Konuşma Problemleri 2 yaşındaki yeğenim konuşmuyor yardım lütfen

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

balxixm.

zaman eskiye dönermi...?
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
2.408
4
116
Diğer
merhaba arkadaşlar.yeğenim mart ayında 2 yaşını dolduracak.bundan 3 ay öncesi bir kaç kelime söylüyordu.dede anne baba hatta bana teyze bile diyordu.şimdi birşey söylemiyor.sürekli ıh ıh diye bize birşeyler anlatmaya çalışıyor.söylenen herşeyi anlıyor çok zeki.ama konuşmuyor.çok hırçınlaştı.neden böyle oldu acaba.

deneyimli anneler varsa paylaşsın bilgilerini.ne yapmamız gerekiyor.

benim oğlumda kasımda 2 yaşını bitirecek oda çok iyi konuşamıyor
doldur,su,anne,baba,meme,atte,bu,gibi şeyler daha cümle kuramıyor ki kurmasınıda bekleyemem daha küçük heleki erkek çocuğu geç konuşur.ama söylediklerimin hepsini anlıyor hadi gel ellerini yıkayalım diyorum banyoya gidiyor mesala.bazen çocuklar bildikleri şeyleri söylemezler.mesala geçen masa dedi oğlum şimdi hadi masa diyelim diyorum söylemiyor ıhıh ııh diyor.normaldir canım daha küçük endişelenme.

benim oglusuda 2 yasini yeni bitirdi,kendi dilinde o kadar konusuyoki ama biz bikac kelime anliyabiliyoruz....valla hicde dert etmedim,daha kucukler bence....az kaldi bak nasi konusucaklar sisicek kafamiz....saglikli olsunlar yeter...dert etme sende...​

teşekkür ederim.konuşmamasına fazla takmıyoruz ama daha önce birkaç kelime söylerken şimdi hiçbirşey söylemiyor.sürekli ıh diyor.

benimde bir tanıdığımın çocuğu 5 yaşında hala sayılı cümle kuruyordu acaba psikoloğa mı götürmek gerekir diye öneride bulunmuştum doğruymuş küçücük kalpleriyle onlarda strese gidebiliyorlarmış işte onlarında sıkıntıları oluyormuş

Back