Bebek Beslenmesi 2 yaşındaki kızım hiçbir şey yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Et makarna tavuk pilav

Hiçbirini mi yemiyor

Püre vs geçmiş artık oturup yemek yiyecek yaşta

Örneğin dışarıda yedirmeyi deneyin balkon park lokanta vs

Her an mama yememeli

Ağlayabilir tabii

Biberon alışkanlığı bitmeli öncelikle

Kaşık maması verin ya da içtiğini kaşıkla verin vs vs biberonları kırın birlikte yakın atın önce bir biberonun kaybolduğunu artık olmadığını görsün

Muhtemelen umudu kesilince yemeye de başlayacak
 
Meyve yiyor mu? Önüne çilek dilimleseniz eliyle yemez mi? Kuru üzüm ,çekirdek içi ,çilek kızımın bayilarak yediği şeyler..bazen krep yapıp parçalayıp önüne koyuyorum.Bazense rulo börek kizartip eline veriyorum. Yavas yavaş kendi kahvaltısını yapmış oluyor.
 
tabağını süsleyerek yedirin...
 
Vicdanınızı, tüm annelik duygularınızı rafa kaldıracaksınız öncelikle. Sonra kendinizi psikolojik olarak hazırlayacak ve öncelikle kendinizdeki mama bağımlılığını yok edeceksiniz.

En az 3 gün, en fazla bir hafta direnebilir. Kızınıza özel yemek yapmayın. Evde hangi yemek piştiyse, önüne onları koyun. Seçenek sunmayın. Şunu yemezsen şunu yiyebilirsin, yok. Sofraya aynı anda oturun ve ye diye diretmeyin. Hadi yemeğimizi yiyelim, deyin ve siz yemeye başlayın. Yemeyi reddeder, huysuzlanır veya ağlarsa, yemeye ikna etmek yerine, "İstemiyorsan yemeyebilirsin," deyin ve gitmek istiyorsa gitsin. Mama isterse, mamaları koyduğunuz yeri açıp, "Mamamız yok, bitti," deyin. Kendini yerden yere atarsa onun boyuna inin, göz kontağı kurmaya çalışın, "Ağladığın için seni anlamıyorum, lütfen sakinleştiğinde konuşalım," diye birkaç defa tekrar edin. Büyük olasılıklı çıldıracaktır. Yanından kalkın ve uzaklaşın, çok uzun süre ağlayabilir ama sonunda size istediğini yaptıramadığını anlayacak ve kendisi yanınıza gelecektir.

Lütfen iki-üç deneme ile pes edip, bırakmayın. Tekrar tekrar direncinizi kırmak için uğraşacaktır. Taviz vermeyin. Bir defa o direnci kırarsa, bir daha kontrolü sağlayamazsınız. Sağlamaya kalksanız bile ilkinden daha sancılı bir süreç olacaktır.
 
Bazen oyle donemleri oluyor. Oglum 32 aylik oldu. 3 hafta onceye kadar arkadaslarima diyordum kayi gida yemeyi hic istemiyor diye. Baktim bu aksam eline almis ekmegi isira isira yiyor.inan 3 hafta onceye kadar her seyi robottan geciriyordum simdi yiyiyor normal. Onun oncesinde de az cok yiyiyordu. Son azilarini cikarmamisti onlarin bir kismini cikartti mesela o kati gida yemedigi donemde. Disleri olabilir mi sıkıntı?
 
Nasıl mamadan bahsedyorsunuz? Formül sütlerden mi? Yoksa kaşık mamalarından mı? Yaşına uygun bildiğim kadarıyla mama yok. Ayrıca mamayı keserek tamamen kaldırarak yemek yemesini sağlayabilirsiniz. Almayın artık yazık onun da sulu yemek yemesi gerekiyor sizinle birlikte sofraya otursun belki iştaha gelir yer.
 
Son mamadan sonra almayin artik ..Ac birakin yok deyin mama bu sekilde gidemez ..yogurt pilav makarna corbalar peynir peynir krep ekmek kek kurabiye falan verin yemek zorunda kalsin aç birakmak şart
 
Aptamil 5 numara 2 yaşüstü için.
Formül sütler acayip tok tutuyor. 7 aylık bebeğimde gündüzleri de veriyordum ek gıdayı istemiyordu. Şimdi sadece gece uyandığında veriyorum. Ve acayip pahalı ben bile ay sayıyorum 12 aylık olsun da tamamen keselim diye.
 
Benim kızımda mayısta iki yaş olacak
Bugüne kadar hiç mama muhallebi devam sütü falan vermedim.en baştan blw yöntemini az bucuk kullandım,işime yaradı acıkcası
Kilosu boyu iyiyse dert etmeyin bence.ayrıca mamayı bırakmaya bakın.iki gün huysuzlanır üçüncü gün alışır merak etmeyin
Boş kutuyu falan gösterip bitti mama falan diyebilirsiniz
 
Katı gıdaya geçtiğinizde kesmeliydiniz tamamen , üstelik o zaman güzel yiyormuş.

Yeniden denemelisiniz , yoksa gerçekten ileride zorluk çeker.

Bir iki lokma yer, biraz yoğurt , hurma, muz v.s günü kapatirsiniz.

Kademeli olarak arttırarak mamayı unutturursunuz.

