- Konu Sahibi krizantem42
-
Birakin kalsin. Yine hosuna gidecek seylerle baslayin. Ben bebegime corba disinda mucver vermistim ilk. Yumusak oldugu icin hosuna gitmisti. Ama bazi seylere cok direniyor. Yesil mercimegi hic sevmiyor ama nohutu, kuru fasulyeyi az da olsa yiyor. Sevmediyse israr etmeyin. Sutlac yapin mesela ya da muzlu yogurt falan. Bebekler muzu mutlaka sever.Süt vermeyi çok denedim asla içmiyor. Ağlıyor, tepiniyor. Uzun süre a, bırakıyorum bazen mama vermeyip yemek yedirmeye çalışıyorum. Bir iki lokma yiyip bırakıyor. Sonra ağlıyor mama diye. Bağımlılık belirtileri gösteriyor resmen. Direniyorum ama sonunda aç kalmasın diye veriyorum.
Aptamil 5 numara 2 yaşüstü için.2 yaşa uygun mama mı var ki??
Mamayı kesseniz de mi yemiyor birşey mamaya güveniyor olabilir miArkadaşlar Mayıs’ta 2 yaşını dolduracak bir kızım var. Mama harici hiçbir şey yemiyor. 6 ay anne sütü aldı sonra hep mamayla beslendi. Katı gıdalara ilk geçtiğimizde sıkıntı yaşamadık herşeyi yiyordu. Pütürlü gıdaları yemesinde de hiç sorun olmadı. Ama yaklaşık 4-5 aydır hiçbir şey yememeye başladı. Ağzına lokma aldığında hemen çıkarıyor, istemiyor. 3-4 saate bir mama yiyor. Doktora da götürdüm biraz kansızlık çıktı. Boyu yaşıtlarından uzun kilosu ortalama. İşin bir de maddi boyutu var tabi. Aylık 800-900 tl sadece mamaya veriyoruz. Önerilerinizi bekliyorum.
Pankek vs denediniz mi...ben yediremedigim şeyleri pankekin içine katıyorum bi güzel yiyorAptamil 5 numara 2 yaşüstü için.
Mama kolayına geliyor da o yüzden mamayi kesip yemek verin sadece aç kalsın biraz o zaman yer büyük ihtimalle hep mama veriyorsunuz onun kolayligina alışmış cocukYemeği yemesinde yutmasında sorun yok, çiğniyor yutuyor ama iştahsızlık mı isteksizlik mi bilmiyorum herşeyi reddediyor.
Reflü yok Emin’im büyük oğlumda vardı mesela o yediğini tamamen çıkarırdı. Bu hiç yemek istemiyor. Sanırım Mama bağımlılık yaptı.orta kulak iltihabi olabilir mi ?
reflu yada
Mamayi şöyle azaltabilirsiniz aslında. Yavaş yavaş ölceğini azaltıp suyunu artırın. Yoğunluğu azalsın ki tok tutmasın. Sonra verdiginiz miktarı azaltın. Atıyorum önceden 5 kaşık verirken 4,3,2 diye gidin. Bir de günde ne kadar veriyorsanız öğünlerin arasını çok tutun. Eline meyve verin mesela. Çilek mevsimi başladı. Salatalık falan. Eline verin kemirsin. Tabi yavaş yavaş olacak.Mamayı bir süre vermedim ama o kadar direndi ki açlığa. Hiçbir şey ağzına almadı. Aç kalmasın diye vermek zorunda kaldım bir süre sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?