• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

20.10.14 Tarihli Ameliyatimin Hikâyesi-Gelismeleri

Öncelikle geçmiş olsun. Konunuzun ilk yorumunu okurken sonrasında sorun yaşayacagınızı tahmin etmiştim, direkt son sayfaya atladım ve evet sorun var. Nerden biliyorum çünkü ben de durumdayım:) şuan 6.ayımdayım ve bahsettiğiniz o burun ucu düşüklüğünü ben 1.ayımdan sonra hissetmeye başlamıştım. 2.ayımda başka bir doktora muayene oldum bilinen bir doktora ve evet burnumda ters V deformitesine benzer bir durum oluşmuştu ve burun ucum düşmeye devam edecekti. nitekim etti de zaten, bugün 6.ay kontrolüme gittim bahsettiğim bilinen doktora. burun ucum yerlerde değil tabi ama bir tık daha düştü ve o öndeki kemik dediğiniz şey daha da belirginleşti. benimki deformasyon değil burun ucuna müdahale edilmemesinden, kemer alındıktan sonra ucunun orantılanmamasından kaynaklanıyor. Sonuç olarak Haziran ayında revizyonum var. Çok geciktirmeden başka doktorlara da görünün. Hissettiğiniz duyguları çoooook iyi anlıyorum ama doğru konusmak zorundayım. Size öyle geliyordur falan diyemicem çünkü göz var nizam var hepimizde. Burnunuzu en iyi siz tanırsınız. Geçmiş olsun.
Vallahi gulumsettin beni:) brndr nasil tahmin etti dedim. Ama aksini duymak gibi bir istek icinde degilim zaten canim. Yani gotuntu ortada bisry yok densinde inanayim gibi dusunmuyorum yanii. Zaten inanamayachim neticede :).. Ve sorunumuz tipatip ayni bence. Burun ucum odrmler inince normak seviyeye indi. Ve kemer kismina mudahale edlip ondeki kisma kemige dokunulmayinca durum bu! Yarin kontrole gidicem ve bisey yok kismini duymayacagim bile.. Ama ikinci ameliyat icin uzunca bi sure beklemem gerek senin durumdan cikardigim sonuca gore. Bu arada 2. Ameliyat yine kemige mudahalr ile olacak degilmi?

Vallahi gulumsettin beni:) brndr nasil tahmin etti dedim. Ama aksini duymak gibi bir istek icinde degilim zaten canim. Yani gotuntu ortada bisry yok densinde inanayim gibi dusunmuyorum yanii. Zaten inanamayachim neticede :).. Ve sorunumuz tipatip ayni bence. Burun ucum odrmler inince normak seviyeye indi. Ve kemer kismina mudahale edlip ondeki kisma kemige dokunulmayinca durum bu! Yarin kontrole gidicem ve bisey yok kismini duymayacagim bile.. Ama ikinci ameliyat icin uzunca bi sure beklemem gerek senin durumdan cikardigim sonuca gore. Bu arada 2. Ameliyat yine kemige mudahalr ile olacak degilmi?
Canım kendi doktoruna hiiç gidip zaman kaybetme aynı lafları ben de duydum çünkü:) Ödem var geçecek, 6 ay olmadan burun toparlanmaz vs vs toparlanıyor canım 2.aya girdiğinde burnun nasılsa şekli aynen o kalıyor ucu biraz daha düşüyor ve inceliyor. O yüzden ben 1.aydan sonra doktoruma gitmedim çünkü ona inanmam için kör olmam gerekiyordu. Burun kemiğinin üstündeki ödemler indikçe ucundaki orantısızlık ortaya çıkıyor iyice. Revizyonda kemiğe müdahale olmicak belki milimetrik düzeltmeler ama esas faaliyet ucunda. Ucu düzeltilecek kaldırılacak vs. Evet revizyon hem çok can sıkıcı hem maaliyetli. 2. ameliyat olacagı için ücret de artıyor ama şöyle düşün ücreti kredi çekersin 2 senede ödersin atıyorum ama burun bir ömür seninle. Benim doktorum da ünv hastanesinde profdu ama o adamların işi teori kısmıyla, pratikte çok zayıflar. ben bunu anladım, deneme tahtası gibi kullanıyorlar bizi. Nasıl yapılır sen ben hayret ediyoruz ama para için yatırıp kaldırıyor kesiyor biçiyor adamlar kafasına göre. Hatta kimisi asistanına yaptırıyor.. benim durumum bu canım inşallah seninki düzelir ama açık söyliyim, sanmıyorum.

