2 yasinda oglum. emzik ve tuvalet derdi

Bir kere denedim. Olmadı. Hazır değil diye bıraktım ama artık temizlemek zor oluyor.

bir kere ile olmaz ki

bir de mesela burada okuyorum anneler çişim gelince haber ver bezini çıkaralım vs diyorlar öyle de zor oluyor

sabah konuşup tamamen açacaksınız altını

o çiş o pipiden akacak görecek farkındalık edinecek

yine kolayca kullanacağı lazımlığı hazır olacak

kaka saatleri aşağı yukarı aynıdır

ona göre de hatırlatma gel lazımlıkta kitap okuyalım vs ile başlayabilir

kolay gelsin

Konuşma gecikiyor, ağız diş yapısı bozuluyor, benim gibi 5 yaşına kadar da emebilir sonra :KK70: bu da bir bağımlılık, o yüzden her şeyin fazlası zarar. Oral dönemden çıkmaya yakın bırakılmalı bence
ben çok az emzik kullanmışım yinede diş yapım bozuk

Benim oğlan da sadece emzik değil bir de battaniye bağımlılığı var 😣
Nereye giderse gitsin battaniyesi hep yanında olacak ve sadece bir köşesini koklayarak gezer,uyur,yemek yer 🥺
Battaniye sürekli yıkanmaktan renk değiştirdi 😅
Emziğe de küçük kardeşi beni emdiği için iyice alıştı. Kardeşine aldıklarımızı da emiyor. Küçük abisi sayesinde emziğe alışmadı. Evde 10’a yakın emzik var ruh haline göre her gün farklı emzik ister. Hepsini bıraktırmam epey zor olacak 🤪

Bence emzik oncelikli olmali, ama birden biraktirmak ikiniz icin de zor olabilir. Azaltarak biraktirmak benim her zaman tercihim olmustur. Ornegin simdilik gunduz tamamen biraksin gece devam, sobra da geceye gecin gibi.

Cocuk hazir olana kadar beklenmeli fikrini ben cok makul bulmuyorum, sonucta cocuk catal bicak kullanana kadar yemegini biz yedirmiyoruz degil mi, az az basliyoruz, yavas yavas cocuk bu becerileri kazaniyor. Istedigi kadar emzikle dolassin, sonra kendi istedigi zaman biraksin dogru bir yontem degil bence. Tabi ki cocugu bu surecte uzmeyecek sekilde bir yontem secilmeli.

Tuvalet egitimi ise tamamen uygun ortamda olabiliyor. Ornegin o donem cok misafiriniz gelmeyecek, uzun yolculuk olmayacak vs vs, yani sadece ona odaklanip gecireceginiz bir kac hafta olmasi lazim, bunun oncesinde de cocugun duzeninin biraz oturmus olmasi lazim. Tabi ki boyle olmadan da biraktirilir da, boylesi kolay oluyor.

cok cikmazdayim oglum 2 yasinda . ve hala emzik emioyor ne yaziki..diyecegim suki gunduzleri oky vermiom falan ama gece mesela yatmaya gidecez (ki bu ilk denemem bugundu) ve berbarttttt cok zorr yane hatta gunduz uykusunu yapmadigi halde gozler sis sis balon olana kadar cocuk agladi emzik diye.. ne yapacam nasil unutracam. ve tabi wcye nasil gecisis yapacam.
Kararli olun emzik konusunda.2 gece daha aglar sonra alisir.Ben kizimi sutten keserken cok zorlandim ama 4. Gun vermicemi anlayinca uyudu.Agladi diye verirseniz sonu gelmez.

bir kere ile olmaz ki

bir de mesela burada okuyorum anneler çişim gelince haber ver bezini çıkaralım vs diyorlar öyle de zor oluyor

