belki uzun olacak yazacaklarim ama üc kez bez, iki kez emzik biraktirmis bir anne olarak kendimi tecrubeli addediyorum.
--- öncelikle iki durum iciinde stress yapmayin, onun cocugu iki yasinda birakmis, bunun cocugu hic emmemisvs sizin icin gecerli degil, cünki her cocuk kendine özel ve her cocugun gelisimi farkli.
--- büyük kizimda annemin aman yalanci memede ne siz onsuz büyüdünüz laflariyla verilmeyen yalanci meme ; cocugumun uyumak icin biberon emmesi ve bir süre sonra kusmaya baslamasi sonucu 12 aylikken evet 12 aylikken verilmeye baslandi. Bir gün icinde hic aglamadan sizlanmadan birakti.
---iki numara yogunbakim bebesiydi, hemsireler verdiler, iki üc memeyle uyurdu, o da bir gün icinde birakti.
--- üc cocugumda da bezlerini 3 gün icinde hallettik-
peki nasil?
--- yalanci meme icin bir tarih belirledik, bizde dogum günleriydi, bir ay önceden dogum günün de birakicaz artik bunu dedik, sonra bir hafta kala planlara basladik, dogum gününde sunu yapicaz, bunu alicaz vs vs arada memeyi de artik birakicaz diye anlattik. dogum günü geldiginde de hediyelere pasta balan falan filan,-- eh artik bunuda atalim, --son bir kez em, -- hadi bayyy, hop cöp kutusu, cöp kutusu ev disina büyük cöpe bitti gitti... Sormadilar mi? sordular, anlattik böyle yaptik ya --hmmmm tamam...
---- bezde de evi temizledim, yemegimi yaptim ve hadi artik beze veda vakti dedim. actim ama takiple su mu icti hemen tuvalete, 10 dk sonra bir daha, 20 dakika sonra bir daha. ayni sekilde yemekte.. Ama baska hicbie seyle ilgilenmeden. kaza olmadi mi oldu. bak kuzu altina yaptin ben simdi bunu temizlemek zorundayim, yoruluyorum, bi dahakine wc ye gidelim olur mu? hiiihhh iste burada sorun cocuklar oyunu birakip tuvalete gitmek istemiyorlar, önceden kolay oynarken yap gitsin ama oyunu birakip wc ye gitmek zor. iste burada da tuvalet duvarlarina resimler yapistirdim (sevdigi karakterler) ve onlarla ilgili hikayeler anlattim. uc gün icinde biraktilar.
uffff uzun olmus kusura bakmayin
konunun özeti sakin olun, sakin kalin, kendinizi ve kucugu strese sokmayin.