- 15 Aralık 2020
- 17
- 8
- 1
- 32
- Konu Sahibi Kiz Annesi2
Merhaba ilk konum inşallah cevap gelir. Kızım 20 aylık ve yaşıtları gibi konuşmuyor. 10 aylıkken yürüdü. Bir çok hareketi erken yaptı çok hareketli. Büyüklere pek gitmiyor ama çocuk gördümü hemen oyun oynamaya çalışıyor sosyal yani. Göz teması var fazlaca. Komutlarımı yerine getiriyor yani ismini bildiği herşeyi yapıyor ismini bilmediklerini söyledikten sonra yapıyor. Gel git kapıyı aç lambayı aç kapat yemek ye hayır yasak in çık ne bileyim bu komutları hep yapıyor. Bebekleri ile oyun oynuyor yemek yediriyor. Bizimle çok oynuyor aktif bir bebek. Oyuncaklarla amacına göre oynuyor ve aktivitelere katılıyor hemen öğreniyor. Ama söylediğim şeyleri tekrar etmek istemiyor. Geldim gittim bitti gitti düştü canım çiçek su kapattım açtım.. daha aklıma gelmeyen bir kaç net kelimesi daha var ve istediklerini eliyle işaret ediyor. 5 aylık kardeşi var bide kardeşi doğduktan sonra anne kelimesini kesti arada baba diyor. Ama çok üzülüyorum yaşıtları gibi deği kelimelerimi tekrar etmiyor kızım mavi de diyorum oralı olmuyor ama maviyi ver diyorum veriyor. Bu durum neyden kay aklanıyor doktora gitmeli miyiz?