2 yaşındaki afacanım...

despin_a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
28
0
36
İzmir
arkadaşlar merhaba,oğlumla ilgili merak ettiğim araştırdığım ama aranızda sizinde bu gibi olayla karşılaşmış olanınız varsa fikir paylaşımında bulunmak istediğim bir konu var..afacanım 2 yaşında,1 den 10 kadar sayıyor,renleri biliyor,şekilleri biliyor(kare üçgen vs..)sayıları yazdığımız zaman okuyor tabi buna okumak denilirmi biliyorum ezberledi sanırım...vb...sizce bu 2 yaşındaki birçocuk için normal bir süreçmi..varmı aranızda yaşayan?

benımde kızım 2 yasında. o da 10 a kadar sayıyor, renklerı biliyor.
alfabeyı bıraz bılıyor. klavyedekı tusları bıraz öğrendı. ben bısey okurken anne bak A, s,o, i, l falan dıyor. arap harflerınınde bırazını bılıyor.
o, ı,i,l, c harflerıını cızıyor. cin ali resmi yapıyor. ayakklabılarıını ellerını falan cızıyor. tabı yuvarlak bı sekılde cızıyor detaylı değil. orda onların olması gerektıgıbnı bılmesı guzel tabi.
sayılarında bazılarını biliyor. gosterdıgımız zaman hepsını soyleyemıyor.
kelime dağarcıgı cok gelıstı. butun derdını rahatlıkla anlatıyor. soyledıgım herseyı anlayıp yapıyor. mesela camasır asarken 2 mandal verırmısın annem dıyorum. 2 mandal geıtıryor verıyor.

ıngılızce kelımeler bılıyor. bu kadar yuklenmek dogrumu bılmıyorum ama hersey kendılıgınden gelısıyor. ben onunla ılgılenıp oynamasam kendımısuclu hıssedıyorum. bugunler bıdaha gelmıcekdıorum ne biliimm:))

Oğlum 1 ay sonra 2yaşına girecek.

Ben ve ailem çok fazla ilgileniyoruz. Oğlum,

1'den 10'a kadar sayabiliyor. Ana ve ara renkleri biliyor. Şekilleri üçgen kare yuvarlak dikdörtgen ve beşgeni biliyor. Çok güzel konuşuyor her istediğini anlatabiliyor ve mantıklı cümleler kurabiliyor. Ben diye sorduğumda sen diye cevap veriyor. Yada birşeyin nedenini sorduğum da çünkü diye başlayan net cevaplar alabiliyorum vs vs. Tüm hayvanları tanıyor seslerini taklit edebiliyor. Oğlumla çok iyi anlaşıyorum:nazar: bu yüzden öğretmek kolay oluyor.

Maşallah hepinizin bebeklerine. Şimdikiler mi çok akıllı ne bileyim. Çünkü ben çok ilgilendiğimi düşünmüyorum kızımla. :)

Bende kızımdan aklımda kalanları sıralayım.
Benim kızımda 26 aylık, neredeyse 4-5 aydır 13 kadar sayıyor.
Mavi rengi biliyor, heryere yuvarlak yapıyor, Çizgili defterde iki çizgi arasına çizgi çiziyor. Ve 13 aylıktan beri bultak oyuncağın içine oyuncakları atıyor.
Alfabeyi e ye kadar sayıyor, subhanekeyi okuyor :1: :nazar::nazar::nazar:
Maşallah hepsine, Her derdini de anlatıyor. Bir gün beli ağrır, bir gün karnı :9::9:
Heee birde ne zaman sarhoş oldun da kaldıramıyon kolları şarkısını söylüyor :27: :66::66::66::66:
Ama bunları başkasının yanında hiç yapmıyor, hatta konuşmayı bilmiyor sanırım diyen arkadaşlarım var, çok şükür yapmasında zaten.
:nazar::nazar::nazar:

benim oğlum da 15 aylıkken bilinen hemen hemen tüm hayvanların nasıl ses çıkardığını çok güzel taklit edebiliyodu karga ve serçe arasındaki farkı da göz ardı etmiyodu:)kendi başına bardaktan su içip, kaşıkla biraz zor olsa da çatalla kendi yiyebiliyodu, 1 2 ve 3 rakamlarını baba, anne, dede, kuş, top gibi kelimeleri okuyabiliyodu. şimdiyse 1 den 10 a kadar sayabiliyo tanıyabiliyo da rakamları (her ne kadar 6 ya 9 diye inat etse de:)) renkleri biliyo üçgen, kare, dikdörtgen, daire, yıldız, küp şekillerini biliyo bi kaç tane ingilizce kelime biliyo mesela gel demek yerine come demeyi yeğliyo:) yaramaz bi çocuk değil ama sürekli ilgilenmem gerekiyo bitmeyen bi enerjisi var çünkü.
ayrıca geçen hafta çocuk gelişim uzmanına gittik ve denver 2 testi sonunda 3 3.5 yaş çocuğu davranışlarına uygun çıktı ve çocuk psikyatrına gitmemiz önerildi sonraki süreç nasıl olur bilmiyorum ama yakınlarında bir çocuk gelişimci varsa bence sen de davranış gelişimi hakkında bilgi sahibi olursun; çünkü her çocuğun kendine özgü bi gelişimi var ve hepsi birbirinden farklı birinin başarısız olduğu bi alanda diğeri çok yetenekli olabilir. bu arada benim tatlı böcüğüm 20 aylık.

Son düzenleme:
Zamanından önce bilmemesi gereken şeyleri öğrendiklerinde sonradan sıkılmazlarmı ?Mesela ilkokula gitmeden okumayı yazmayı vs öğrenirse ders bunlara bunaltıcı gelecek diğerlerini aptal kategorisine sokacak, çünkü zaten biliyor derse ilgisizleşirler.En güzeli ne tür bilgileri ne zamanda verileceğini psikoloğa sormak diye düşündüm.

Zamanından önce bilmemesi gereken şeyleri öğrendiklerinde sonradan sıkılmazlarmı ?Mesela ilkokula gitmeden okumayı yazmayı vs öğrenirse ders bunlara bunaltıcı gelecek diğerlerini aptal kategorisine sokacak, çünkü zaten biliyor derse ilgisizleşirler.En güzeli ne tür bilgileri ne zamanda verileceğini psikoloğa sormak diye düşündüm.

kesinlikle haklısın ben de okuma yazmayı okula gitmeden önce öğrenmiştim ama kimse öğretmedi harfleri nasıl pekiştirdiğimi bilmiyorum ama:) 5 yaşımı bitirdiğim gün okula başladım ısrarla ben gitmek istedim ama sonrasında okulda o kadar çok sıkıldım ki sınıf atlatmayı düşündüler ama çok küçüktüm annemler izin vermedi(keşke verselermiş) şimdi aynı şeyleri ben oğluma yaşatmak istemiyorum ama kendi öğreniyor nasıl öğreniyor bilmiyorum ve bu yüzden en kısa zamanda bir pedagogla görüşçem çünkü artık devir değişti hızlı öğrenen çocuklar için onlara yönelik okullar var.

Back