sabah konuşup tamamen açacaksınız altını

o çiş o pipiden akacak görecek farkındalık edinecek

yine kolayca kullanacağı lazımlığı hazır olacak

kaka saatleri aşağı yukarı aynıdır

ona göre de hatırlatma gel lazımlıkta kitap okuyalım vs ile başlayabilir

kolay gelsin
Teşekkür ederim. Bunları deneyeceğim 🤩🤩🤩

Benimde oğlum 2 yaşında 1.5 yaşını geçesiye kadar bizimde hep ağzımızdaydı hele bir dönem diş çıkarırken birini çıkarır birini takardı ağzına sonra yavaş yavaş belli aralıklarla gözünün önünden kaybettik oyaladık aramadı istemedi gece veriyorduk ağladıkça onu da azar azar kestik ama yine de mızırdandıkça veriyorduk bir akşam kendisi istemedi çıkardı yani bir şekilde oyalayın sabahtan daha ortalıktan yok edin. Ya da anlayacağı şekilde bahaneler söyleyin gitmiş yokmuş kirlenmiş pis olmuş gibi. Farklı yöntemlerde var internetten araştırın. Eğer henüz tam konuşup tuvaletinin olduğunu yaptığını ifade etmiyorsa, bezden rahatsız olmuyorsa, sabah bezi kuru kalkmıyorsa yani fiziksel ve psikoloj,k hazır değilse zaten tuvalet eğitimine başlamayın bende henüz başlamadım bu kriterlerimiz yok çünkü ayrıca herşey aynı anda yapıcam öğreticem artık öğrensin gibi kendinizi şartlamayın her çocuk farklıdır akışına bırakın biraz rahatlayın kademe kademe yapın herşeyi

Bizim bir komşumuz cocuklar 2 yasinsayken aldi karsisina hepsini artik buyudunuz emzik bebekler icindir vs dedi emziklerini cikardiklari bi ara hepsini topladi aldi elinden artik bende duracak bunlar dedi hepsi tabi hevesle tamam dediler

Gece oldu emziksiz uyudular ama gece hepsi emzik die uyandi agladi dedim hep iste x teyzeniz aldi bende emzik yok ki ne yapayim boyle boyle iki 3 gece zorlana zorlana gecti ama şükür sonunda birakti
tuvalet egitimi de her cocukta farkli zamandir bence şu yaşta olmak zorunda degil gece bezi kuru kalkıyorsa gun icinde cis kaka geldi diyorsa kaka yaptiginda söyleyip rahatsiz oluyorsa deneyebilirsiniz benimkiler 3 yasinda hala kaka yapinca söylemezler totosu aciyana kadar dururlardi ne zaman soylediler anne temizle die o zaman biraktim 3 yasini gecmislerdi ..

belki uzun olacak yazacaklarim ama üc kez bez, iki kez emzik biraktirmis bir anne olarak kendimi tecrubeli addediyorum.
--- öncelikle iki durum iciinde stress yapmayin, onun cocugu iki yasinda birakmis, bunun cocugu hic emmemisvs sizin icin gecerli degil, cünki her cocuk kendine özel ve her cocugun gelisimi farkli.
--- büyük kizimda annemin aman yalanci memede ne siz onsuz büyüdünüz laflariyla verilmeyen yalanci meme ; cocugumun uyumak icin biberon emmesi ve bir süre sonra kusmaya baslamasi sonucu 12 aylikken evet 12 aylikken verilmeye baslandi. Bir gün icinde hic aglamadan sizlanmadan birakti.
---iki numara yogunbakim bebesiydi, hemsireler verdiler, iki üc memeyle uyurdu, o da bir gün icinde birakti.
--- üc cocugumda da bezlerini 3 gün icinde hallettik-
peki nasil?
--- yalanci meme icin bir tarih belirledik, bizde dogum günleriydi, bir ay önceden dogum günün de birakicaz artik bunu dedik, sonra bir hafta kala planlara basladik, dogum gününde sunu yapicaz, bunu alicaz vs vs arada memeyi de artik birakicaz diye anlattik. dogum günü geldiginde de hediyelere pasta balan falan filan,-- eh artik bunuda atalim, --son bir kez em, -- hadi bayyy, hop cöp kutusu, cöp kutusu ev disina büyük cöpe bitti gitti... Sormadilar mi? sordular, anlattik böyle yaptik ya --hmmmm tamam...
---- bezde de evi temizledim, yemegimi yaptim ve hadi artik beze veda vakti dedim. actim ama takiple su mu icti hemen tuvalete, 10 dk sonra bir daha, 20 dakika sonra bir daha. ayni sekilde yemekte.. Ama baska hicbie seyle ilgilenmeden. kaza olmadi mi oldu. bak kuzu altina yaptin ben simdi bunu temizlemek zorundayim, yoruluyorum, bi dahakine wc ye gidelim olur mu? hiiihhh iste burada sorun cocuklar oyunu birakip tuvalete gitmek istemiyorlar, önceden kolay oynarken yap gitsin ama oyunu birakip wc ye gitmek zor. iste burada da tuvalet duvarlarina resimler yapistirdim (sevdigi karakterler) ve onlarla ilgili hikayeler anlattim. uc gün icinde biraktilar.
uffff uzun olmus kusura bakmayin
konunun özeti sakin olun, sakin kalin, kendinizi ve kucugu strese sokmayin.

