benim oğlum da 15 aylıkken bilinen hemen hemen tüm hayvanların nasıl ses çıkardığını çok güzel taklit edebiliyodu karga ve serçe arasındaki farkı da göz ardı etmiyodu:)kendi başına bardaktan su içip, kaşıkla biraz zor olsa da çatalla kendi yiyebiliyodu, 1 2 ve 3 rakamlarını baba, anne, dede, kuş, top gibi kelimeleri okuyabiliyodu. şimdiyse 1 den 10 a kadar sayabiliyo tanıyabiliyo da rakamları (her ne kadar 6 ya 9 diye inat etse de:)) renkleri biliyo üçgen, kare, dikdörtgen, daire, yıldız, küp şekillerini biliyo bi kaç tane ingilizce kelime biliyo mesela gel demek yerine come demeyi yeğliyo:) yaramaz bi çocuk değil ama sürekli ilgilenmem gerekiyo bitmeyen bi enerjisi var çünkü.
ayrıca geçen hafta çocuk gelişim uzmanına gittik ve denver 2 testi sonunda 3 3.5 yaş çocuğu davranışlarına uygun çıktı ve çocuk psikyatrına gitmemiz önerildi sonraki süreç nasıl olur bilmiyorum ama yakınlarında bir çocuk gelişimci varsa bence sen de davranış gelişimi hakkında bilgi sahibi olursun; çünkü her çocuğun kendine özgü bi gelişimi var ve hepsi birbirinden farklı birinin başarısız olduğu bi alanda diğeri çok yetenekli olabilir. bu arada benim tatlı böcüğüm 20 aylık.