Canım kendi doktoruna hiiç gidip zaman kaybetme aynı lafları ben de duydum çünkü:) Ödem var geçecek, 6 ay olmadan burun toparlanmaz vs vs toparlanıyor canım 2.aya girdiğinde burnun nasılsa şekli aynen o kalıyor ucu biraz daha düşüyor ve inceliyor. O yüzden ben 1.aydan sonra doktoruma gitmedim çünkü ona inanmam için kör olmam gerekiyordu. Burun kemiğinin üstündeki ödemler indikçe ucundaki orantısızlık ortaya çıkıyor iyice. Revizyonda kemiğe müdahale olmicak belki milimetrik düzeltmeler ama esas faaliyet ucunda. Ucu düzeltilecek kaldırılacak vs. Evet revizyon hem çok can sıkıcı hem maaliyetli. 2. ameliyat olacagı için ücret de artıyor ama şöyle düşün ücreti kredi çekersin 2 senede ödersin atıyorum ama burun bir ömür seninle. Benim doktorum da ünv hastanesinde profdu ama o adamların işi teori kısmıyla, pratikte çok zayıflar. ben bunu anladım, deneme tahtası gibi kullanıyorlar bizi. Nasıl yapılır sen ben hayret ediyoruz ama para için yatırıp kaldırıyor kesiyor biçiyor adamlar kafasına göre. Hatta kimisi asistanına yaptırıyor.. benim durumum bu canım inşallah seninki düzelir ama açık söyliyim, sanmıyorum.
Kendi kendine duzelmesi gibi bir durum soz konusi zaten degil canim. Ama 2. Ameliyat icin de kirk kez dusunmek gerek. Forumda kucuk bir problem icin ikinci ameliyati olup hayata kusenler var. Sans iste... Umarim 2. Ameliyatinda istedigin sonuca ulasirsin sen de..

Kendi kendine duzelmesi gibi bir durum soz konusi zaten degil canim. Ama 2. Ameliyat icin de kirk kez dusunmek gerek. Forumda kucuk bir problem icin ikinci ameliyati olup hayata kusenler var. Sans iste... Umarim 2. Ameliyatinda istedigin sonuca ulasirsin sen de..
Umarım ulaşırım. Revizyon düşünürsen çok iyi karar ver, iki üç isim dışında hepsini ele bence. Ülkemizde revizyonda başarılı doktor sayısı az ilk ameliyatı herkes yapıyor da dağıtılanı toparlamak mesele ki anladıgım kadarıyla senin de burun için bozulmamıs. bana doktor öyle dedi, tamam yapamamış ama en azından bozmamış da. hiçbir şey yapmamış, revizyon değil seninki ilk gibi düşün dedi. seninki de öyledir inşallah.

Umarım ulaşırım. Revizyon düşünürsen çok iyi karar ver, iki üç isim dışında hepsini ele bence. Ülkemizde revizyonda başarılı doktor sayısı az ilk ameliyatı herkes yapıyor da dağıtılanı toparlamak mesele ki anladıgım kadarıyla senin de burun için bozulmamıs. bana doktor öyle dedi, tamam yapamamış ama en azından bozmamış da. hiçbir şey yapmamış, revizyon değil seninki ilk gibi düşün dedi. seninki de öyledir inşallah.
İnsallah canim. Sen kime oluyorsun 2. Ameliyati

Sizi izlemeye aldım. Ama fotolarınızı göremiyorum. Vazgeçmezsem önümüzdeki ay ameliyat olacağım ben de. Bir kere erteledim çünkü. Rica etsem görmemi sağlar mısınız ?

