2 yaş çok geç mama için.Ve saglik acisindan da uygun degil.Sizin yediğiniz yemeklerden yemesi lazım artik.Neyse.
Öncelikle mamayı hiç almayın eve biberonları ortadan kaldırın.Onun sevebilecegi tarzda örneğin muz,cicibebe(evde kendiniz yapın) karistirip biraz da süt katarak mama kivaminda ya da meyveli yogurt,sonra pankek,kurabiye,krep vs.İlk etapta hiç dokunmaz ya da döküp saçar.Bunlara takılmayın.Sabirli davranın.Ac kaldığı için mecburen eninde sonunda yiyecek.Bir defa sizin direncinizi kırarsa bunu hep kullanır.Kesinlikle vicdan yapmayın taviz vermeyin onun sağlığı ve gelişimi için.
Ben oğlumda blw yöntemi kullandım.Mama sandalyesine oturttum bir yaştan önce gıdaları bütün olarak (blenderden geçirip mama kıvamına getirmeden) önüne koydum.Eline alıp ısırarak dökerek yedi herseyi.1 yasinda catal bicak bardak da koydum onune (bebeklere uygun olanlardan)Sonrasinda çok çok rahat ve saglikli oldu onun içinde benim içinde.2 yaşında 5-6 yaşında çocuk gibi çatal kaşık bardak kullanmaya başladı.Simdi 4 yasinda bir yetişkin gibi masada bizimle yemek yiyor kendisi maşallah.Bebegi küçük olan annelere de burdan tavsiye etmiş olayım blw yöntemini.
İnşallah sabırla başarırsiniz.Kolayliklar dilerim.