20 aylık kızımın konuşması

Öyle bir tanıdık vardı malesef. Malesef diyorum çünkü onun etrafında oldukça oğluma konuşamıyor diyorlardı. Çok sinir bozunu bir durum.
Arkadaşım çocuğu ile ben,m oğlum arasında sadece 40 gün var, abartmıyorum 9 aylıkken anne baba vs basit kelimeleri konuşuyordu. Bizimki de bağırış çağırış işte neyse çocuk bülbül gibi şakıyor bizimki anne sadece. Neyse ki 2 yaşını geçince açılmaya başladı bizimki. Kız sürekli şey diyordu seninki geç konuştu ya. Dedim benimki geç konuşmadı seninki erken konuştu Neyse ki pandemi var da bir araya gelmiyoruz

Evet var maalesef. Cehalet bu başka bir şey değil.
Uzak durmak en iyisi Çevre baskısı sebebiyle ebeveyn olarak ister istemez kıyaslama yapıyor insan. Benim oğlum da 15 aylıkken yürüdü. Aralarında bir hafta olan kız çocuğu Bir yaşında yürümeye başlamıştı mesela. Bazen yürüme ve konuşma konusunda boşa endişe duyuyoruz ama çoğu çevre faktörü maalesef.

Kesinlikle öyle. Benim oğlum 10 aylık yürüdü ama ben kimseye hava atmadım. Bununla hava atılır mı ya erken yürüdü erken konuştu. Çocuk yarıştırmak ne kadar saçma. Biz iyi bir ebeveyn olup gelecek nesilleri güzel yetiştirmeye uğraşmamız gerekirken, elalem çetesiyle uğraşıyoruz

Canım korkma büyüklerimden duyduğuma göre bazı bebeklere anne sütü ağır geldiği için konuşmakta ağır oluyo. Şu anda dayımın çocukları 4 yaşını geçiyor dahada tam konuşamıyolar. Eyer konuşması çok gecikirse bi çocuk gelişim uzmanıyla görüşürsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…