• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2 yaşındaki kızım hiçbir şey yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

krizantem42

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
158
47
318
Diğer
Arkadaşlar Mayıs’ta 2 yaşını dolduracak bir kızım var. Mama harici hiçbir şey yemiyor. 6 ay anne sütü aldı sonra hep mamayla beslendi. Katı gıdalara ilk geçtiğimizde sıkıntı yaşamadık herşeyi yiyordu. Pütürlü gıdaları yemesinde de hiç sorun olmadı. Ama yaklaşık 4-5 aydır hiçbir şey yememeye başladı. Ağzına lokma aldığında hemen çıkarıyor, istemiyor. 3-4 saate bir mama yiyor. Doktora da götürdüm biraz kansızlık çıktı. Boyu yaşıtlarından uzun kilosu ortalama. İşin bir de maddi boyutu var tabi. Aylık 800-900 tl sadece mamaya veriyoruz. Önerilerinizi bekliyorum.

mama çok tok tutar o yüzden acıkmıyordur.lokma olarak pürelerde,ezmelerde de aynı şeyi yapıyor mu? ya da çorba yedirebiliyor musunuz?

Süt vermeyi çok denedim asla içmiyor. Ağlıyor, tepiniyor. Uzun süre a, bırakıyorum bazen mama vermeyip yemek yedirmeye çalışıyorum. Bir iki lokma yiyip bırakıyor. Sonra ağlıyor mama diye. Bağımlılık belirtileri gösteriyor resmen. Direniyorum ama sonunda aç kalmasın diye veriyorum.

Süt vermeyi çok denedim asla içmiyor. Ağlıyor, tepiniyor. Uzun süre a, bırakıyorum bazen mama vermeyip yemek yedirmeye çalışıyorum. Bir iki lokma yiyip bırakıyor. Sonra ağlıyor mama diye. Bağımlılık belirtileri gösteriyor resmen. Direniyorum ama sonunda aç kalmasın diye veriyorum.
Birakin kalsin. Yine hosuna gidecek seylerle baslayin. Ben bebegime corba disinda mucver vermistim ilk. Yumusak oldugu icin hosuna gitmisti. Ama bazi seylere cok direniyor. Yesil mercimegi hic sevmiyor ama nohutu, kuru fasulyeyi az da olsa yiyor. Sevmediyse israr etmeyin. Sutlac yapin mesela ya da muzlu yogurt falan. Bebekler muzu mutlaka sever.

Arkadaşlar Mayıs’ta 2 yaşını dolduracak bir kızım var. Mama harici hiçbir şey yemiyor. 6 ay anne sütü aldı sonra hep mamayla beslendi. Katı gıdalara ilk geçtiğimizde sıkıntı yaşamadık herşeyi yiyordu. Pütürlü gıdaları yemesinde de hiç sorun olmadı. Ama yaklaşık 4-5 aydır hiçbir şey yememeye başladı. Ağzına lokma aldığında hemen çıkarıyor, istemiyor. 3-4 saate bir mama yiyor. Doktora da götürdüm biraz kansızlık çıktı. Boyu yaşıtlarından uzun kilosu ortalama. İşin bir de maddi boyutu var tabi. Aylık 800-900 tl sadece mamaya veriyoruz. Önerilerinizi bekliyorum.
Mamayı kesseniz de mi yemiyor birşey mamaya güveniyor olabilir mi

Mama tok tuttuğu içindir. Sütün içine bal, çilek, muz vb koyup verebilirsiniz aslında. Mama vermeyin bence artık. Tabi doktor görüşü de önemli. Sütü değişik şekilde tatlandirip verebilirsiniz. Meyveli yoğurt da olabilir. Aç bırakmayı deneyin. Biraz zalimce ama genelde işe yarar.

Mamayı bir süre vermedim ama o kadar direndi ki açlığa. Hiçbir şey ağzına almadı. Aç kalmasın diye vermek zorunda kaldım bir süre sonra. 😔

Yemeği yemesinde yutmasında sorun yok, çiğniyor yutuyor ama iştahsızlık mı isteksizlik mi bilmiyorum herşeyi reddediyor.
Mama kolayına geliyor da o yüzden mamayi kesip yemek verin sadece aç kalsın biraz o zaman yer büyük ihtimalle hep mama veriyorsunuz onun kolayligina alışmış cocuk

Mamayı bir süre vermedim ama o kadar direndi ki açlığa. Hiçbir şey ağzına almadı. Aç kalmasın diye vermek zorunda kaldım bir süre sonra. 😔
Mamayi şöyle azaltabilirsiniz aslında. Yavaş yavaş ölceğini azaltıp suyunu artırın. Yoğunluğu azalsın ki tok tutmasın. Sonra verdiginiz miktarı azaltın. Atıyorum önceden 5 kaşık verirken 4,3,2 diye gidin. Bir de günde ne kadar veriyorsanız öğünlerin arasını çok tutun. Eline meyve verin mesela. Çilek mevsimi başladı. Salatalık falan. Eline verin kemirsin. Tabi yavaş yavaş olacak.

Aynı durumdayım bebekken yediği hiçbir şeyi yemiyor ve süt içiyor sadece ben mamayı bırakalı çok oldu
Ama brokolinin falan hastasıydı ağzına sürmüyor tadına dahi bakmıyor hiçbir şeyin yapmadığım şey kalmadı kabullendim artık

Back