Benimde 23ocakta, haftaya cuma gunu ameliyatim var.. bende gormek istiyorum foto, izliyorum suan seni sende beni takip eder misin ? :) bu arada ameliyattan once doktora sormam gereken seyler hakkinda falanda ornekler verirsen sevinirim yaa sana zahmet. Cunku korkudan heran vazgecebilirim... :(

Canıım beni de ekle lütfen. Görmek istiyorum :)[/QUOTE="lmnt, post: 38862989, member: 639169"]Benimde 23ocakta, haftaya cuma gunu ameliyatim var.. bende gormek istiyorum foto, izliyorum suan seni sende beni takip eder misin ? :) bu arada ameliyattan once doktora sormam geReken seyler hakkinda falanda ornekler verirsen sevinirim yaa sana zahmet. Cunku korkudan heran vazgecebilirim... :KK43:
Kizlar az sonra ekliyorum sizi,
gorebilirsiniz... L lmnt canim merhaba.. Korkunu anliyorum ilk sayfalari okuyanildiysen brnim de ne madar korktugumu gormussundur.
Sorman gerekenler doktorunun nasil bir yol izleyecegi. İnsan bunu bilmek istiyor. Yani ne gibi duzeltmeler yapacak. Nerelere dokunacak gibi.. Aslinda ben cok soru sormamistim sonrasindada gidisat beni yonlendirdi o yuzdrn sormaya ihtiyav duymadim... Ama bana soormak istedigin bisey olursa surecle ilgili yardimci olurim.

aithusaa aithusaa merhaba, dun seninle konuyu baya konusmustuk gelismeleri sana da bildireyim istedim.
Kendi doktoruma kontrole gittim bugun. Kontrol etti ve bi oncrkine gore sisliklerimin hayli indigini ama daha oldugunu soyledi ki brn de farkindayim henuz odrmlerimin oldugunu.. Sonrasinda sikayetim olup olmadini sordu. Ben dr problemi anlattim. Bakti .. Oradaki kemigi fark etti. Suan sekli tabi ki tam oturmadi ama burun ucunda kucuk bir problem var drdi. 1-2 ay kadar sonra gel odemlerin ne durumda bakalim, ona gore kucuk bir operasyonla halledebiliriz, senin mutlu olman onemli sonucta dedi. Aslinda doktoruma guveniyorum. Evet bir problem yasadim ama seninde dedigin gibi bozulmus bir yapi olmadigindan sanirim olursa tekrar kendisine muayne olabilirim. Hem guvrndigim icin hrm de maddi acidan cok yuk olacahi icin... Zira evlenmr arefesindryim .. Kredi odeme gibi bir vaktim yok.. Bakalim ne cikacak :)

Fotolara şimdi baktım da. aslında çokta kötü değil canım. Ama içine sinmediyse ve 2. bir ameliyatı göze alabiliyorsan tabi ki düzelince daha güzel olacaktır :) Gelişmeleri bildirirsen sevinirim :) Ben hala düşünüyorum ameliyatı.. masraftan dolayı :)

Fotolara şimdi baktım da. aslında a kötü değil canım. Ama içine sinmediyse ve 2. bir ameliyatı göze alabiliyorsan tabi ki düzelince daha güzel olacaktır :) Gelişmeleri bildirirsen sevinirim :) Ben hala düşünüyorum ameliyatı.. masraftan dolayı :)
Merhaba canimm. Evet cok kotu bir durum yok tabi ama insan onca seye katlanmisken tam olarak begensin sorunsuz olsun istiyor.. İkinci ameliyat icin zaten beklemem gerek. Once tam iyilesme olsun ki ikinciye gecebileyim. Bu sirada dusunucem bolca :) Ama yuksek ihtimalle olacagim. Cunku bu kucuk bir operasyon olacak sadece burun ucu...
Sen de insallah hem butcene uygun hem icine sinen bir yer bulursun umarim. Ben de devlette , ozele gore kucuk bir miktar odeyerek olmustumm.

Kizlar az sonra ekliyorum sizi,
gorebilirsiniz... L lmnt canim merhaba.. Korkunu anliyorum ilk sayfalari okuyanildiysen brnim de ne madar korktugumu gormussundur.
Sorman gerekenler doktorunun nasil bir yol izleyecegi. İnsan bunu bilmek istiyor. Yani ne gibi duzeltmeler yapacak. Nerelere dokunacak gibi.. Aslinda ben cok soru sormamistim sonrasindada gidisat beni yonlendirdi o yuzdrn sormaya ihtiyav duymadim... Ama bana soormak istedigin bisey olursa surecle ilgili yardimci olurim.
Ufak bi operasyonla halledilirse cok hos cok guzel bi burnun olmus canim yaa. begendim ben cok, yuzunede gitmis yakismis. Ameliyat oldugun anlasilmiyo bile. Dogal olmus yani... insallah istedigin sekle kavusursun bi an once.. darisi basima insallah. Sorularim olursa yazarim yeniden :)

Back