- Konu Sahibi ne biliyim
-
Bir kere denedim. Olmadı. Hazır değil diye bıraktım ama artık temizlemek zor oluyor.
ben çok az emzik kullanmışım yinede diş yapım bozukKonuşma gecikiyor, ağız diş yapısı bozuluyor, benim gibi 5 yaşına kadar da emebilir sonrabu da bir bağımlılık, o yüzden her şeyin fazlası zarar. Oral dönemden çıkmaya yakın bırakılmalı bence
Kararli olun emzik konusunda.2 gece daha aglar sonra alisir.Ben kizimi sutten keserken cok zorlandim ama 4. Gun vermicemi anlayinca uyudu.Agladi diye verirseniz sonu gelmez.cok cikmazdayim oglum 2 yasinda . ve hala emzik emioyor ne yaziki..diyecegim suki gunduzleri oky vermiom falan ama gece mesela yatmaya gidecez (ki bu ilk denemem bugundu) ve berbarttttt cok zorr yane hatta gunduz uykusunu yapmadigi halde gozler sis sis balon olana kadar cocuk agladi emzik diye.. ne yapacam nasil unutracam. ve tabi wcye nasil gecisis yapacam.
Teşekkür ederim. Bunları deneyeceğimbir kere ile olmaz ki
bir de mesela burada okuyorum anneler çişim gelince haber ver bezini çıkaralım vs diyorlar öyle de zor oluyor
sabah konuşup tamamen açacaksınız altını
o çiş o pipiden akacak görecek farkındalık edinecek
yine kolayca kullanacağı lazımlığı hazır olacak
kaka saatleri aşağı yukarı aynıdır
ona göre de hatırlatma gel lazımlıkta kitap okuyalım vs ile başlayabilir
kolay gelsin
Biz battaniye ile uyumadigimiz için üstünü hep açıyor uyku tulumu giyiyoruz ama çok tatlı gözümün önüne geliyor maşallahBattaniye ve emzik olmadan asla uyumuyordu şimdi emzik yok battaniye var aslında piskolok normal dedi bütün çocuklarım battaniye düşkün uykusu gelen battaniye ye gidiyor bana gelmiyorlar. Uyku arkadaşı olarak görüyorlarmis açıkçası benimde işime geliyor.
Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
bilmediğim için soruyorum. Sonuçta bir vakit kendiliğinden bırakır.
Haklısınız. Birçok anne yazmış. Anladım Bazı sıkıntılar oluyor zamanla.Konuşma gecikiyor, ağız diş yapısı bozuluyor, benim gibi 5 yaşına kadar da emebilir sonrabu da bir bağımlılık, o yüzden her şeyin fazlası zarar. Oral dönemden çıkmaya yakın bırakılmalı bence
Onu ben yaptım. Önce denedim bir kez. Baktım strese giriyorlar. İkisini de serbest bıraktım. Çiş konusu da aynı. 3,5 yaşında bezi de emziği de istemediler ve bıraktılar. Ne ben üzüldüm ne de onlar.Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
bilmediğim için soruyorum. Sonuçta bir vakit kendiliğinden bırakır.
Mesela tuvaletini yaparken saklanmaya başlama, tuvalete oturmak isteme, uzun süre bezin kuru kalması hatta bazen sabah kuru bez ile uyanmak gibiHazır olup olmadığını nasıl anlarız?
Gözlerini o hale getirecek kadar aglamasina göz yumdun yani??Sabir zaman elbet bırakacak cocuk nasil etkilenir bu durumdan lütfen yapma.2 yaş tuvalet eğitimi icin başlangıç olabilir ama onu da yaparken lütfen bu tavır da olma.Zaman ver her cocuk bir değil.Benim kizlarim 2.5 yaşını geçerken alıştılar tuvalete inan halilara kakalar yaptilar ama sonunda başardık.cok cikmazdayim oglum 2 yasinda . ve hala emzik emioyor ne yaziki..diyecegim suki gunduzleri oky vermiom falan ama gece mesela yatmaya gidecez (ki bu ilk denemem bugundu) ve berbarttttt cok zorr yane hatta gunduz uykusunu yapmadigi halde gozler sis sis balon olana kadar cocuk agladi emzik diye.. ne yapacam nasil unutracam. ve tabi wcye nasil gecisis yapacam.
Emzik işi kolay.ucunu kesin bütün emziklerin çok az fark etmeyeceği kadar.Emiyor,kendi bırakıyor,tuvalete geçiş yaparken küçük alıştırmalar yaparsınız ama sakın zorlamayın korkarsa bırakın bir hafta sonra tekrar deneyin. Ben yaptığında alkış yapıyordum seviniyordu.cok cikmazdayim oglum 2 yasinda . ve hala emzik emioyor ne yaziki..diyecegim suki gunduzleri oky vermiom falan ama gece mesela yatmaya gidecez (ki bu ilk denemem bugundu) ve berbarttttt cok zorr yane hatta gunduz uykusunu yapmadigi halde gozler sis sis balon olana kadar cocuk agladi emzik diye.. ne yapacam nasil unutracam. ve tabi wcye nasil gecisis yapacam.
İlk ikisi tamam ama sabah uyanınca neredeyse altından çıkacak kadar yapıyor.Mesela tuvaletini yaparken saklanmaya başlama, tuvalete oturmak isteme, uzun süre bezin kuru kalması hatta bazen sabah kuru bez ile uyanmak gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?