Battaniye ve emzik olmadan asla uyumuyordu şimdi emzik yok battaniye var aslında piskolok normal dedi bütün çocuklarım battaniye düşkün uykusu gelen battaniye ye gidiyor bana gelmiyorlar. Uyku arkadaşı olarak görüyorlarmis açıkçası benimde işime geliyor.
Biz battaniye ile uyumadigimiz için üstünü hep açıyor uyku tulumu giyiyoruz ama çok tatlı gözümün önüne geliyor maşallah

Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
bilmediğim için soruyorum. Sonuçta bir vakit kendiliğinden bırakır.

Diş yapısında bozulmalara sebep olabiliyor diye biliyorum.

Konuşma gecikiyor, ağız diş yapısı bozuluyor, benim gibi 5 yaşına kadar da emebilir sonra :KK70: bu da bir bağımlılık, o yüzden her şeyin fazlası zarar. Oral dönemden çıkmaya yakın bırakılmalı bence
Haklısınız. Birçok anne yazmış. Anladım Bazı sıkıntılar oluyor zamanla.
Belki Bir de psikolojik olarak etkiliyor olabilir. Belli bir yaştan sonra emme refleksinin yavaşlaması lazım. Sürekli emmesi doğal büyüme döngüsünü etkiliyor olabilir. Sanırım kesmesi daha iyi olur.
ben de Bebekken parmak emerdim. Çok uzun yıllar devam etmişti. 3-4 yaşına kadar falan. 😁

Tecrübeli annelere sorsam. Merak ettim. Emziği bırakmasa istediği vakit emziği terk etse sorun olur mu. İstediği yaşa kadar emsin. Seviyor sonuçta.
bilmediğim için soruyorum. Sonuçta bir vakit kendiliğinden bırakır.
Onu ben yaptım. Önce denedim bir kez. Baktım strese giriyorlar. İkisini de serbest bıraktım. Çiş konusu da aynı. 3,5 yaşında bezi de emziği de istemediler ve bıraktılar. Ne ben üzüldüm ne de onlar.

emziği birden kestim ben evet ağladı belki her gece ama başı okşaya okşaya annem sen atmışsın babaanne de bırakmışsın pis artık o ben sana alıcam bir kaç gece böyle geçti ama şimdi de ara göğüslerime bakayım diyor sıpa 2,5 yaşında tuvalete de alıştı şükür birine karar ver ilk onla başla eğer çalışmıyorsan tuvalletle başla bir hafta dene tutma yetisi yoksa bırak zorlama

Tecrübem yok ama kkdan tanıdığım instagtamda kozmikbakim sayfasında biraktirma tarihleri oluyor çok olumlu şeyler okudum belki işine yarar ❤

cok cikmazdayim oglum 2 yasinda . ve hala emzik emioyor ne yaziki..diyecegim suki gunduzleri oky vermiom falan ama gece mesela yatmaya gidecez (ki bu ilk denemem bugundu) ve berbarttttt cok zorr yane hatta gunduz uykusunu yapmadigi halde gozler sis sis balon olana kadar cocuk agladi emzik diye.. ne yapacam nasil unutracam. ve tabi wcye nasil gecisis yapacam.
Gözlerini o hale getirecek kadar aglamasina göz yumdun yani??Sabir zaman elbet bırakacak cocuk nasil etkilenir bu durumdan lütfen yapma.2 yaş tuvalet eğitimi icin başlangıç olabilir ama onu da yaparken lütfen bu tavır da olma.Zaman ver her cocuk bir değil.Benim kizlarim 2.5 yaşını geçerken alıştılar tuvalete inan halilara kakalar yaptilar ama sonunda başardık.

Emzik işi kolay.ucunu kesin bütün emziklerin çok az fark etmeyeceği kadar.Emiyor,kendi bırakıyor,tuvalete geçiş yaparken küçük alıştırmalar yaparsınız ama sakın zorlamayın korkarsa bırakın bir hafta sonra tekrar deneyin. Ben yaptığında alkış yapıyordum seviniyordu.

Back