylık yürüdü ama ben kimseye hava atmadım. Bununla hava atılır mı ya erken yürüdü erken konuştu. Çocuk yarıştırmak ne kadar saçma. Biz iyi bir ebeveyn olup gelecek nesilleri güzel yetiştirmeye uğraşmamız gerekirken, elalem çetesiyle uğraşıyoruz :KK70:

20. ayıns yeni girdi kızım onun için ücretsiz izne ayrıldım ve gerçekten olabildiğince ilgilenmeye çalışıyorum. gün içinde kitaplardan resimler gösteriyorum topuyla oynuyoruz yeni yeni evcilik oyuncaklarıyls oynamaya başladık eğitici oyuncakları da var renkleri sayıları söyleye eğitici otobüs aktivite masası gibi buktak oyuncağı hepsini aldım çocuğum için hep en iyisi olsun istiyorum ve işimden ayrılıp tamamen kendimi ona verdim.
bazen kafam ağrıyor sürekli konuşuyorum onunla artık akşama doğru kendi sesimden nefret eder hale geliyorum ama gerçekten olmuyor kelimeleri var ama mesela bir söylediğini bir daha söylemiyor bazen bir kere saydım 40a yakın kelime çıktı ee vuu gibi kelimeleri de sayarak ama insan ister istmez bazen şaşırıyor milletten duyuyorum bu ayda renkleri bilen cümle kuran 3 kelimeli dahi varmış daha fazla me yapabilirim gerçekten bilmiyorum
Canım korkma büyüklerimden duyduğuma göre bazı bebeklere anne sütü ağır geldiği için konuşmakta ağır oluyo. Şu anda dayımın çocukları 4 yaşını geçiyor dahada tam konuşamıyolar. Eyer konuşması çok gecikirse bi çocuk gelişim uzmanıyla görüşürsün.

X