Çoğu çocuk bazı donemler aç kalıyor ; diş çıkarırken , büyüme ataklarinda , uykusuz kaldıklarında. Sonra yine yemeğe dönüyorlar.
 
2 yaş çok geç mama için.Ve saglik acisindan da uygun degil.Sizin yediğiniz yemeklerden yemesi lazım artik.Neyse.
Öncelikle mamayı hiç almayın eve biberonları ortadan kaldırın.Onun sevebilecegi tarzda örneğin muz,cicibebe(evde kendiniz yapın) karistirip biraz da süt katarak mama kivaminda ya da meyveli yogurt,sonra pankek,kurabiye,krep vs.İlk etapta hiç dokunmaz ya da döküp saçar.Bunlara takılmayın.Sabirli davranın.Ac kaldığı için mecburen eninde sonunda yiyecek.Bir defa sizin direncinizi kırarsa bunu hep kullanır.Kesinlikle vicdan yapmayın taviz vermeyin onun sağlığı ve gelişimi için.

Ben oğlumda blw yöntemi kullandım.Mama sandalyesine oturttum bir yaştan önce gıdaları bütün olarak (blenderden geçirip mama kıvamına getirmeden) önüne koydum.Eline alıp ısırarak dökerek yedi herseyi.1 yasinda catal bicak bardak da koydum onune (bebeklere uygun olanlardan)Sonrasinda çok çok rahat ve saglikli oldu onun içinde benim içinde.2 yaşında 5-6 yaşında çocuk gibi çatal kaşık bardak kullanmaya başladı.Simdi 4 yasinda bir yetişkin gibi masada bizimle yemek yiyor kendisi maşallah.Bebegi küçük olan annelere de burdan tavsiye etmiş olayım blw yöntemini.
İnşallah sabırla başarırsiniz.Kolayliklar dilerim.
 
Merhaba. Mama içeriğini kademeli olarak değiştirerek gerçek yiyeceklere geçebilirsiniz. Örneğin 100 ml su + 5 ölçek mama şeklinde hazırladığınız karışımı 80 ml su + 20 ml keçi sütü + 5 ölçek mama şeklinde hazırlayın. Karışımı tamamen keçi sütüyle hazırlayana kadar her gün azaltın su miktarını.

100 ml keçi sütü + 5 ölçek mama şeklinde hazırlamaya başladığınız karışımdaki mama miktarını her gün bir ölçek azaltın. Eksilttiginiz her ölçek yerine bir ceviz büyüklüğünde muz ekleyin.

Sadece keçi sütü ve muz karışımını kabul ettirdikten sonra karışıma zamanla besin değeri yüksek başka meyveler kuruyemişler ekleyin. Bundan sonra da süt miktarını azaltıp meyve miktarını zamanla artırarak biberonla zor içilen bir karışım hazırlayın. Aynı karışımı baskı yapmadan tabakta sunun, kabul edecektir. Tabakta yemeye başladıktan sonra zamanla meyve parçalarının boyutunu büyütün. Kendi yemesine izin vermeniz de önemli. Az yese de kendi yesin, yemeyi daha çok sevecektir kendi yediğinde. Yere genişçe sofra bezi serin. Gömlek giyer gibi giyilen aktivite önlükleri var LCWde satılıyordu, onlardan giydirip önüne tabakta yemeğini bir iki kaşık çatalını koyun, keyfince oynasın yesin.

Bebeğinize inek sütü asla vermeyin. Aşağı link ekliyorum.



 
Canice gelebilir ama :) bir yakınımın ikizleri vardı beş yaşlarında bir gün kadını çıldırtmışlar yemek yemiycez diye aksama kadar yemek yok size demiş akşam ikiside corbaya ekmek bana bana yemiş demem o ki belki de çocuk inadıdır ama siz bir doktora danışın :)
 
Lütfen alınmayın ama siz de işin kolayına kaçmış gibisiniz. Yani 2 yaş mama içşn çok geç diye düşünüyorum. Bakın benim oğlum 3 yaşında ve gerçekten iştahsız bir cocuk. Ama brn onu asla ye diye zorlamam sofrayı hazırlarım oturur yerse yer yemezse ısrar etmem. Sen bilirsin der kalkmasına izin veririm. Bazen beni şaşırtır 2 kase corba içer ekmek bana bana bazen agzına tek lokma sürmezsu içer kalkar.
 
Kuzum canını akma iki yaş sendromu bizde yaşadık pilav makarna patates kızar böyle kendi yiyeceği şeyler köfte tavuk . Bir çocuk doktoru zorlama diyor böyle şeylerde günde 3 4 makarna yesin gene ona yetiyor ama bu süreç
 
Aynı benim oglan
 
Küçük çocuklar yemekleri kendi yemeye çok meraklı oluyorlar gözlemlediğim kadarıyla. Önüne yemek koyun ve bırakın, siz yedirmeyin, o yesin. Belki kendi başına yemenin keyfinden yiyebilir. Bir de bir öğün yemesi bir sonraki öğün yer. Acıkınca mutlaka yer. Mama diye ağlarsa susturmak için vermeyin mamayı çünkü o zaman ağlamanın istediğini elde etmede çözüm olduğunu düşünebilir. Alın karşınıza uzun uzun konuşun bence. Ciddiyim bu konuda. Ama sizi dinlesin, dikkati başka yöne kaymasın. Ay, çok tatlı oluyorlar söz dinlerken.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…